Piatra Neamt ,Perla Moldovei (44)
Raspunsuri - Pagina 17
Laura25 spune:
Ema la ce pediatru mergeti voi? Din ce am citit pe prospectul gasit pe net, e un unguient cu corticosteroizi. Este un subiect la Parintii intreaba..., daca il gasesti, in care discuta parintii cu copii cu DA. Din ce se discuta acolo si din ce mi-a zis mie un dermatolog care l-a vauzt pe Rares, cremele astea nu sunt foarte indicate. cica au efect pe moment, se vede imbunatatire, dar pe termen lung efectele sunt mai mult negative decat pozitive. Adica cremele astea se folosesc in momente de criza de DA, cand eruptia e puternica, il mananca si il deranjeaza f. tare pe copil. Pe termen lung, cremele astea ii usuca pielea, ii dau un fel de dependenta (e bine atata timp cat sunt folosite) si folosite intens pot afecta si ficatul.
In rest, se recomanda creme de intretinere pe baza de apa termala(sunt de ex. Trixera, mai e la Mustela o crema buna, Sebamed-ul are produse de astea). Plus folosirea de sapunuri si sampoane fara detergenti si parfumuri (gasesti tot in farmacii de la firmele de care ti-am zis mai sus), eliminarea produselor de genul cocolino, clatirea de 2-3 ori a hainutzelor. Adica evitarea alergenilor pe cat posibil.
Probabil ca stii toate astea, daca te plictisesc, sari peste
. Ideea e ca nu exista tratament care sa elimine DA definitiv, ci doar produse de intretinere a pielii. DA trece in timp, prin cresterea copilului si a rezistentei organismului lui. Riscul e ca pe fondul alergic existent sa dezvolte alergii respiratorii (astm), de asta trebuie supravegheat mai atent mediul in care traieste zi de zi copilul, ferirea de praf si alergeni puternici. Cand o sa incepi diversificarea trebuie sa ai grija un pic mai multa la mancarea pe care i-o dai (intarzie cat de mult poti introducerea de alimente alergene).Mai ales laptele de vaca (de la vaca sau din punga de la magazin) daca poti sa il amani pana spre 2 ani macar.
La noi e problema mai delicata, ca DA s-a manifestat prima data cam la o luna dupa ce l-am intarzcat pe Rares, adica dupa 1 an, ceea ce e mai rar intalnit. De obicei apare in primele luni de viatza.
Inceraca, daca nu ai facut-o deja, sa mergi cu baiatul la un dermatolog bun. O sa iti spuna cum e mai bine sa procedezi.
Scuze celorlalte fete daca v-am plictisit 
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene
Eftimie C. spune:
Laura daca stiam ca sora ta vine de la Constanta o rugam sa-i inchirieze sotului meu apartamentul ei, ca a gasit saracul o pensiune cu 1mil/noapte
.Pai daca acum costa atat, la vara cat dam??????
Am fost cu gondola, pentru ca a insistat (si platit
) sora-mea.Edi nu a fost cu noi si cred ca astept vara ca sa-l duc.E frumos, senzatia e placuta, mai ales ca noi am fost noaptea si se vad luminitele, strandul, nocturna de pe Ceahlaul....Cu telescaunul nu m-as da nici moarta, dar mai stii ce ma apuca?!?!
Emma si Edi al meu facea un fel de DA cand era mic(mai ales cand il scoteam afara sau mergeam la tara la soacra-mea) si la un moment dat am folosit o crema Advantan, care la acea vreme era destul de scumpa.Recent mi-a facut un fel de pata alba pe fata si il dadeam seara si dimineata cu niste creme speciale.Cred ca ar trebui sa-l duc la raza UV, ca a facut saracutul de la 5zile pentru ca avea icter puternic(la tinut aproape 2 luni)
Vorba lunga, saracia omului!Merg sa clatesc niste rufe si revin!
Carmen E. si
Eduard-Costin (28.02.2003)
aeperju spune:
Am citit si eu de crema asta si am hotarat sa nu-l mai dau. O sa cumpar o crema de la Mustella sau de la Avene + spray-ul cu apa termala de la avene si sper s-o rezolvam. probleme noi n-ama vut dar probabil ca de la frig i s-au uscat obrajorii. Am tot cremuit cu nivea dar s-au format niste cojite. Nu-l mai dau cu nici o crema decat hidratez intens si sa speram ca va trece.
Emma
carmenstefi spune:
saluti fetele!!!!
da ,haideti si la noi la o
,cam tarziu dar si noi dupa vreme,ata e,suntem niste puturoaseeee.

ce faceti voi????ceva papa?vizite??noi o sa iesim un pic afara,apoi in vizite la bunici si apoi o sa fac niste papa.ce??nu stiu mai trag un ochi prin cartea lui jamie,asa de inspiratie,ca vremea e de vina
..
va pup su abia asteptam sa ne vedem luni!!!!!

carmen si stefi

crissandrada spune:
Laura si Andrada are dermatita atopica si nu a scapat nici Alessia. Eu am fost la dermato cu Andrada si mi-a dat Advantan dar nu pe termen lung cred ca cam 2 saptamai si apoi creme de intretinere. Acum ea face doar pe o manuta si doar in anotimpul rece. Alessia a avut pe toata fata, pe gat pe piept pe dupa urechi. O dau tot cu Advantan pana se diminueaza si apoi cu crema de intretinere emolienta. Sper sa treaca si la ea. Trebuie avut grija cu alimentatia dar nu prea se poate intotdeauna. Mie dr mi-a spus sa nu mai gatesc cu delicat.
Iully am uitat sa iti spun sa ca mi-a zis dr sa nu ii mai dau Vigantol din cauza dermatitei. Mi-a dat mie calciu si a zis ca ajunge la ea. Bubitele aproape ca s-au trecut dar si cu Advantan din pacate. Am incercat doar cu Atoderm dar nu treceau.
Azi am fost la cosmetica si am o fata....
Criss
de
Alessia si
Andrada
crissandrada spune:
Laura am uitat sa iti spun ca Alesiei i-a dat dr un tratament homeopat pt DA. Sper sa functioneze.
Emma si mie mi-a dat Petrovici Elocom dar eu nu am dat-o ca scria pe prospect ca nu se da pe fata.
Criss
de
Alessia si
Andrada
Eftimie C. spune:
Buna fetelor!Am intrat sa va urez week-end placut.Din pacate noi suntem tare necajiti pentru ca a trebuit sa o internam pe mama.Sper sa fie doar pentru investigatii si sa nu descopere ceva grav.Plecam acusi la ea la spital.Azi noapte au dus-o la Bisericani si m-am speriat, dar mi-a spus dimineata ca nu sunt locuri in spital si ca incercau sa o plaseze in alta parte.Noroc ca n-au tinut-o acolo.
[b]Edi tuseste in continuare si-i curge nasucul si toata noaptea a gemut si s-a matait, dar el spune ca nu-l doare nimic si nu se simte rau.
Carmen E. si
Eduard-Costin (28.02.2003)