Eco Doppler cordon cerebrala medie
Salut! Sunt noua pe aici si nici nu stiu cum sa incep. As dori, daca cineva a trecut prin asa ceva sa ma lamureasca si pe mine in leg cu un lucru. Sunt insarcinata in 29 de sapt si am parte de un medic nu forte vorbaret, sau cel putin in ultimul timp nu prea mai vrea sa vb.Imi tot face eco Doppler de fiecra data cand ma duc la el dar nu-mi spune care este scopul ei. Trebuie sa va spun ca sunt si diabetica ,dar dpdv al diabetului stau f bine , am avut pana acum glicemii in valori normale , la eco morfofetala la 22 sapt a iesit totul ok , fara malformatii, am facut si triplu test care a iesit neg., dar acum ma inebuneste cu ac Doppler dar care nu-mi explica pt ce. Nu mai spun ca mi-a gasit tensiunea 13 cu 9 si m-a trimis la cardiolog. Nu mi se pare o tensiune prea mare in sarcina. As vrea sa ma lamuriti si pe mine daca ati trecut prin asa ceva ce inseamna ac Doppler. Ce evidentiaza? M-a trimis sa fac al treilea Doppler la Medlife iar investigatia se numeste Eco Doppler cordon cerebrala medie. Aastept rasp. de la voi . Multumesc!
Raspunsuri
gvali spune:
Draga mea, 13 cu 9 ,din pacate este o tensiune mare in sarcina. Arata un risc de a ajunge la valori mai mari. Tensiunea acceptata ca fiind limita superioara in sarcina(dar cu semnale de alarma)este 14 cu 9 , cand deja se spune ca este hipertensiune. In sarcina normal este ca tensiunea sa fie mai mica, ea scade de obicei,iar daca spui ca ai diabet sarcina ta este o sarcina cu risc. Doppler ti se face pentru a urmari fluxul sanguin care trece prin cordunul ombilical ,de la tine la fat. In cazul in care fluxul este mai mare(tensiune mare la mama)sau flux sanguin mai redus(tensiune mica la mama)fatul are de suferit. De aceea te monitorizeaza doctorul si bine face, asta inseamna ca se implica si ca vrea sa fie sigur ca bebe e bine si nu e afectat de nimic.
In mod normal tensiunea mare este insotita si de edeme(de umflarea mainilor si a picioarelor, de luarea mult in greutate). Daca si tu ai asa ceva doctorul trebuie sa stie daca bebe se dezvolta normal.
Sfatul meu este sa mergi si la cardiolog pentru un EKG(elocrokardiograma)este fara riscuri pentru bebe iar pe tine te ajuta sa stii daca cordul tau are batai normale.Ceea ce e foarte important pentru bebe.
ca din nou iti spun, poate ma repet ,daca ai hipertensiune sau tensiune oscilanta(mica si mare la intervale de timp) fluxul de sange prin placenta si spre bebe nu e asa cum trebuie si bebe poate avea de suferit.Placenta poate imbatrani si sa nu mai poate bebe sa fie alimentat normal cu tot ce-i trebuie pentru a se dezvolta . Ceea ce trebuie sa stii este ca astfel de probleme apar de regula la prima sarcina ,fara motiv, si nu se mai repata la a doua sarcina. Dar bebe trebuie monitorizat in continuare.
nu stiu daca te-am ajutat vreun pic, nu vreau sa fii speriata si mai ales sa vorbesti deschis cu medicul si sa-l intrebi ce se intampla .
Sarcina usoara si un bebe sanatos. pa