Radiodifuziunea romana - hotie grosolana!

Radiodifuziunea romana - hotie grosolana! | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Ma abtin de cateva saptamani sa deschid discutia asta dar ma revolta prea tare si nu pot sa accept sa ma las furata.
Acum vreo 2-3 saptamani am primit acasa un plic de la Societatea Romana de Radiodifuziune prin care ne anunta ca le datoram niste milioane, taxa pe ultimii 3 ani. Scrisoarea era adresata firmei, noi avand firma cu sediul social in apartament.
Foaarte foarte rar dam noi drumul la radio si niciodata pe Radio Romania de stat, dar niciodata, nici nu stiu pe ce lungime de unda e, nici nu mi-am pus problema.
M-am revoltat o data cand ne-au obligat sa platim televiziunea de stat pentru ca nici la aia nu ma uit vreodata, dar am zis ca n-am cum sa dovedesc ca nu ma uit si am inghitit-o mai cu noduri dar asta e..
De data asta e prea de tot, nu-mi trebuie radio de stat si nici radio in general, e ca si cum cineva ar planta un copac frumos si parfumat si ar obliga tot cartierul sa plateasca o taxa ca il poate mirosi sau il poate admira, dar poate nu vreau, sau poate sunt alergica la miros...
Ce sa fac sa nu platesc? Eu una sunt dispusa sa merg cu ei pana in panzele albe dar sa nu le dau satisfactie insa sotul ar fi dispus sa plateasca ca sa fie lasat in pace...
Si daca nu platim ce ne face? Ne ia boii de la bicicleta?

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

platesti pt ca detii radio sau/si tv, nu pt ca ai asculta/viziona programele TVR.
asa cum platesti ca detii masina, casa, etc.
chestia e ca banii intra la TVR .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Scapi de radio si dai declaratie ca nu ai aparat de radio in casa si deci nu ai pt. ce sa platesti. Merita o incercare.

Felicia 21+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Asa m-am gandit si eu sa fac, sa scap de radio, n-am nici un regret. dar ... avem radio si in masina si masina e pe firma

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

si ce, nu se poate scoate radioul din masina?
merita incercat.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by Ramonika

si ce, nu se poate scoate radioul din masina?
merita incercat.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Nu merge.
Ai-n-ai radio si TV, platesti oricum (HG 977/2003). Suma difera in functie e marimea firmei si de nr. de angajati. Amenda e mai mare decat taxa, si nu s-a castigat niciun proces pe considerentul "n-am, nu ascult".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Stiu ca e lege, de aia mi se pare absurd. Cine a facut legea asta ca sa-l strang de gat?
Si drepturile mele unde sunt? Cum e posibil sa fiu obligata sa consum ceva ce nu vreau? Pana si apa, gazul si caldura le platesc atat cat consum si daca consum.
Si cum ma pune s aplatesc amenda si pe ce baza? Plicul a venit prin posta, nu am semnat nicaieri ca l-am primit deci nu l-am primit, nu stiu nimic.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Aceiasi chestie si la nemti, platesti ca ai radio si tv nu ca te uiti sau asculti programele lor de rahat. Unde mai pui ca angajatii lor umbla din usa-n usa sau din masina-n masina sa vada daca ai radio sau tv
Sau au fost universitati care trebuiau sa plateasca pt fiecare tv care il aveau, sau o firma de reparatii tv si radio care trebuia la fel sa plateasca pt fiecare aparat in parte.
Nici aici nu s-a auzit de nici un proces castigat impotriva televiziunii de stat.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony ,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Astia iau bani: 1. de la populatie, 2. de la stat, 3. din publicitate! De ce sa fim obligati sa le platim? Nu mi se pare corect!
Ultimii mei ani de Romania nu aveam TV si radio pentru ca nu-mi trebuiau pur si simplu, banii insa ii dadeam impreuna cu taxa de curent.
Stiu ca in Italia daca nu le ai, nu trebuie sa platesti, de fapt nu exista taxa tv ci abonament. Sotul s-a enervat odata si a declarat ca nu are tv, au venit in control impreuna cu politia, au constatat ca nu exista aparat in casa (era la reparat!) si vreo 15 ani l-au lasat in pace, apoi am primit o scrisoare in care ne invitau sa "reinnoim" abonamentul RAI daca cumva, intre timp, am coborat din copac si beneficiem de minunile tehnologiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Taxa radio nu este hotie. Este o garantie a faptului ca in fiecare clipa puteti asculta si stiri care nu reprezinta interesele de afaceri ale magnatului X care si-a tras trust de presa.
Toate tarile au posturi publice de radio si tv si in felul asta mai apuca sa deschida gura si aia considerati neinteresanti din punct de vedere al publicitatii, ca de exemplu: minoritatile, persoanele cu handicap, oamenii de cultura pe care pe la posturile comerciale nu prea ii vedeti/auziti decat la "parte de carte". Trist, dar adevarat.
Eu lucrez la radio si sunt platita si din banii vostri. Nu mi-e rusine ca lucrez la radio si ca iau salariul din taxa. Imi fac treaba foarte bine si-mi merit fiecare leu pe care il iau, nu consider ca bag mana in buzunarul nimanui.
Dar acest subiect ma deranjeaza, draga dana d, pentru ca din cauza neintelegerii rolului radioului public si al televiziunii publice, oamenii refuza sa plateasca taxa si de aceea, calitatea programelor nu e intotdeauna cea mai buna din cate exista pentru ca nu sunt bani.
E pacat ca nu ascultati deloc Radio Romania. E pacat ca dispar emisiuni cum ar fi cotele apelor dunarii pentru ca nu mai sunt bani sa fie produse. In curand, daca vom continua sa depindem de taxa platita in scarba de populatie e posibil sa ramaneti doar cu caterinci cu budinci.
Ma iertati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Witchie, ar fi perfect pertinent ce spui tu daca pe posturile publice de radio si televiziune nu ar exista calupuri publicitare. Daca nu ar exista contractele publicitare, atunci ar fi normal sa se ceara taxa asta.
Din publicitate se scot banii.. asa cum se intampla si la televiziunile particulare. Altfel, taxa asta nu reprezinta decat un fel de discriminare intre televiziunile publice si cele particulare.

Mergi la inceput