Cand oprim aspenterul inainte de cezariana?
Salutare.Am 33 sapt si pana in sapt 15 am luat un aspenter la 2 zile de 75.Apoi din sapt 15 au crescut IR-urile si am trecut si la clexane de 0.2,acum de 7 sapt trecand la 0.6 pt ca ir-urile nu vroiau sa scada deloc.
Acum suntem bine bb e mai dezvoltat cu 10 zile la 32 sapt avea 2200gr dar nu stiu cu cat timp inainte de cezariana trebuie oprit aspenterul.Doctora ginecolog a zis ca la 36s si clexane cu 24 de ore inainte, dar dr Uscatescu a zis la 34 s.Asta ar fi peste 3 zile si nu stiu ce sa fac.Mi-e frica sa nu cumva sa nu se mai dezvolte bb bine,ca stiu ca pana pe la 37 sapt cresc multicel.Oricum raman pe clexane, dar totusi...Exista vreun risc pt mine daca il opresc la 36s? Voi ce stiti?Ati trecut prin asa ceva.Va pupacesc
Raspunsuri
bub spune:
Buna, stormi!
Eu sunt pe clexane 0,4 si o sa-l opresc cu 24 h inainte de operatie, la 12 h de la cez. voi relua tratamentul pt. inca 6 sapt., apoi aspenter (nu stiu cat timp). Asta e ce-am inteles de la dr. ginecolog ca de la Dr. Uscatescu n-am inteles mare lucru...
Sanatate multa!
monalac spune:
eu la prima sarcina am facut de la 11 saptamani clexane de 0,4 si am luat zilnic aspenter.med meu ginecolog imi spusese ca tb sa intrerup aspenterul cu o saptamana inainte de operatie,iar clexane cu 3 zile,insa ,pt ca bebe a vrut sa se nasca mai devreme,adica la 38 de saptamani,n am apucat sa le intrerup decat cu 2 zile inainte,tp in care mi s au facut din 4 in 4 ore litice,pt a nu naste...am sangerat cam mult in tp operatiei si ma gandesc ca poate a fost de la aspenter,pe care nu l am intrerupt cand tb.oricum,bebe s a nascut cu 4650kg,acum are 3 ani si e perfect sanatos.
acum sunt insarcinata in 22 de saptamani,fac clexane de 0,2 din saptamana a 7 a si tot asa,am luat si aspenter,mai intai zilnic,apoi la 2 zile.la 19 sapt de sarcina am fost la dr uscatescu care mi a spus sa trec pe clexane de 0,4 si sa intrerup aspenterul,asa ca acum nu mai iau deloc aspenter.oricum,eu zic ca macar cu 2/3 zile inainte tb sa l intrerupi.multa sanatate si nastere usoara!
22+cu bebe codrin si mami de cris
Mami de
Cris
Poze Cris
natynic spune:
Din motive diferite decat cele legate de sangerari, Aspenterul trebuie oprit cu cateva saptamani inaintea nasterii (altfel poate interfera cu dezvoltarea lui bebe). oricum, tratamentul important este cel cu Clexane, care, intr-adevar, se opreste de regula cu 24 de ore inaintea operatiei SAU cum hotaraste ginecologul (doar el are de-a face cu eventuala sangerare, nu dr Uscatescu, nu??)
Naty
mamica Iuliei Elena
DOAMNE, ADU-O ACASA SANATOASA PE MINUNEA MEA!
stormi spune:
Va multumesc mult pt raspunsuri.Natynic eu nu vreau decat sa-i fie bine lui bebe,deci daca aspenterul il poate influenta negativ maai bine il opresc.Nu stiam ca poate interfera cu dezvoltarea lui.Asta-i bine de stiut.Maine vorbesc cu asistenta lui USCAtescu,sa vad ce zice si ea.pupici