Act de vanzare-cumparare

Act de vanzare-cumparare | Autor: PUIUMIC

Link direct la acest mesaj

As avea si eu o intrebare poate cineva a intalnit o situatie asemanatoare si ma poate ajuta cu un sfat:matusa mea vrea sa-mi fac act de vanzare cumparare pe un apartament(eu nu-i dau ei nici un ban pe el)dar nu stiu cat treb sa platesc statului impozit.E vreo valoare minima pe care treb sa o trec in acte?se face vreo expertiza?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Initial creeata de PUIUMIC

As avea si eu o intrebare poate cineva a intalnit o situatie asemanatoare si ma poate ajuta cu un sfat:matusa mea vrea sa-mi fac act de vanzare cumparare pe un apartament(eu nu-i dau ei nici un ban pe el)dar nu stiu cat treb sa platesc statului impozit.E vreo valoare minima pe care treb sa o trec in acte?se face vreo expertiza?

Da, este valoarea minima pe care o au notarii. La orice notar mergiin Bucuresti, ii spui unde e apartamentu, etaj, nr de cameresi au ei un nomenclator unde sunt valorile minime ale apartamentelor si la care se raporteaza cand iti calculeaza taxele pe care trebuie sa le platesti. Daca treci suma mai mare decat minimul te taxeaza la suma respectiva. Dacatreci suma mai micate taxaza la valorile pe carele are notarul. iti spun sigur pt ca eu tocmai am cumparat un apartament si am vandut altul.

Andreea 20+ si Bianca Maria
POZE

Mergi la inceput