Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?
Raspunsuri - Pagina 20
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Da Anamaria, exact, nu te mai mira. Ai inteles perfect, chiar ma bucuram de necazul altuia. Bravo pentru concluzia minunata. |
Am tras concluzia din "hehe" si iconita zimbicioasa...
Daca nu asta era intentia, scuzele mele...
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
A_Iulia spune:
Anamaria, dimpotriva, ma ingrozeste criza asta mai mult decat ar trebui. De fapt consecintele ei, nu neaparat criza in sine.
Ionica, eu am raspuns la intrebarea asta acum cateva pagini si cred ca e nu cazul sa mai repet. Sesizez totusi o agresivitate in modul cum ai pus intrebarea?
In fine, eu una am plecat de-aici, acum inteleg perfect de ce subiectele cu si despre emigrare sunt de ocolit.
Toate cele bune,
CriPOD spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Anamaria, dimpotriva, ma ingrozeste criza asta mai mult decat ar trebui. De fapt consecintele ei, nu neaparat criza in sine. Ionica, eu am raspuns la intrebarea asta acum cateva pagini si cred ca e nu cazul sa mai repet. Sesizez totusi o agresivitate in modul cum ai pus intrebarea? In fine, eu una am plecat de-aici, acum inteleg perfect de ce subiectele cu si despre emigrare sunt de ocolit. Toate cele bune, |
Pai uite care-i treaba... daca vrei discutie, pai nu incepi cu "hehe", ca suna urat, zau. Vrei sa aflii ceva, intrebi cu intentii pozitive si ti se raspunde. La ironii cum crezi ca se raspunde? Vrei sa stii ce-i cu oamenii aia? Lasa criza, ca aia nu-s pe drumuri de cand cu criza si tu stii asta, ma gandesc. Da' io te luminez oricum, ok, daca tot sunt poze din Canada?
In Canada, exista un sistem social destul de generos. Numai cine vrea neaparat traieste pe strazi. Statul iti da bani cat sa traiesti, desigur cu anumite conditii. Asadar, primesti lunar sa zicem in jur de $1000 pe o perioada nelimitata, depinde de provincie, totul e ca trebuie sa dovedesti ca esti activ in a-ti cauta de lucru, ori ca iei cursuri sa te reprofilezi (platite tot de ajutorul social), ca voluntariezi sau faci ceva "about it". Si mai e o conditie... sa ai un domiciliu stabil. Doar ca unora li se pare prea mare constrangerea asta si prefera libertate totala. Sa zici ca nu au unde sta... sunt shelters, si tot nu vor sa paraseasca coltul de strada si gaura de canal, doar sa nu trebuiasca sa faca nimic altceva decat vor ei. Iarna umbla voluntari sa ii adune si sa ii duca la shelter, unii nu vor sa accepte sub nicio forma ajutorul, altii dispar inapoi pe strazi de cum se trezesc. Este si asta un mod de viata, ce sa-i faci. Unii au probleme la etaj, altii sunt adicti, altii "liberi", nu se pune nici o secunda problema ca nu le-ar da guvernul bani, luna de luna sa supravietuiasca decent, iar accesul la sanatate e universal si gratuit, deci au toate mijloacele de a se recupera, doar c refuza sa le foloseasca... Partea pozitiva e ca minorilor nu le tine figura asta... Cam atat.
Unii pameni insa, in orice societate, oricat de bunavitoare, nu se pot integra nici cu forta, nu ai ce le face.
Noh, hai sa zic ca e mai pozitiv pt toti sa mai si intrebam onest care-i treaba, ca vorba aia, nimeni nu le stie pe toate, dar cu unele atitudini nici nu invatam. Si tot voi va bosumflati.
Asa ca asta nu-i motiv sa nu plecati. www.evz.ro/articole/detalii-articol/826548/Programatorii-americani-vin-in-IT-ul-romanesc/" target="_blank">Asta e motiv sa nu plecati!
mamitzica spune:
Stimati domni si doamne,
Va declar in mod oficial ca nu mai scriu la subiecte de genul asta,eventual o sa casc gura cum va paruiti intre voi.Daca ce am scris eu a jignit pe cineva recunosc ca sincer cred ca sinteti nebuni si puteti sa-mi dati cite avertismente vreti voi pe baza comentariului de mai sus.Parerea mea e ca pe site-urile romanesti nu se poate discuta civilizat asa ca voi lua o pauza bineventita de la site-ul asta
Guestus esti deplasat in comentarii ca intotdeauna.Poate ca stii mai bine cum o fii pe aici vazut din departare.Esti un roman tipic care le stie pe toate.
Naty cred ca intii de toate ar trebui sa te hotarasti ce vrei-sau esti mare romanca sau te dai cu emigrantii fiindca din comentarile tale vad ca inca e o mare nebuloasa in mintea ta.
Va salut din mers si nu o sa am placerea sa va citesc comentariile fiindca nu o sa-mi bag nasul pe aici o vreme pina imi trec pandaxiile.
natynic spune:
Mamitzica, in caz ca te razgandesti...Pai poate ca si astfel de discutii care atata te-au indignat pe tine (inteleg de ce) contribuie decisiv la marea nebuloasa din capul meu. Da, asta e, asa se discuta pe forumurile romanesti (ooo, pe altele e muuult mai rau!), cand am inceput sa postez si sa citesc la Generale m-am indignat si m-am intristat si eu ca nu se poate discuta fara misto-uri si malitiozitati care nu duc la nimic pozitiv; cum insa printre acestea multe (si destule venite din afara granitelor, invariabil) gasesc mereu ganduri si informatii interesante, despre multe domenii, m-am adaptat oarecum din mers si nu mai pun la suflet si incerc sa nu-mi iau jucariile si sa intorc spatele discutiei.
Cred ca asta ma face o buna romanca, nu?
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Guestus spune:
citat din mesajul lui mamitzica .Si aici e o lupta acerba intre oameni dar se face cu "clasa".Romania din pacate a devenit tara mitocanilor si a celor cu bani. |
pai cind scrii asa ceva la ce te astepti...
incep si yo...canada a devenit tara drogatilor si violatorilor (daca spui ceva scot statistiscile )
iti taie capul cu cutitul in autobuz...trage ala cu mitraliera in Univ...cad poduri....40 de femei omorite la o ferma in vancouver...mai vrei sa mai auzi de ce?
relansam subiectul...au venit participantii
lilina spune:
Guestus, f.bine punctat, toti se vaita de cersetorii din Romania, dar uita de "oile negre" din tara in care au emigrat !!!!
stiu o poveste cu oamenii agresati in autobuze in Canada chiar din povestirile unora plecati acolo, dar astea nu se pun in discutie, nu-i asa?
Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul
lilina spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe pai voi singuri va culpabilizati, de cite ori cineva spune ca traieste afara, si ca lucrurile in domeniul asta sau ala sunt diferite intr-o tara civilizata si e greu cind te intorci si le gasesti neschimbate in Romania (si sa-ti dau un exemplu: copii cersind pe strada- desi ii stiu, prima data cind ma reintilnesc cu imaginea este socant), imediat apare un raspuns contra, de genul da'la voi nu e asa sau pe dincolo, mi-a spus mie varu de-a saptea spita; nu va desconsidera nimeni-avem toti familii si prieteni in Romania; |
NOI SINGURI NE CULPABILIZAM ???
lucrurile sunt neschimbate DOAR pt.cei care nu vor sa vada
pt.cei care nu accepta ca lucrurile pot fi ok si aici, chiar daca ei au plecat !!! trist, de fiecare ma intristeaza oamenii invidiosi
oricum, m-a distrat super tare raspunsul tau, am ras cu lacrimi
Guestus spune:
Dar iti dai seama ca si pe aia plecati ii oftica la maxim sa auda ca sint unii care pot trai bine si sint happy in Ro ...ii roade.
Dar multi au plecat ca sint vinzatoarele acre .....ei erau okay...aveau job okay...era totul okay...dar vinzatorele + cele de la biroul acte primarie i-au convins ..uffff...ce probleme au unii.
daca ar spune ca "da domle...e vina mea ca nu am putut sa-mi fac viata okay in ro si am plecat"...e...atunci e altceva si guestus nu mai enerveaza pe nimeni ...hai sa vedem cine recunoaste primul
lilina spune:
lasa-i Guestus sa plece, ne ramane noua mai mult spatiu pe sosele