cum scad ochiurile la o caciulita tricotata?

cum scad ochiurile la o caciulita tricotata? | Autor: mess4u2000

Link direct la acest mesaj

Am facut deja o caciula pt.baietelul meu si a iesit Ok. Iata cum am scazut: cand m-am hotarat ca incep scaderea am impartit simetric ochiurile (desi impartind, raman la un capat si la celalalt acelasi numar de ochiuri:( si atunci ?), si am scazut pe randul unu , apoi am mai tricotat unul si pe urmatorul am scazut din nou. Deci din doua in doua randuri. Randul care s-a creat din scadere, pe verticala a luat o traiectorie catre dreapta. Ok, a iesit acceptabil, desi la un moment dat mi-am dat seama ca ar trebui sa mai scad si catre margini, ceea ce a tuguiat un pic caciula. Ma rog, am fost multumita .
O cunostinta mi-a dat o caciula sa vad modelul si constat ca a facut un alt tip de scadere. Adica , randul care se creeaza pe verticala este parca scazut din ambele sensuri si da senzatia ca e mai drept. Deci cum a facut scaderea din ambele parti? De cand sunt insarcinata m-a apucat febra asta a tricotatului si vreau sa iasa bine ce fac. Poate cineva sa imi descrie cum sa fac ca sa inteleg si eu?
Multumesc mult!