Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?
Raspunsuri - Pagina 10
marius spune:
Pana intr-o vreme as fi raspuns ceva de genul: imi place la nebunie tara, imi place la nebunie Delta, muntii, raurile, campiile, cantecele populare, imnul, sportul romanesc, limba romana, parintii, prietenii... adica respir Romania prin toti porii. Si acum imi place tara insa imi displace societatea, politica, meschinatatea, parsivismul, minciuna, lasitatea, lipsa de perpectiva, nesimtirea, indolenta.... as putea sa scriu mult... insa am ajuns la concluzia ca ori am obosit ori pur si simplu nu mai merita sa investesc, asa incat chiar cu riscul de a fi acuzat de o doza de egoism am gasit suficiente motive de a imigra, ceea ce probabil se va intampla intr-un viitor (sper eu cat mai mic). Am regrete si nu prea... mai degraba am sperante de mai bine daca nu pt mine cel putin pt fetele mele insa eu nazuiesc si pt mine, de ce nu? Daca va fi sa fie mai bine va fi daca nu...asta e imi asum riscul. Dar trebuie sa fie mai bine (adica asa sper). Regrete? Ochii si sufletul parintilor mei. Ei vor tace si vor plange. Stiu asta dar trebuie sa incerc pt copii mei. Le sunt dator cel putin lor. Poate voi reusi sa fac sa le fie mai bine si alor mei de la o vreme, cine stie? Dumnezeu sa ma aiba in paza sa-mi dea gandul cel mai bun. Este ceea ce imi doresc in liniste desi numai linistit nu sunt. Pe cuvant.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mQQm Acest subiect este ilogic de la prima postare. Nimeni in lumea asta nu ar trebui sa isi puna intrebarea "de ce nu as emigra". Intr-o tara normala. Pentru ca firescul nu este sa emigrezi. As intelege subiecte de genul "de ce nu m-as intoarce" sau "de ce as emigra", dar eu la intrebarea de ce nu as emigra nu as fi putut raspunde ever, nici inainte, nici dupa, e pur si simplu antagonistica. In plus se ignora total zicala celebra "never say never". Eu cred ca, lasand la o parte batutul in piept, fiecare e pasibil sa emigreze pentru un anumit motiv. Stiu ca-i offtopic, da' la ce se discuta pe-aici, nu mai conteaza. Common sense is not so common...[Voltaire] Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">... |
De ce spui asta?
Cei ce au ramas in tara au 2 posibilitati: sa emigreze sau nu.
Subiecte cu motive "de ce-as emigra" au tot fost, motive sunt garla.
Subiectul asta se refera la motivele care totusi ne impiedica s-o facem, sau sa luam in considerare in serios varianta emigrarii.
E chiar asa de aberant?
Ok, ca nu se adreseaza celor ce au emigrat deja, asta e alta poveste...
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ionica pentru ca tu crezi ca unii oameni emigreaza doar pt.o viata mai decenta financiara? Prietenii adevarati ,raman prieteni oriunde te vei afla,chiar si la 13.000km Familia, o poti vizita sau vin ei in vizita. Ma bucur ca ai o viata buna in romania. Ce intelegi tu printr-o viata buna in romania?
|
Ei, vezi, Ionica, asta irita pe multi din cei ramasi aici la cei plecati. Citeste inca o data ce a enumerat mai sus Lilina: familie, job, bani, prieteni, o viata decenta (nu luxoasa, decenta). E evident ca daca tu si altii ati plecat va lipsea ceva din toate astea sau nu erau indeajuns pt ca ca emigrarea e intr-adevar ceva contrar firescului. Dar de ce Dumnezeu daca tu ti-ai gasit fericirea in alta parte sa nu poti admite ca in tara din care ai plecat cuiva ii poate fi bine. La asta ma refeream cand vorbeam de privitul inapoi cu manie si ma intrebam ce frustrari se ascund in spate, cand se zice ca in Romania totul e negru si "acolo" e totul roz...Si de-asta ofer celor care sunt in stare, indiferent de experienta personala (da, Kari) sa obseve un pic si nuantele si sa le admita.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
CriPOD spune:
Adina Iulia, pentru ca e impotriva firii, ne-natural. O asemenea intrebare si-o pune cine?
Nu as stii cum sa-ti explic sa intelegi ca nu-i normal sa te intrebi intrebarea asta.
natynic spune:
citat din mesajul lui marius Pana intr-o vreme as fi raspuns ceva de genul: imi place la nebunie tara, imi place la nebunie Delta, muntii, raurile, campiile, cantecele populare, imnul, sportul romanesc, limba romana, parintii, prietenii... adica respir Romania prin toti porii. Si acum imi place tara insa imi displace societatea, politica, meschinatatea, parsivismul, minciuna, lasitatea, lipsa de perpectiva, nesimtirea, indolenta.... as putea sa scriu mult... insa am ajuns la concluzia ca ori am obosit ori pur si simplu nu mai merita sa investesc, asa incat chiar cu riscul de a fi acuzat de o doza de egoism am gasit suficiente motive de a imigra, ceea ce probabil se va intampla intr-un viitor (sper eu cat mai mic). Am regrete si nu prea... mai degraba am sperante de mai bine daca nu pt mine cel putin pt fetele mele insa eu nazuiesc si pt mine, de ce nu? Daca va fi sa fie mai bine va fi daca nu...asta e imi asum riscul. Dar trebuie sa fie mai bine (adica asa sper). Regrete? Ochii si sufletul parintilor mei. Ei vor tace si vor plange. Stiu asta dar trebuie sa incerc pt copii mei. Le sunt dator cel putin lor. Poate voi reusi sa fac sa le fie mai bine si alor mei de la o vreme, cine stie? Dumnezeu sa ma aiba in paza sa-mi dea gandul cel mai bun. Este ceea ce imi doresc in liniste desi numai linistit nu sunt. Pe cuvant. |
Naty
natynic spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia De ce spui asta? Cei ce au ramas in tara au 2 posibilitati: sa emigreze sau nu. Subiecte cu motive "de ce-as emigra" au tot fost, motive sunt garla. Subiectul asta se refera la motivele care totusi ne impiedica s-o facem, sau sa luam in considerare in serios varianta emigrarii. E chiar asa de aberant? Ok, ca nu se adreseaza celor ce au emigrat deja, asta e alta poveste... |
Si totusi, tot cei plecati se supara ca altii gandesc altfel...
Naty
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui mQQm Adina Iulia, pentru ca e impotriva firii, ne-natural. O asemenea intrebare si-o pune cine? Nu as stii cum sa-ti explic sa intelegi ca nu-i normal sa te intrebi intrebarea asta. Common sense is not so common...[Voltaire] Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">... |
Pai intrebarea asta si-o pune majoritatea cand se gandeste la perspective de viitor. Nu te lasi dus de val si emigrezi, pur si simplu pui in balanta motive: de ce s-o faci, de ce sa n-o faci.
Iti iese cu plus - ai plecat.
Iti iese cu minus - mai stai.
N-o fi natural sa te intrebi doar daca te-ai nascut in US (si mai nou, cred ca si ei se intreaba asta )
marius spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Marius, mult succes! Imposibil sa nu fie bine! V-ati ales destinatia? |
Da.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
Ramona J spune:
citat din mesajul lui natynic Si totusi, tot cei plecati se supara ca altii gandesc altfel... Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Afirmatiile astea le faci ca sa vezi daca poti sa-i scoti din sarite?