Voluntariat in Romania
Habar n-am avut unde sa incadrez subiectul, asa ca daca trebuie mutat, va rog...
Foarte, foarte pe scurt... caut orice oportunitate de a-l trimite pe fiu-meu (16 ani +) la voluntariat in Ro, platesc eu.
El este "home-schooled" anul asta, deci poate merge oricand. M-am uitat pe web, am gasit ceva prin zone necajite din lume, dar la a doua gandire, mai profunda, as dori sa mearga in Ro, sigur ar putea face ceva pe-acolo. Daca aveti cunostinta de ceva programe sau ONG-uri pe care le-as putea aborda ar fi grozav! Orice alta idee e binevenita!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Raspunsuri
josefine spune:
probabil stii deja de peace corps si de-asta intrebi de alte oportunitati.
astia i-ai vazut?
http://www.projects-abroad.org/prices/?content=prices-in-usd/
ideea ta e de apreciat. stiu ca si mama lui ethan hawke facea munca voluntara pe undeva prin braila, parca, poate poti gasi fundatia ei.
CriPOD spune:
Mersi josefine www.projects-abroad.org/projects/2-week-high-school-specials/" target="_blank">linkul mai la obiect pe care l-am gasit, din pacate programele pentru elevi sunt cam subtiri, de asta intreb mai la... sursa... Asta e challenge-ul cu el...
Majoritatea organizatiilor se adreseaza in special adultilor, ori 18 +. In Ro, eu nu am gasit pana acum decat fotografie, arheologie si jurnalism pt varsta lui (pe alt site), nu exact ce aveam in gand. Si chiar nu vreau sa-l trimit in tabara de placere, c-atunci il trimit la rude si-l inscriu la vre-un curs acolo!
Peace corps e 27 de luni, e la extrema cealalta nici nu m-am uitat pre mult.
Oare nu o fi ceva specific pentru elevii de liceu din Ro, ceva la nivel national? La care sa aiba si el acces fiind cetatean roman?
Donia spune:
Dar pe el ce il intereseaza, ce domeniu mai precis? Si ce abilitati are? Eu am lucrat 10 ani intr-un ONG si stiu cata nevoie e de voluntari, daca vrei vorbim mai mult pe PM, pot sa mai intind antene.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
kristinutza spune:
"Salvati Copiii" au cateva programe in care coopteaza voluntari.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
Eliza5 spune:
Mama lui Ethan Hawke, Leslie Hawke, conduce Ovid Rom, o organizatie care lupta pentru integrarea copiilor rromi in scoala. Are sediul in Bucuresti (http://www.ovid.ro/)
Pe situl acesta: http://www.voluntariat.ro/voluntari.htm#3 sunt cateva informatii si chiar o adresa de e-mail la care se pot cere informatii despre ONG-uri care au programe pentru voluntari (voluntar@provobis.ro)
Se mai poate aplica aici: http://www.unicef.org/romania/ro/support_7847.html
Gabrielama spune:
mQQm,
United Way este o organizatie foarte serioasa care are proiecte foarte diverse - activitati cu copiii din case de copii/ batrani si tot felul.
Daca vrei, iti dau datele de contact.
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
CriPOD spune:
Multumesc mult de tot! Acum ma plimb pe link-uri si citesc. Am sa i le forward si lui sa trimita emailuri sa vedem daca e posibil ceva.
Donia, de interese nu stiu ce sa zic, nu are interese precise, e la varsta la care experientele il contureaza. Iti scriu, esti o dragutza ca intotdeauna!
Gabrielama, sunt familiara cu United Way, fie-mea de 12 a urcat "manual" tot CN Tower pt cauza lor nu demult. Te rog mult sa-mi trimiti pt PM ce ai. Nu stiam ca sunt si in Ro...
Poate, poate vine un raspuns pozitiv la un moment dat.
Alta intrebare: daca nu iese nimic virtual si il trimit acolo la rude, poate sa-si gaseasca ceva singur la nivel local?
De ex, acu' 2 ani il ducea cumnata-mea la gradinita la ea intr-un satuc adicent si el ii "invata" pe copii in fiecare zi cateva cuvinte in engleza, si cateva prostii (il ascultau copilasii mai bine decat pe ea
). Dar nu era nimic oficial...
Si desigur, mai astept sugestii.