Mamici de mai-iunie 2008 (38)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

pe lista mea recomandata de o prietena mamica de cateva luni mai apar:
seringi in care sa depozitezi serul fiziologic(1-2) pt. ca nu folosesti toate fiola odata;
perie de spalat biberoanele cu cleste ca sa le scoti din sterilizator
dischete pt. sani
ceai de chimen si anason care cica se bea incepand cu 1 sapt. inainte de nastere pt. ca stimuleaza lactatia
cadita cu suport, nu mai stiu daca s-a scris

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

Mi s-au recomandat ca detergent si balsam pt. bebe de la Sano, parca, cica e in hipermarcheturi (eu nu am vazut dar nici nu m-am uitat) iar cosmetice de la mustela (sampon 2 in 1 pt corp si par si crema sau ulei de corp)... cred ca sunt mai scumpe, nu stiu alea de la sanosan cat costa.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu folosesc si acum Mustela pentru Andrei, ca are piele sensibila. Mi se par super bune. Sunt ceva mai scumpisoare, si se gasesc in farmacii. Crema de corp si gelul de baie pentru par si corp sunt in recipiente mari, ajung o gramada. Crema cu oxid de zinc pentru iritatia de scutec la fel mi s-a parut buna, dar si cele ce la Sanosan sau Nivea sunt bune.

Un produs care mie mi s-a parut foarte bun, ieftin si eficient a fost crema de galbenele. Asta a fost buna tot pentru fundulet, ca se mai irita de la scutec.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by monik16

pe lista mea recomandata de o prietena mamica de cateva luni mai apar:
seringi in care sa depozitezi serul fiziologic(1-2) pt. ca nu folosesti toate fiola odata;
perie de spalat biberoanele cu cleste ca sa le scoti din sterilizator
dischete pt. sani
ceai de chimen si anason care cica se bea incepand cu 1 sapt. inainte de nastere pt. ca stimuleaza lactatia
cadita cu suport, nu mai stiu daca s-a scris

25+

da, si asta e de tinut minte! O alta mamica mi-a zis sa iau o perfuzie mare, cu ser fiziologic. Si scoti cu seringa cu ac. Cica e mai eftin la raportul pret/cantitate (cica fiola e cam 1 leu, perfuzia de 1/2kg tot atat).

A, monik, eu nu trag cu mana de degetele de la picioare. Le trag asha..singure. Le ridic. Nu situ cum sa zic. Misc degetele si talpa ca sa intind gamba. Crezi ca la bucata de noapte ma pot ridica macar sa incerc sa intind mana???? neeee...

A, si daca gasiti suport pt caditsa..ziceti si mie unde. Si lenjerii de pat!!!

29+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Monik: pt circei explicatia cu trasul virfurilor era cam asa: atunci cind te intinzi dimineata nu te intinzi cu virful picioarelor inainte ci cu calciile inainte si cu virfurile cit mai trase spre burta. am citit ca nu din lipssa unor vitamine din oragnism ci din cauza circulatiei deficitare a singelui faci acesti circei. de asta in fiecare dimineata ianinte de a te ridica din pat trebuie sa faci o mini gimnastica, rotiri ale incheieturilor in ambele sensuri.dureaza citeva minute dar te scapa de necaz.

lista am citit-o si e foarte buna. eu inca nu cumpar, mai tirziu. poate o pune cineva la inceputul capitolelor acolo unde sunt si acele informatii si zilele de nastere. poate se mai completeaza ulterior.

foarte bun pt respiratie e umidificatorul, e scump, la primul copil am pus pe calorifer vase cu apa ca era frig, dar aici am cumparat pt raceala copilului si sunt f multumita. e 50 usd dar merita pui niste pastile mentolate in apa si cind e racit e bun. e o investitie buna, uite copilul are aproape 3 ani si e util. decit alltceva, inlocuiti cu umidificatorul. vedeti voi. e doar un sfat.

bonisan: super pt colici, gaze, constipatie si e naturist.

si eu sterilizam prin fiert. mai putin costisitor. am mers la mare cu bebe la 4 luni. sterilizam intr-un vas torni solutie in apa rece lasi acolo si gata.se gaseste la farmacie e de la chicco. dar asta pt concedii cind nu esti acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Fetele care au contractii: atentie mare!

data trecuta au nascut doua fete in avans si incet incet nu mai aveau cum sa scrie cu noi, aveau alte probleme, copii lor desi s-au nascut imaturi au progresat bine, dar au stat in spital cu lunile. ca nu iti da drumul acasa frumusel ca la nasterea la termen. stai acolo la imaturi pina te apuca depresia!
ulterior nu am stiut ce au mai facut copii lor ...

si eu parca as vrea sa se termine mai repede totul, parca as vrea sa se declanseze mai repede nasterea ca deja m-am saturat. deja mi se umfla picioarele si sper sa scap de edem generalizat cumam avutla sarcina anterioara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

scuzati-mi prostia, dar..ce sunt alea contractii? cum le identific?
mie mi se mai intaresthte burtica de la efort, de ex. - si ma intind de obicei (pe canapea, la munca urc picioarele pe unitate si stau asha...) si in 10-15 min se relaxeaza si incepe bb tumbele.

Cum recunosc o contractie?

29+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

- Ulei sau crema de corp, ulei natural de baita, lapte de corp, crema cu oxid de zinc pt iritatii, crema galbenele (la alegere)
- Samponel
- Sapunel sau gel dus pt bebe
- Servetele umede
- Pudra Baneocin
- Scutece
- Biberoane (tetine) mici 0+ maxim 2
- Suzete
- Cordon suzeta
- Sticlute lapte, ceai
- Aparat incalzit laptele
- Pompita sani
- Prosopele pt bebe baie
- Scutece finet (schimbat, alaptat, sters etc)
- Lenjerie patut
- Pieptanel-perie peri de porc
- Lingurita, farfurioara
- Betisoare urechiuse cu protectie
- Pompita curatat nasucul
- Unghiera sau forfecuta
- Saculet pt caciulite si ciorapei
- Gentuta accesorii bebe
- Termometru baie
- Termometru camera
- Termometru bebe digital cu varf flexibil
- Garmastan pt san
- Bepanten pt fundulet
- Sterilizator, cantar
- Ser fiziologic (sunt la perfuzie mare) + comprese sterile (pt nasuc)
- Detergent special pt hainute bebe
- Paturici subtiri + groase diferite activitati
- Monitor audio
- Biberoane – 2 buc cu tetine anticolici silicon
- Barbetele - 2 buc
- Ceai de colici (2-3 tipuri), ceai pt lactatie
- Supozitoare cu eferalgan (0-3 luni)
- Pipeta
- Batistutza sugarului
- Badijonaj glicerina + stamicin. Betisoarele pt urechi le puteti folosi ca sa-i ungeti gurita cu solutia
- Vigantol
- Sab simplex / Bonisan sau Water gripe pt colici, gaze constipatie
- Seringi in care sa depozitezi serul fiziologic(1-2)
- Perie de spalat biberoanele cu cleste ca sa le scoti din sterilizator
- Dischete pt. sani
- Ceai de chimen si anason se bea incepand cu 1 sapt. inainte de nastere pt. ca stimuleaza lactatia
- Cadita cu suport
- Detergent si balsam pt. bebe (Sano)
- Umidificator camera si pastilute mentolate pt respiratie la raceala

Geta 31+ , iubitoare de
eu si cristi
Nunta de Vis !
burtica cu bebica de Geta si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Vigantol am primit gratuit din maternitate un flacon si pe urma urmatoarele le-am primit gratuit de la pediatra lui Andrei. Nu stiu daca asta e o regula generala, dar imi amintesc ca am mai auzit si la alte mamici chestia asta.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Fetele, eu am plecat la baita, vb maine, o seara placuta !

Geta 31+ , iubitoare de
eu si cristi
Nunta de Vis !
burtica cu bebica de Geta si Cristi

Mergi la inceput