Buna ziua !
As dori sa discutam despre "BRIDA AMNIOTICA". Cauze care duc la apartitia ei.Daca ati fost in situtia ca in primele saptamni sa apara iar apoi sa dispara samd.
Eu sunt in 11 saptamni si mi s*a gasitt la echo ca am "Brida amniotica mediana ".M-au chemat peste 3 saptamani la control .Pe internet am gasit definitia la brida si am intrat putin in panica.
Raspunsuri
bananaoana spune:
Brida amniotica este o anomalitate aparuta in dezvoltarea fetala, in care, mai multe straturi de tesut, originare din sacul amniotic, inconjoara si string anumite zone fetale, impiedicind dezvoltarea fatului. Sacul amniotic este acea membrana subtire plina cu lichid amniotic in care fatul se dezvolta pe parcursul unei sarcini. Brida amniotica este uneori insotita de ruperi ale membranei amniotice, scurgere si pierdere de lichid, si scadere anormala a miscarilor fetale. Malformatiile structurale ale fatului ce pot apare, sint extreme de variabile si depind de timpul de formare a bridei amniotice pe perioada sarcinii. Acestea includ: anomalii ale bratelor si picioarelor, degetelor de la miini si de la picioare, coloanei vertebrale, fetei, craniului sau a regiunii toracice.
Brida amniotica dispare insa in 70% din cazuri pina la urmatoarele ecografii, se presupune ca datorita rupturilor sau presiunii exercitate de fat.
Daca la ecografie nu apar alte anormalitati ale fatului, nu exista nici o evidenta ca prezenta bridei amniotice are vreun efect negativ. In plus, daca miscarile fetale sint normale, atunci aceasta aparitie poarta numele de "brida amniotica inocenta".
ayrun spune:
Buna ziua, eu sunt noua pe acest site si foarte speriata de ceea ce am citit privind brida amniotica. eu sunt insarcinata in 14 saptamani si la ultima eco mi s-a gasitt brida amniotica pe peretele posterior de 2.1 cm, nu stiu exact ce inseamna. M-au chemat peste 3 saptamani la control .Am ramas socata de ceea ce am citit pe internet , nu mai am somn noaptea , nu stiu cum sa ma linistesc.
andreutac spune:
Si mie mi-a fost gasita o brida amniotica la ecografia de 13 saptamani si imediat dupa ce am ajuns acasa am intrat in panica citind pe internet diverse lucruri negative.
Totusi, dupa vizita medicala, medicul care imi urmareste sarcina m-a linistit spunandu-mi ca nu-i niciun pericol cu acesta brida datorita pozitionarii sale (la mine este in partea de sus a sacului si nu incomodeaza fatul) si ca in majoritatea cazurilor aceasta brida dispare din pricina maririi uterului.
Eu zic va stam linistite si sa vedem cum evolueaza lucrurile pana la urmatoarea ecografie. Trebuie sa fie bine!
Andreea
15+