ce inseamna? AM REUSIT
zilele trecute am fost la niste interviuri pentru schimbare loc de munca, am fost chemata la una din firme si a doua oara.
raspunsul primit dupa o saptamana a fost ca sunt mult prea pregatita pentru postul pentru care m-au chemat la interviu si ca ma voi suna intr-o luna doua pentru un alt post in alt departament!
asa va fi sau a fost un mod elegant de a ma refuza...salariul cerut paranduli-se cam mare?!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Raspunsuri
ladyJ spune:
Da,poti spune si asa.Daca ei aveau nevoie de o secretara de exemplu si te-ai dus tu cu ASE-ul de exemplu,oamenii te-au refuzat doar pentru ca au considerat ca si cineva mai subtirel pregatit poate face munca pe care o cere postul respectiv,de aici si salariul mai mic in functie de pregatirea si atributiile angajatului.
Intraba-i clar ce post se scoate la concurs peste o luna,ca sa vezi daca e ce doresti tu sau nu,ca doar nu vei astepta pana se hotarasc ei.
Chiar,pe ce post ai aplicat? Cu ce pregatire?
Adria_ spune:
Puteau sa se opreasca la prima propozitie daca ar fi fost un refuz politicos. Parerea mea ca asa e cum au zis.
Alecsia spune:
Buna Anca,
Mi s-a intamplat o data sa fiu intr-o situatie similara. Ei s-au explicat prin faptul ca sunt mult prea pregatita iar salariul pe care il ofereau ar fi fost cam rusinos pentru mine.Mi s-au parut sinceri. M-au contactat peste ceva timp, pentru o pozitie superioara, dar nu mai eram eu disponibila.
Acum, ce pot sa spun? Eu cred ca tu stii mai bine daca a fost un mod elegant de a te refuza sau nu, cred ca simti omul cand vorbesti cu el.
Oricum nu te descuraja. Sunt joburi destule, mai ales daca esti bine pregatita. Trebuie sa ai rabdare , si vei gasi ceva bun.
_
"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."
anca_vlad spune:
multumesc mult pentru raspunsuri, de descurajat nu ma descurajez ca nu am de ce, voiam doar sa decodez acest raspuns, daca ma pot baza pe el, eu de cautat voi mai cauta si daca voi mai fi disponibila in cazul in care vor suna voi raspunde la apelul lor altfel.....voi merge mai departe!
POZE VLADUT
andira spune:
Poate chiar erai overqualified pentru pozitia respectiva. Daca asa ti-au zis, inseamna probabil ca asa e. De obicei, cand te refuza pe alte motive ti se da mesajul standard care suna cam asa:
"Stimata dna. X,
Va multumim pentru participarea la interviul pentru postul XXX din cadrul XXX.
Desi cunostintele si experienta dvs. sunt impresionante, ele nu corespund necesitatilor noastre actuale. Prin urmare am decis sa continuam procesul de selectie cu alti candidati.
Va siguram ca CVul dvs. a fost pastrat in baza noastra de date si va vom informa de indata ce vom avea posturi vacante care sa corespunda mai bine experientei si pregatirii dvs."
Si nu e vorba atat ca ceri salariu mare, cat ca atunci cand te iau pe un post sub pregatirea ta, e mult mai greu sa te motiveze. Salariu e un factor motivant pe termen scurt, dupa un timp iti dai seama ca nu ai ce invata, ca faci o munca sub capacitatile tale, si de aici demotivarea. Nu e rentabil pentru ei sa te ia, sa te pregateasca si sa pleci dupa 6-8 luni.
anca_vlad spune:
AM REUSIT!
gata cautarile mele s-au incheiat pentru momet, am reusit sa imi schimb jobul la 1 aprilie cel tarziu voi reintra in domeniul meu MARKETING asa ca dupa o luna de cautari si zeci de interviuri am reusit sa gasesc ce cautam!
Va multumesc pentru sustinerea si incurajarile de acum o luna, pentru mine au insemnat mult si mi-au dat puterea sama adun si sa merg mai departe!
PS Interviurile au fost de uzura psihica sa stii!
POZE VLADUT
lorellay spune:
FELICITARI..sper sa am si eu acelasi noroc...
Lorellay si Scumpy Codrin
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
Ramonika spune:
si eu am o saptamana deja de cand am inceput lucrul in alta parte. facusem si un topic special pentru asta.
imi place, e bine, frumos, mai provocator decat jobul anterior, dar e ok., cel putin din cate am reusit sa-mi dau seama de o saptamana...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki