nasii in botezul ortodox
Eu sunt ortodoxa, sotul e lutheran(religia de stat in danemarca), ne-am cununat ortodox in Romania. Acum, pe beb am vrea sa-l botezam ortodox, dar nasii nostri de cununie au si ei un bebe mic si nu pot veni la noi pentru botez iar noi nu stim cand o sa ajungem acasa.
Am gasit alti nasi pentru bebe dar nu sunt de religie ortodoxsa(sunt lutherani la fel ca sotul), dar cand am vorbit cu preotul ortodox de aici a spus ca imi trebuie neaparat nasi ortodoxsi, ca el nu poate boteza copilul ortodox cu nasi de alta religie.
Si acum sunt in dilema, nasi ortodoxsi nu am asa ca preotul vrea sa-mi gaseasca el un nas pe care dupa botez probabil ca n-am sa-l mai vad niciodata. Mie mi se pare o absurditate....atata timp cat vreau sa botez copilul ortodox, ce conteaza religia nasilor?
Voi ce ziceti, ati mai auzit de asa ceva, e lege ca nasii de botez sa fie ortodoxsi?
Raspunsuri
angipangi spune:
si eu am problema asta dar am gasit nasa dar nasu este evanghelist si preotu este deacord deoarece a zis bine ca macar nasa este ortodoxa.
mamica de ANGELIK-MELANY http://blingee.com/profile/dorateodora
Andries spune:
"marturisesc un botez intru iertarea pacatelor" - asa se incheie rugaciunea, mai fetelor: nasul (persoana care spune crezul si primeste copilul in panza dupa ce a fost scos din apa) este cel care marturiseste credinta in numele pruncului ce nu poate vorbi, el trebuie sa fie ortodox si sa creada in religia ortodoxa, in sfanta treime, un luteran nu poate marturisi credinta intr-o credinta pe care nu o are...intelegeti? Mai bine il botezi la un an decat asa...bineinteles daca realmente crezi in sfanta treime (tatal, fiul si duhul sfant in religia noastra).
Andries
anya spune:
Dar de ce te grabesti sa-l botezi? Eu l-am botezat pe al meu (cel mare) cand avea 6 luni pt ca nasa lui trebuia sa se opereze si am asteptat sa se simta mai bine. Poate veniti la vara in tara si il botezi atunci, ca orotoxi gasesti destui
Sau daca tipul religiei nu chiar asa de important, boteaza-l in religia sotului tau si gata. Mai tarziu vede el ce varianta ii place.