nasii de botez

nasii de botez | Autor: ramona1979

Link direct la acest mesaj

Eu sunt ortodoxa, sotul e lutheran(religia de stat in danemarca), ne-am cununat ortodox in Romania. Acum, pe beb am vrea sa-l botezam ortodox, dar nasii nostri de cununie au si ei un bebe mic si nu pot veni la noi pentru botez iar noi nu stim cand o sa ajungem acasa.
Am gasit alti nasi pentru bebe dar nu sunt de religie ortodoxsa(sunt lutherani la fel ca sotul), dar cand am vorbit cu preotul ortodox de aici a spus ca imi trebuie neaparat nasi ortodoxsi, ca el nu poate boteza copilul ortodox cu nasi de alta religie.
Si acum sunt in dilema, nasi ortodoxsi nu am asa ca preotul vrea sa-mi gaseasca el un nas pe care dupa botez probabil ca n-am sa-l mai vad niciodata. Mie mi se pare o absurditate....atata timp cat vreau sa botez copilul ortodox, ce conteaza religia nasilor?
Voi ce ziceti, ati mai auzit de asa ceva, e lege ca nasii de botez sa fie ortodoxsi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

cred cä poti accepta nasul ortodox aleas de preot si pe cei alesi de voi si astfel sä poatä boteza preotul copilul ortodox.noi ne-am cununat evanghelic si aveam nasi ortodoxi.preotul ne-a spus sä cäutäm si nasi evanghelici si asa am avut douä ränduri de nasi.sper sä se poatä si la voi.intreabä preotul de acceptä varianta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

eu am botezat un copil in religia reformata desi sunt ortodoxa.
preotul lor a fost de acord

Mergi la inceput