Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

[/quote]

exact...te incurca filmele de la ora 5 dar toate bagaboantele din amsterdam nu te deranjeaza ...uite...miine m-as muta si yo acolo

[/quote]
Guestus,
Bagaboantele din amsterdam nu ma incurca, de la ele cel putin nu ei boli... in schimb cele de pe centura bucurestiului ma scarbesc la fel si stirile despre crime , violuri care sunt la ordinea zilei ...foarte trist nu? Cine stie atunci cand iesi din casa ce ti se poate intampla sau ce li se poate intampla copiilor tai fie ei si la scoala

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Maraki

In germania este un program de joaca in parcuri ,dimnieata de la 8am pana la 1pm
apoi,de la 3 pm pana la 8 pm.este un regulament de bun simt al nemtilor pentru a respecta orele de odihna a vecinilor din apropierea parcurilor.Nu trebuie scris ,el este pur si simplu stiut.
Iar copiii pana in 3 ani ,daca nu merg la gradinita,dimineata de la 9.30am sunt grupuri de joaca si integrare inainte de inceperea gradinitei,
Intreaba la primarie unde se tin aceste grupuri de joaca pt.cei mai mici,in general biserica locala mai sponsorizeaza astfel de activitati.
da, ii invataq pe copii sa se acomodeze in "colectivitate", se invata limba germana pentru auslanderi ,se invata abcedarul in geramna prin cantece etc.
Poti cauta pe internet ,dar cel mai indicat este se intrebi la Rathaus.

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Maraki,

chiar azi m-am intors din parc si era plin de copii,nu generaliza.
Aici,in germania ,dupa cum stii exista scris mare la intrarea in parc un program de joaca.

Iar copiii aici au si alte activitati dimineata mai stimulative intelectual decat datul in balansoir si groapa de nisip.

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:
citat din mesajul lui TweetyGeo

Eu una nu as vrea sa emigrez. Poate as lucra pentru un an, doi in alta tara, dar m-as intoarce inapoi. De ce? Pentru ca am stat 3 luni in alta tara si eram foarte singura. Mi-era dor de babele care stau la randuri si fac schimb de retete, de zarzavagii din piete, de copii din parcuri. Aici erau parcuri mult mai frumoase, colorate, dar pustii. Mi-era dor de galagia orasului meu, de mancarea romaneasca, de fetele zambitoare ale romanilor. Sunt o nostalgica incurabila. Motive sunt multe, si pro si contra, dar tot ce parea odata frumos in afara incepe incet, incet sa se iveasca si la noi in tara. Si vorba aia: "Fie painea cat de rea, tot mai bine-n tara mea."

Mare dreptate ai cu parcurile ca sant goale De cate ori puneam poze din parcuri, se mirau prietenele si ma intrebau unde sant oamenii

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Sophia 2ani
+17

Eu mergeam vara in parc in jurul pranzului si vedeam 1-2 copii la leagane.Nu toti copiii pana in 3 ani se duc la gradi si fii mai explicita: unde bati cand spui ca:
" copiii aici au si alte activitati dimineata mai stimulative intelectual decat datul in balansoir si groapa de nisip."

Programul de joaca eu nu l.am vazut afisat nicaieri( nu ca daca l.as vedea as tine cont de el)

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

pai simplu, daca ai deja un rost aici: familie, job, bani, prieteni, o viata decenta, multumitoare....de ce ai mai emigra ?
nu cred ca viata aici e atat de rea, daca ai toate cele de mai sus !

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

apropo' de emigrat....sa-mi spun si eu oful, ca tot am niste prieteni care au fost disperati sa emigreze, au reusit dupa 5 ani de sacrificii si asteptari sa plece in Canada....si SUPRIZA, desi EA era cea care abia astepta sa scape de Romania ....acum nu stie cum sa se mai intoarca.....aici nu au plecat lasand ceva in urma, in afara de familie, s-au dus pt.o viata mai buna, pt.ca urau sistemul de aici....nu se vedeau evoluand si realizand ceva aici si desi el are un job ideal, iar ea e studenta asa cum a visat dintotdeauna, viata nu-i asa cum si-au inchipuit-o....pacat, sa-ti sacrifici atatia ani ca sa ajungi la conluzia ca ai gresit enorm luand decizia de a emigra
nu-i doresc nimanui acest lucru !!!!!!!
succes celor care emigreaza, sa iasa asa cum isi doresc, asta e doar unul din cazurile nefericite, din pacate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

pentru ca tu crezi ca unii oameni emigreaza doar pt.o viata mai decenta financiara?

Prietenii adevarati ,raman prieteni oriunde te vei afla,chiar si la 13.000km
Familia, o poti vizita sau vin ei in vizita.
Ma bucur ca ai o viata buna in romania.
Ce intelegi tu printr-o viata buna in romania?

Citat:
citat din mesajul lui lilina

pai simplu, daca ai deja un rost aici: familie, job, bani, prieteni, o viata decenta, multumitoare....de ce ai mai emigra ?
nu cred ca viata aici e atat de rea, daca ai toate cele de mai sus !

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui TweetyGeo

Mi-era dor de fetele zambitoare ale romanilor.

Asta e cumva o gluma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:

apropo' de emigrat....sa-mi spun si eu oful, ca tot am niste prieteni care au fost disperati sa emigreze, au reusit dupa 5 ani de sacrificii si asteptari sa plece in Canada....si SUPRIZA, desi EA era cea care abia astepta sa scape de Romania ....acum nu stie cum sa se mai intoarca.....aici nu au plecat lasand ceva in urma, in afara de familie, s-au dus pt.o viata mai buna, pt.ca urau sistemul de aici....nu se vedeau evoluand si realizand ceva aici si desi el are un job ideal, iar ea e studenta asa cum a visat dintotdeauna, viata nu-i asa cum si-au inchipuit-o....pacat, sa-ti sacrifici atatia ani ca sa ajungi la conluzia ca ai gresit enorm luand decizia de a emigra
succes celor care emigreaza, sa iasa asa cum isi doresc, asta e doar unul din cazurile nefericite, din pacate

mai draga, asta patesc de obicei cei la care le pute tot in Romania...aia pleaca la colaci pe gard si in coada ciinilor; restul gasesc ce cauta; din pacate ulterior se intoarce roata si aceeasi arunca cu kko in tzara in care au incercat sa instaleze si nu le-a placut; s-a spus de nspe mi de ori si tot nu ajunge: emigrarea nu e pentru oricine, si unii invata pe pielea lor;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Acest subiect este ilogic de la prima postare.

Nimeni in lumea asta nu ar trebui sa isi puna intrebarea "de ce nu as emigra". Intr-o tara normala. Pentru ca firescul nu este sa emigrezi.

As intelege subiecte de genul "de ce nu m-as intoarce" sau "de ce as emigra", dar eu la intrebarea de ce nu as emigra nu as fi putut raspunde ever, nici inainte, nici dupa, e pur si simplu antagonistica. In plus se ignora total zicala celebra "never say never".

Eu cred ca, lasand la o parte batutul in piept, fiecare e pasibil sa emigreze pentru un anumit motiv. Stiu ca-i offtopic, da' la ce se discuta pe-aici, nu mai conteaza.

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Citat:

viata nu-i asa cum si-au inchipuit-o....pacat, sa-ti sacrifici atatia ani ca sa ajungi la conluzia ca ai gresit enorm luand decizia de a emigra

Asta se intampla intotdeauna cand unii au o imaginatie asa de bogata incat o confunda cu realitatea. Bietii de ei!

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

exemple, exemple, exemple....negative, pozitive, DOAR exemple. ce se portiveste unuia, altuia nu-i merge! gusturile, preferintele, alegerile, sunt doar PERSONALE! pentru tine! eventual familia ta.
restul sunt doar exemple!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput