*** Bijuterii hand-made ***

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Seandreea sunt foarte nostime si originale! cat despre greseli eu nu imi dau seama unde sunt. Am ochit si bratara albastra; mie imi place sa lucrez cu margele mici si mai mari dupa diagrame si scheme.

Spor la margelit,Tonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Multumesc mult. Imi place mult genul asta de biju-uri. Ppisic, nu am stiut cum altfel sa-l prind, oricum nu e cusut ariciul, pot sa-l prind altfel. Dar cu ce?
Mi-a ajuns si mie o comanda data acum 2 saptamani... Asa mult dureaza si la voi pana primiti materia prima? Si asta comandata din Romania, nu din Franta

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Guguluff, scuza-ma ca-ti raspund atat de tarziu. Nu stiu daca tehnica asta are un nume special in limba romana, in engleza ii spune "beading embroidery". Sistemul de inchidere pe care il folosesc e foarte simplu, sunt niste inchizatori micutele, parca le spune "mos si baba". Uite aici despre ce e vorba:

http://www.textilaccesorii.ro/mosisibaba.html

Spor la treaba, ca e tare frumos ce faceti!

Mergi la inceput

Si cam cate pui? 2 pe un rand si cate randuri? Sau mai multe? Am si eu mosi si babe, destule...daca imi venea ideea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Buna seara...
as avea si eu o intrebare la voi....vreau sa ma apuc sa fac bijuterii din margele....am gasit niste situri pe net...dar m-ar interesa dak in bucuresti exista un asemenea magazin de unde poti lua ata...sist.de prindere...margelutele...etc.
stie careva dintre voi?

multumesc mult!!

8 Kg pierdute....mai am inca 6 de pierdut....!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seandreea spune:

Dupa cunostinta mea exista 2 in zona Lipscani, unde se gasesc cateva tipuri de margele precum si sisteme de prindere.

Unul ar fi chair pe Lipscani, vis a vis de intrarea Hanul cu Tei (acolo unde sunt magazinele de arta). Este pe partea stanga un magazin mare cu textile - in spate este o mergecerie. Mie nu mi-au palcut de loc margelele de aici, insa au o multime de elemente din metal, snururi si altele.
Al doilea este un pic mai jos (cum iesi de pe Lipscani si mergi spre Unirii, este o straduta (prima) care coboara in jos spre Hanul Lui Manuc. Chiar la intrare (cred ca al doilea magazin pe partea dreapta) are sus scris Podoabe. In partea din fata sunt margele deja facute, insa in spate gasesti o mica varietate de margele. Sunt totusi scumpute si (spre deosebire de celalalt) nu au preturi trecute. Pe tejghea au si cateva elemente din metal (dar destul de putine).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

bine ai venit!
daca vrei ata pt margele de nisip eu una nu am reusit sa gasesc in romania inca. daca afli ceva spune-mi si mie pls :)
pt prindere gasesti cateva ceva in magazinul bucur obor (sunt mai multe mercerii, n-as putea sa-ti explic cum ajungi la cea cu pricina ca eu o gasesc doar la noroc) dar putine si foarte scumpe fata de ce e pe net. tot pe acolo la mercerii gasesti si ceva margelute, putine, in special margelutze de nisip. la fel, foarte scumpe. margele de nisip gasesti acum prin mai multe merceii dar sunt foarte putine in pungute si costa cam 1,7 - 3ron punga. mai e o mercerie la metrou la gara de nord care are tot felul de minuni. eu am renuntat sa mai cumpar din mercerii, acum fac comenzi doar pe net ca e mai avantajos, dar si aici ai grija pe ce site-uri comanzica unele sunt destul de scumpe.
spor la margelit si te asteptam sa ne arati ce ai facut1
adina :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Guguluff, scuze ca nu am raspuns mai repede, m-am apucat de vre-o 2 ori dar nu am mai terminat :)
Eu am avut niste coliere gen chocker care erau cu mos si baba foarte usor de prins si confortabil la purtat. Poti folosi si 1-2 inchizatori normale sau cu nasture/margele. Dar cred ca mosul & baba sunt cele mai confortabile...

Zmotocel, poti sa incerci si cu 'ata invizibila' e un fel de guta super subtire si se gaseste in mercerii ( sigur sigur, eu am cumparat o papiota in Romania, se gasete la departamentul de ata de cusut.. in general este folosita pentru cusut tivuri 'invizibile') Este foarte 'fluida' si daca crezi pare ca nu e destul de rezistenta merge si in doua...

pupici si mult spor la maregelit..

-------------------
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Salut!

Seandrea si Zmotocel.....
multumesc frumos pt raspunsuri...
astazi am sa plec in cautare de materiale.......va anunt dak gasesc ceva interesant...

O zi buna va doresc!!

9 Kg pierdute....mai am inca 5 de pierdut....!!!

Mergi la inceput

Arianna, de ce nu comanzi online? Sunt mult mai bune preturile decat la mercerii. Am gasit mix de margele la 250g la 8,0 lei. Ata e buna cea invizibila, s-a scris cateva pagini in urma. SI la magazinele online trebuie sa dai comanda repede ca vin cam in 2 saptamani... deci rabdare, dar merita.
Apsara si Ppisic, merci mult, asa am sa prind chockerele. Acum am cusut suportul pt unul albastru, il fac mai ingust si am o ditamai punga se margele nisip, tubulare, etc doar ca sunt amestecate. Abia astept sa ma apuc de el.

Mergi la inceput