Copil otodox - mama musulmana

Copil otodox - mama musulmana | Autor: ruxi

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Imi doresc foarte mult sa botez un copilas. O amica de-a mea, crestina, a trecut la religia musulmana prin casatorie. Baietelul ar vrea sa-l boteze in religia ortodoxa si nasi sa fim noi care de asemenea suntem ortodocsi. Credeti ca se poate, copilul sa fie botezat crestin ortodox, desi mama are religia musulmana?

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Da se poate, doar nasii trebuie obligatoriu sa fie botezati. Deci in cazul vostru nu sunt probleme

Numai bine,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga Ruxi,eu sunt in aceiasi situatie de eceea o sa te intreb,tatal copilului este de acord?
La musulmani religia zice ,ca fiind ultima religie trimisa de Dumnezeu,toti ne nastem musulmani,dar parintii nostri sunt cei care ne boteaza in ce religii vor ei.Deci de aceea ei nu boteaza copii.Nu stiu sincer ce sa-ti zic,dar din moment ce ea a trecut la religia asta prin casatorie cu un musulman ,de ce vrea sa boteze copilul crestin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Teoretic nu exista nici un fel de impediment.Eu am o prietena marocanca, din parinti marocani, care si-a botezat fetita ortodox, ptr faptul ca este mult mai supla, nu asa rigida ca religia musulmana.Conditia este ca nasii sa fie botezati ortodocsi.Biserica va fii fericita sa o primessca in sinul ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Sigur ca se poate, dar odata botezat ortodox, copilul ar trebui sa fie si educat in religia ortodoxa si asta o sa fie dificil intr-o familie musulmana. In cazul asta responsabilitatea revine nasilor, fiindca nasii trebuie sa fie parinti spirituali pentru fin.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

quote:
Originally posted by hannen

Draga Ruxi,eu sunt in aceiasi situatie de eceea o sa te intreb,tatal copilului este de acord?
La musulmani religia zice ,ca fiind ultima religie trimisa de Dumnezeu,toti ne nastem musulmani,dar parintii nostri sunt cei care ne boteaza in ce religii vor ei.Deci de aceea ei nu boteaza copii.Nu stiu sincer ce sa-ti zic,dar din moment ce ea a trecut la religia asta prin casatorie cu un musulman ,de ce vrea sa boteze copilul crestin?

A divortat intre timp de tatal copilului si s-a intors in Romania.

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

OK ruxi ,am inteles.In cazul acesta cred ca se poate!
Mult noroc.
Nicole&Amira

Mergi la inceput