Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica
Uite mai Guestus,eu sunt poate o expeptie de la regula,am lasat totul pentru o mare dragoste ,esti multumit?

asta e altceva....si cu dragostea asta.. ce e azi nu mai este si miine si tot asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Guestus, daca ce am povestit eu privesti ca pe ceva normal, nu-mi ramane sa cred ca si tu esti unul din acele specimene. Macar acum stiu ce fel de om esti. Poate cand va veni sotia/sora/fata ta sa povesteasca lucrurile astea, o sa crezi. Pana atunci "somn usor", nu cumva sa deschizi ochii sa privesti ce e in jur.
In de. se intampla in octombrie, in ro. 12 luni pe an, aici e diferenta. Din pacate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

da mai,dar macar am cunoscut marea dragoste.Dragostea nu este vesnica ca si tineretea,dar voi ramane cu cele mai frumoase amintiri si cu doi copii din dragoste.

Iar maine...pot sa mor daca am cunoscut Venetia( dragostea)!!

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui ionica
Uite mai Guestus,eu sunt poate o expeptie de la regula,am lasat totul pentru o mare dragoste ,esti multumit?

asta e altceva....si cu dragostea asta.. ce e azi nu mai este si miine si tot asa

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:

Numai Guestus este vesnic ... care este.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Guestus, daca ce am povestit eu privesti ca pe ceva normal, nu-mi ramane sa cred ca si tu esti unul din acele specimene. Macar acum stiu ce fel de om esti. Poate cand va veni sotia/sora/fata ta sa povesteasca lucrurile astea, o sa crezi. Pana atunci "somn usor", nu cumva sa deschizi ochii sa privesti ce e in jur.
In de. se intampla in octombrie, in ro. 12 luni pe an, aici e diferenta. Din pacate!

si daca stii ce fel de om sint cu ce te ajuta

hai mai povesteste...deci aia in okt vomita unul pe altul...etc...si apoi in noiembrie ii loveste civilizatia in moalele capului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:

Si yo am fost odata in De prin octombrie ...si asa sila am avut...uffff....sute daca nu mii de oameni beti...si se pisau pe unde apucau ..si vomitau...si rigiiau...bleah. Si femei bete chioare...da ce bete erau ele de nu ai mai pomenit.
Sila domle...sila totala am avut atunci.
Or fi si lucruri bune...dar nu am yo timp sa le caut

Guestus tu ai fost exact la Oktoberfest si era normal sa vezi majoritatea oamenilor betiTrebuia sa precizezi unde era actiunea nu?

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

on topic/off topic...ca ce mai conteaza...

am emigrat de doua ori, o data din Moldova in Ardeal, nu am stat sa ma gandesc ci pur si simplu am facut-o. Stiu ca veti rade sau comenta dar la nivelul anului '96 era ca si cum plecai in occident...limba noua, oameni noi, obiceiuri noi. A doua oara am emigrat din Ardeal in Australia. Doar a doua oara am stat si m-am gandit de ce nu as face-o. Doar parintii si suferinta din sufletul lor la gandul ca au copilul departe m-au facut sa stau pentru cateva clipe in cumpana. Norocul meu a fost ca brusc, peste noapte, tata si-a largit orizonturile si a inteles ca exista viata si dincolo de radacinile noastre romane crestin ortodoxe iar in ceea ce priveste pe mama am inteles ca fie ca traiesc in Ardeal fie in Australia ea tot la fel de suparata va fi...poate doar daca m-as muta la scara vecina ar fi mai impacata.
Ce am observat eu din experientele mele in de-alde emigrarii...ca intotdeauna cand plecatul se va intalni cu ramasul, cel ramas inca de la primul salut se va plange, se va plange de vecini, de politicieni, de gropi, caini vagabonzi etc. Asta am trait-o in ambele etape si la mutarea in Ardeal si la mutarea in Australia. Imi doresc si eu ca macar o data cand sun in Ro sa mi se povesteasca despre soare, pasarele, randunele. Ce am mai observat e ca atunci cand plecatul da idei pentru ameliorarea unor probleme, incearca sa impartaseasca din experienta sa din noua locatie, imediat i se arunca in fata "ai uitat de unde ai plecat!!!"..."vii cu aere, pai societatea aia nu ai facut-o tu si la noi nu merge asa...ca parca nu ai sti!!!". Prin '99 ma duc acasa la parinti sa facem sarbatorile impreuna. In apartament frig de sa se sparga pietrele pe motiv ca nu s-a dat drumul la agent pe teava ca erau datorii la regie din cauza catorva rau platnici. Imi iau si eu parintii la o discutie si ii sfatuiesc sa discute cu ceilalti vecini, sa se decupleze de la reteau principala si sa isi puna centrale proprii caci asa nu e de trait. Sunt luata imediat in paispe...pai cum sa faci asa ceva...pai nu te gandesti la cei care nu au bani bla, bla, bla. Le explic ca in alte orase nu mai exista deloc centralele de cartier si inca nu am auzit la stirile de la ora 5 sa se moara pe capete pe motiv de frig. Sunt sfatuita sa imi revizuiesc atitudinea ca se pare ca vestul (tarii) mi-a luat mintile si nu mai am compasiune fata de semenii mei. Doi ani mai tarziu pentru ca agentul nu a mai venit si-au pus centrala proprie si au uitat si ei de compasiune pentru cei nevoiasi.
Mai recent mi se plange mama de niste amenzi de circulatie primite de fratele meu, cum politistii nesimtitii stateau la panda intr-o zona unde frecvent se incalca nu stiu ce indicator si ca l-au oprit si pe el si una peste alta are o amenda frumusica si vai cat de hoti sunt politistii si cum stau ei sa ia si pielea de pe om etc. Ii spun ca poate ar trebui sa isi scuture fiul cu acelasi elan si imediat mi-o intoarce...ca nu s-a facut bine anul de cand am plecat si deja familia nu mai inseamna nimic pentru mine.
Exemple ar fi multe si nu doar din sanul familiei ci si din cercul de prieteni si cunoscuti. Eu cred ca aproape toti cei care au plecat au o astfel de experienta.

Ce nu am facut eu niciodata este sa aduc injurii tarii din care am plecat, locurilor in care am crescut. In primul rand nu as putea face asta pentru ca m-as murdari si pe mine. La maternitate aici m-au intrebat moasele cum ar fi fost nasterea in Ro...le-am spus ca aproape la fel. Cineva pe forum indemna pe cei plecati sa nu uite de unde au plecat...eu in aceasta situatie am ales sa uit sau sa omit anumite aspecte, nu am vrut sa prezint tara mea intr-o lumina gri...si asa nu stiau bine unde e Romania pe harta dar daca le-as fi spus eu cum se naste in unele maternitati atunci sigur ar fi stiut ceva despre Ro. Le-am spus totusi ca in unele locuri este obiceiul ca moasa sa primeasca un prosop si un sapun de la proaspata mamica (obicei ramas de pe vremea cand femeile nasteau acasa cu moasa satului) li s-a parut dragut si isi faceau planuri cum sa ma grabeasca sa nasc pe tura lor.

Peste tot aud ca de aia se gasesc plecatii astia mai destepti cand e vorba despre disciplina, ordine, respectarea legilor, respectul fata de cel de langa tine, pentru ca asa sunt societatile in care ne-am relocat. Sincera sa fiu nu inteleg de ce lumea crede ca unul ce e pramatie in Romania devine usa de biserica imediat ce a trecut granita. Cel care a furat, a dat in cap, si-a batut joc de orice inseamna civilizatie in tara va face exact acelasi lucru si odata "emigrat". Ghinionul lui e ca in noua tara se fac toate eforturile ca legile sa fie respectate si atunci ulciorul lui nu va merge de multe ori la apa.

In final va zic ca mie personal emigrarea nu mi se pare un pas atat de mare in anul 2008. In conditiile in care granitele sunt atat de deschise, in conditiile in care la distanta de un click de mouse poti afla informatii despre orice tara vrei, in conditiile in care cu un computer batran poti accesa messengerul/ skype etc si poti vorbi la orice ora pe gratis cu parinti, prieteni, dusmani...emigrarea mi se pare mai mult un upgrade de la garsoniera la ap cu doua camere, dintr-un cartier in altul.
Emigrarea a fost intr-adevar un pas mare pentru cei ce au plecat doar cu slipul pe ei trecand Dunarea inot sau cei care si-au ales destinatia uitandu-se pe un atlas prafuit gasit in biblioteca scolii.
Sincer, am usoare regrete ca meseria nu imi permite libertatea de a lucra oriunde oricand ca as mai fi emigrat de vreo cateva ori. Dar asa sunt eu...acasa e acolo unde suntem noi...eu, sotul si copilul...restul nu conteaza.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maraki
[Guestus tu ai fost exact la Oktoberfest si era normal sa vezi majoritatea oamenilor betiTrebuia sa precizezi unde era actiunea nu?

pai crezi ca eram acolo cu corul bisericii sa mai tin minte orasul. ai zis ca era oktoberfest..nu?

Mergi la inceput

Cei care treceau Dunarea inot, stiau ca sigur vor primi azil politic pe vremea lui Ceausescu. Ceva, ceva era asigurat.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui maraki
[Guestus tu ai fost exact la Oktoberfest si era normal sa vezi majoritatea oamenilor betiTrebuia sa precizezi unde era actiunea nu?

pai crezi ca eram acolo cu corul bisericii sa mai tin minte orasul. ai zis ca era oktoberfest..nu?

In Munchen ai venit M-a mai intrebat cineva sapt trecuta daca e adevarat ca nemtii se partaiesc prin metrouri fara rusine Bine ca a precizat ca era in metroul care venea de la Oktoberfest

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput