Mamici de iulie august 2008 (34)
Raspunsuri - Pagina 7
jjovana80 spune:
Salutare burticute ! Azi sunt si bucuroasa dar si trista....ma simt ca un cur. Am luat rezultatele la TT, de la Sanador si testul este negativ, toate au iesit bune. Tot azi am luat si rezultatele de la Elias pt hemoleucograma si urina...suntem ok... nu ne trebuie fier. de saptamana viitoare incepem vitaminele. Suntem fericiti pentru noi. Dar sunt foarte trista pentru ce li se intampla altor femei. M-am umflat de plans azi dimineata la spital. In timp ce o asteptam pe dr ( vreo 2 ore ) a mai venit o tipa cu sotul, care se pare ca era insarcinata in 3 luni si lucra in spital era asistenta pe acolo. Toata lumea se oprea sa o intrebe cum se simte, ce crede ca o sa aibe...baietel??...fetita ??.... erau foarte fericiti. Cand au iesit dr de la raportul de garda Seful sectiei, dr Marinescu parca si cu dr mea Uzum, au chemat o intai pe ea la consultatie. dupa vreo 10 min iese asistenta de pe sectie plangand in hohote, apare si tipa insarcinata dupa ea..... tocmai o anuntasera ca trebuie sa avorteze caci copilul are o malformatie genetica...ceva pe la creier, si ca trebuie sa o curete bine sa-i mai scoata si altceva de prin burtica. Toate astea se petreceau chiar langa mine. Bai m-a bufnit un plans in hohote, nu mai puteam sa-mi revin. Saracii erau asa de fericiti.
Iar acum am citit si despre colega noastra de odisee, Nati,....e groaznic .... eu pur si simplu nu imi gasesc cuvinte de consolare, pt ca pe mine nu m-ar putea consola nimic. Imi cer scuze daca deranjeaza pe cineva ca v-am povestit. Sper sa nu va afecteze si pe voi . :((((((( :(((((( Cam atat. Va pup si va doresc sa aveti multa incredere in Dumnezeu.
oana silvia
bujo spune:
Nati imi pare foarte rau ca nu aveti vesti tocmai bune. Suntem alaturi de tine si ne rugam pt bb.
Cristina nu stiu daca sunt contractii. Astea se simt ca niste carcei. Se strange burta si se face beton. Daca burta ramane moale atunci poate fi de la ligamente.
Violeta bine ca esti bine, si io sunt pe tratament si ma interneaza daca nu trece. Incredibil cum trecem noi prin aceleasi chestii.
Danangie ai mare dreptate cu cantatu. Chiar aseara la curs ne-a zis ca bb ne recunoaste vocea, iar daca ii cantam ceva sau ii repetam o fraza cu intonatie (asa ca atunci cand spunem povesti) pe toata perioada sarcinii o s-o recunoasca si o sa se linisteasca. bebeii reactioneaza pozitiv la ceva cunoscut. Asa ca daca ii simtiti agitati repetati o fraza cu voce calma sau cantati ceva, dar de multe ori pana se obisnuieste cu cantecelu si il recunoaste. O sa va fie de ajutor si dupa ce se naste si o sa fie agitat.
Cat despre muzica rock, ne-a specificat audiologu ca il deranjeaza pe bb, chiar il "raneste" pt ca e agresiva si de obicei ajunge pana la 120 decibeli. Nici io nu prea ma dau in vant dupa muzica de relaxare, desi mi-am achizitionat vad ca mi se pare cam plictisitoare. Dar puteti incerca niste jazz sau blues, ceva balade. In orice caz sa fie muzica pasnica, adica fara ritmuri prea alerte sau cu schimbari bruste de intensitate.
Masajul pe burtik cu ulei hidratant ajuta la relaxare si reducerea contractiilor. Se face de jos in sus si de lateral spre buric. Dushul caldut pe burtik stimuleaza muschii uterini si il linisteste pe bb prin zgomotul asemanator ploii.
Va mai zic ce-mi mai amintesc pe parcurs.
bujo 18+ cu
album de nunta
burtik
mini Bujo
AnnaBaby spune:
Bune fetelor!
Ce bine ca e vineri si vine weekendul!
Nati off saraca de tine, poate totusi nu e chiar asa, eu stiu, incearca sa mai mergi si in alta parte. Sa de DD sa fie totul bine, ca sexul copilului e mai putin important acum!
Bubuleana bafta la eco, sa ne aduci numai vesti bune, si poate si culoarea caruciorului!
Anna 18+ cu Maria
AMR 22
vinebarza
bebe
poze
Tecky spune:
Buna fetelor!!!
Eu va scriu de la biroul salonului unde voi mai lucra 2 sapt,pt ca asa cum v-am scris in capitolele anterioare salonul se va inchide de la 1 martie.O sa-mi fie asa dor de biroul si de calculatorul meu.Voi intra in concediu medical 2 luni si apoi in prenatal dar cred ca ma voi plictisi ingrozitor acasa.Chiar pt fetele care sunt din Bucuresti poate ne intalnim la sfarsitul lunii martie la Romexpo la Kidex,parca Anaxena a postat ceva.
Jjovana imi pare tare rau ca ai asistat la o scena atat de urata in spital dar sa stii ca eu aveam doar 5 sapt de sarcina si am asistat exact la un asemenea eveniment trist.O fata aflase ca bebele i se oprise din evolutie si tipa atat de tare,facea ca un animal,mi s-a facut inima cat un purice si pielea ca de gaina.Asta este si tragediile fac parte tot din viata.Eu merg la consultatie numai la maternitatea Elias,ma imbrac frumusel in halat,imi iau papuceii si am acces fara nici o probl pt ca par ca si cum as fi internata acolo.Tu cum procedezi?Tarifele variaza,am auzit mai multe pareri:la nastere la dr se da 200-300 E,anestezist 150 Ron,moasa 50-100 Ron si asistentelor 5-10 Ron pt orice fleac:schimbat asternut,facut injectii,etc,medicul neonantolog 100-150 Ron.
Nati imi pare sincer rau ca treci prin momente atat de grele dar cu credinta si speranta sunt sigura ca totul va fi bine.
Ankalaura am vazut azi si carutul,este de-a dreptul superb.
Anaxena Bravooooooooooo pt de aseara!!!
MIKYCRIS,MADA,BUJO
Violeta_m_tm spune:
Asa este Bujo trecum prin situatii asemanatoare, la cealalta odisee ni s-a oprit sarcina din evolutie in aceeasi perioada,culme la amandoua erau plecati medicii in concediu, acum avem probleme cu sarcina, cine stie poate nastem in aceeasi zi ca avem DPN apropiat
17+
poze
bebele meu
vio
blueeyes2003 spune:
Buna fetelor,
Nati imi pare rau ca trebuie sa treceti prin aceasta incercare.Sa va ajute Dumnezeu sa fie totul bine cu bebe pana la urma si sa va putei bucura de el!Nu va pierdeti speranta!Suntem alaturi de tine!
Bubuleana multa bafta astazi la eco!Si mie mi se intampla sa merg la eco cu frica sa nu aflu ceva rau dar trebuie sa gandesti pozitiv si totul va fi bine!
Pupici tuturor si week-end placut!
Mirela 14w
Our little Miracle!
Dianami spune:
Mi-am promis ca incerc sa tin pasul cu voi...v-am citit si incerc sa raspund din amintiri.
Ma intrebase cineva (cred ca Mirela-blueeyes ) daca fac tratament pt. IR-urile marite. Nu, inca nu e cazul, se incadreaza in normal pana prin saptamana 21-22. Dupa aceea se pune prolema tratamentului, in functie de consecinte (lipsa cresterii intrauterine a fatului sau hipertensiune la mama).
Asa ca astept morfologia de pe 10 si sper sa nu mai am probleme pana atunci.
Momentan iau Tardyferon Fol, Gynipral, Utrogestan, No-Spa si Scopantil...stau in pat cat pot, dar nu non-stop...m-as tampi. Noroc ca am voie sa dau din maini (am invatat sa crosetez si ...din gura ).
SunSmile, nu stiam ca ma cunosti . Multumesc tare mult pt. urari!
Mada, !
Mariana_1976, eu intotdeauna am fost convinsa ca, cu cat stii mai putine, cu atat esti mai ferita de probleme . Bine, nu vorbesc de cazurile care intr-adevar necesita monitorizare f. atenta. Tu esti la bebe 5? Eu am in plan 3 .
Anaxena, esti la dieta? Si eu mananc temperat, am f. multe kg, in primele 3 luni am slabit 5 kg de la greturi si nu am pus nimic la loc. Sper sa nu iau multe (la sarcina trecuta am luat 9 kg).
Caprioara, ma bucur ca ne intalnim la odisee !
Diana 18+ si Iulia (15.07.2005)
jjovana80 spune:
quote:
Originally posted by Tecky
[
Jjovana imi pare tare rau ca ai asistat la o scena atat de urata in spital dar sa stii ca eu aveam doar 5 sapt de sarcina si am asistat exact la un asemenea eveniment trist.O fata aflase ca bebele i se oprise din evolutie si tipa atat de tare,facea ca un animal,mi s-a facut inima cat un purice si pielea ca de gaina.Asta este si tragediile fac parte tot din viata.Eu merg la consultatie numai la maternitatea Elias,ma imbrac frumusel in halat,imi iau papuceii si am acces fara nici o probl pt ca par ca si cum as fi internata acolo.Tu cum procedezi?Tarifele variaza,am auzit mai multe pareri:la nastere la dr se da 200-300 E,anestezist 150 Ron,moasa 50-100 Ron si asistentelor 5-10 Ron pt orice fleac:schimbat asternut,facut injectii,etc,medicul neonantolog 100-150 Ron.
Asa am auzit si eu de tarife, cu exceptia ca moasele nu mai au voie sa asiste la nastere, ci un alt dr. Dr tau o safie mana I iar celalalta mana A II a. Habar n+am ce face fiecare. i cum e in maternitate ?? Copii stau separat ? Pe mine m-a consultat numai la Sanador pana acum. O rugaminte am , te rog, daca se poate sa-mi spui si mie la ce ora mergi la consult ? Ca eu i-am prins tare aglomeratie azi dimineata. Merci. Tinem aproape.Pupici
oana silvia si pruncuta Daria.. 19 sapt +
Tecky spune:
Jjovana eu merg de obicei pe la ora 10 dimineata si nu mi s-a intamplat sa astept decat o singura data cand dr mea a avut o cezariana neprevazuta.In maternitate bebelusii au patutul lor langa patul mamicilor.Saloanele au cate 2 paturi.Mie mi se pare un spital destul de curat si de acceptabil.Tu cat platesti pt o consultatie la Sanador?Eu ii dau dr mele de fiecare data cand ma duc 100 Ron si imi face mereu si ecografie si imi da poza.
M&M spune:
Bubuleana, bafta inca o data!!!
Dana, ce frumos!!!! Sa se linisteasca bebe cand i-ai cantat ...
Violeta, ma bucur ca esti ok. Ai grija de tine si bebe.
Monica, spor la tricotat!!! Ce spor ai!!!Ptuuu sa nu te deochi...
Jovana!!! Offf!!! Oricui i se poate intampla. NU avem cum schimba aceste situatii care nu depind de noi. Ceea ce putem face noi este sa avem grija sa nu ne stresam bebeii cu astfel de lucruri.
Bujo, eu simt in permanenta ca e ceva tare jos, unde este uterul...Poate o fi vezica ca eu am mai avut probleme urinare!!!
Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
13+, cu