termopane

termopane | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

As vrea sa schimb tamplaria la o garsoniera si sa montez termopan, dar nu stiu ce firma sa aleg si vreau sa va cer cateva pareri despre firme, preturi.

Voi de la ce firme ati luat, sunteti multumiti? Stiu ca majoritatea se vaita ca la bloc fac condens, te umpli de mucegai si ai o gramada de probleme de la ele, dar cum si tamplaria de lemn e veche, trebuie schimbata.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cauta o firma cu nume, dar, cand semnezi contractul, intreaba: tara de origine a profilelor (daca sunt tari asiatice, sunt mai proaste); care sunt (daca sunt) elementele optionale (garnituri suplimentare, inchideri suplimentare, armaturi, profile de evacuare a apei); latimea baghetei de aluminiu (la sigilarea sticlei)-min 14, optim 16 mm; sigilantul folosit la imbinarea foilor (Hotmelt este calitate inferioara, Tyokol-superioara); grosimea foii de geam-4 mm si 6mm la terase; geam Lowe; argon intre foile de geam, nu aer chior; numarul de camere al profilelor: min. 3, dar si 4, 5; armarea interioara a profilului cu otel zincat (obligatorie, altfel fereastra se deformeaza); termenul de garantie al tamplariei (mai mult de un an)...si altele.
Ai grija ca cele spuse sa apara in contract.
Daca vrei o firma obscura (cu pret mic), iei teapa la cele mentionate (trebuie sa scada pretul de undeva...) si, in plus, poti sa ai si 10 ani garantie, ca dupa un an-doi nu-i mai gasesti...
Nu te lasa inselata de expresia "tamplarie germana"; sunt vorbe goale, tehnologia o fi fost germana, la origine, dar materialele chinezesti sunt naspa.

Acu' sper sa nu ti se fi luat de termopane...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

O firma buna (materiale, manopera) este Suki: http://www.suki.ro/. Eu n-am avut nici o problema cu termopanele puse de ei. Preturile sunt o idee mai mari decat la firmele obscure, dar se merita diferenta. Asa cum a zis si Rufus, degeaba e garantia mare daca peste un an au disparut de pe piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Multumesc mult pentru sfaturi, de Suki am mai auzit, o sa le cer sa-mi faca o oferta.

Nu stiu am gasit mai demult un site unde iti introduceai singur dimensiunile geamurilor si iti facea calculul de pret, dar nu-l mai gasesc, stiti voi?

Multumesc si mai astept pareri si nume de firme.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Da, multumesc mult Rufus, asta era.

Am introdus datele si mi-a iesit undeva in jur de 430 euro, zic ca merita, acum ce ziceti de cei de la Gealan, eu am auzit numai de bine, voi ati montat cu ei?

Si mai am o nelamurire referitor la usa de la balcon(acolo la ei in model) au usile de tip PVC pline, adica fara geam, asa sunt toate? ca eu as vrea cu geam sau ma rog jumate PVC jumate sticla, ca mi e ca daca o pun toata plina, sa nu se intunece prea mult camera.

Si am ales ca geamul sa fie cu 5 camere(mai erau cu 3 si 6), care e mai bun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

In mod sigur vei gasi si usa cu geam pentru balcon
Camerele se refera la profil, iar 5 camere sunt perfecte. Daca insa vei opta pentru o tamplarie ieftina, in mod sigur cele cu 5 camere sunt cu trei, la care mai toarna aia doua foite de plastic si cica au 5 camere.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Multumesc inca o data Rufus pentru sfaturi, o sa aleg cu 5 camere pentru ca din calcul diferenta de pret nu-i asa mare(ex pt. un geam la bucatarie sunt 10 euro in plus, daca aleg varianta cu 3.cam as plati 10euro mai putin si avand in vedere ca-i lucrare mica zic ca nu se merita)la fel si pentru celelalte.

Si da, ma gandesc sa aleg o firma mai buna, tocmai de aceea am cerut pareri si recomandari pentru ca nu se merita pentru cativa euro in plus sa nu fie si de calitate(pana acum am zis sa cer oferte la Suki si Gealan), macar sa fac o comparatie.

Mergi la inceput

Am primit oferte de la 2 firme, ce sa aleg intre profile Rehau sau Gealan?
Cei cu profile Rehau dau garantie 30 ani la profile, 5 ani la geam si feronerie si 3 ani la garnituri.
Iar Gealan 5 ani garantie, atat la profil cat si la geam.

Mergi la inceput