* Bucurii de sept-oct 2006 * - (109)
Raspunsuri - Pagina 6
Roxana01 spune:
Buna fetelor!
V-am vazut asa in atmosfera de sarbatoare ieri ca nu-mi venea sa mai scriu. Eu de 3 zile sunt fara sot, care e plecat din tara cu job-ul, asa fara Valentine's Day pentru mine. Unde mai pui ca seara e cam greu cu Daria cu baita singura, cu imbracatul in pijama, papatul si dormitul. Recunosc ca la asta ma ajuta foarte mult sotul meu, mai ales in ultimul timp eu doar asist, ca sa nu il pun la incercare pe Victoras.
Vorbeati de gradinite. M-am hotarat ca din toamna sa incerc si eu cu Daria la gradinita. Una particulara, ca altfel nu am incredere in mancarea si ingrijirea oferita de cele de stat unui copil de 2 ani. probabil pentru cei mai mari nu e diferenta prea mare, dar cu Daria va mai fi cazul de papmpers de schimbat, de dat mancare cineva ca nu mananca singura si nu cred ca la gradinitele de stat se ocupa cum trebuie de toate treburile astea. sper sa nu considerati snobism ce spun, adevarul este ca e o parere nefundamentata pe ceva stiut clar.
Apropo de mancare. Eu am cu daria cam acelasi program de mese de cel putin 8 luni incoace: lapte dimineata (poate o jumatate de felie de paine cu almette, dar asta foarte rar), la 10.30-11 fructe, la 13.30 mancarica (mananca de obicei doar un singur fel, ori numai supica/ciorbita, ori numai felul II), la 17.00 cereale/ iaurt/ paste cu branzica la 20.00 lapte. Voi procedat in acelasi mod? eu sunt foarte stricta si intre mese daria nu mananca nimic, asa ca la masa manaca slava Domnului bine. A ajuns la 12.200 kg si 83 cm (inaltimea nu am mai masurat-o de vreo 2 luni).
Dupa cum stiti Daria a avut 4.400 kg la nastere si am nascut-o normal, dar din cauza ca a fost mare a facut ruptura de clavicula cand a iesit. S-a rezolvat totul intr-o luna, dar nu mai vreau sa risc la Victoras, asa incat, daca va fi maricel si el, voi opta pt cezariana. Este ceea ce ma inspaimanta foarte tare. Eu m-am refacut bine dupa nasterea naturala si mi-e groaza de cezariana. Fetele care ati facut-o, cam in cat timp v-ati recuperat? cum era cand luati copilul in brate? durerea era mare? eu am avut o operatie de apendicita la 16 ani si stiu ca mi-am revenit foarte greu, plus ca m-am trezit foarte greu din anestezie. Ah, la noi se face cezariana cu anestezie locala, sau trebuie totala?
m-am lungit la vorba, nu e ceva nou.
mi-ar placea sa va pun si eu poze cu noi pe site dar habar nu am sa le arhivez pentru a le pune. Mi-a explicat ceva Adriana dar nu mi-a iesit.
Roxana & cocutzel Daria (06.09.06) + Burti- bebe
Roxana01 spune:
am uitat un lucru foarte important: Lilina, la multi ani sotului, sa-ti traiasca, sa va iubiti, sa fiti fericiti alaturi de Vladone si sa reusiti ceea ce v-ati propus! Si o surioara pentru Vladone cand va doriti voi, ca sa ai si tu cui sa-i faci codite si sa imbraci in rochite si chestii de-astea.
Adriana mica spune:
Noi suntem bine: Dudu nu a mai facut febra incepand cu a doua zi de tratament (Augmentin) in schimb ii curg tare de tot balutele, semn ca mai erupe ceva in gurita. Maine mergem la control si sper sa fie totul ok la urechiusa.
Lilina, Itzy sa va traiasca sotii si sa va bucurati de ei! La fel si al meu, ca este si ziua lui astazi. De regula, chefuiam mai mult in perioada 14-15 februarie; anul acesta insa am incercat doar sa ne bucuram de clipele, din ce in ce mai putine, petrecute impreuna. Macar am reusit sa cadem de acord ca trebuie sa incercam sa gasim o rezolvare la situatia asta, pentru ca in final pentru nici un loc de munca nu merita sa-ti sacrifici sanatatea sau momentele petrecute alaturi de cei dragi.
Roxana, daca vrei trimite-mi pe PM cu parola de pe Kodak, si iti trimit eu link-ul cu poze. Cat priveste meniul zilnic, la noi este cam asa:
06.30 - 250ml lapte cu cereale
10.00 - sunca de pui, branzica + 1 felie paiie
10.30 - un fruct (mar sau ananas)
14.00 - masa principala (doar un singur fel de mancare)
17.00 - cascaval cubulete sau 1 felie paiine prajita cu unt
19.30 - iaurtel + 1/2 de banana
23.00 - lapte cu cereale (250ml)
Acum lapticul de seara il bea prin somn, dar intrucat a inceput sa adoarma din ce in ce mai tarziu, vom incerca sa il decalam astfel inca sa il bea inainte sa adoarma. Oricum, orele sunt aproximative si variaza in functie de programul zilnic, dar de regula primeste cam tot ceea ce am pus pe lisa, cu mici modificari in functie de cat de constipat este. Acum avem in jur de 11kg si peste 80cm.
Pentru ca tot vorbeati de gradinita, si noi am hotarat sa il dam din toamna pe Dudu tot la una particulara. Speram ca se va acomoda, dat fiind faptul ca nu este un copil bolnavicios sau care sa socializeze greu cu alti copii.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
Roxana01 spune:
Adriana, la multi ani si pt sotiorul tau! Se pare ca in gashca din parcul Titan chiar si sotiorii s-au potrivit: al meu e pe 21 februarie nascut. Ceva mai "copt" decat ai vostri (sau sa zic "matur", asta ca sa nu-l fac batran - implineste 38 ani si eu cand aud o melodie cu Elvis sau Abba sau altele mai vechi rad de el si-i spun ca sunt de pe vremea lui). poate dudu si daria vor fi colegi de gradi, ca probabil eu o voi da la gradi de langa parc, care este aproape de voi. iti trim si pm cu parola de kodak, dar acum s-a urcat daria in brate la mine si abia mai scriu
pup./"jmun9ig;.[
l asta a fost daria
lilina spune:
Adriana Mica, la multi ani sotzului, sa fie sanatos si fericit. Incredibil cum ne-am nimerit toate cu sotziorii nostri
Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
itzy-bitzy spune:
quote:
Originally posted by Roxana01
Adriana, la multi ani si pt sotiorul tau! Se pare ca in gashca din parcul Titan chiar si sotiorii s-au potrivit: al meu e pe 21 februarie nascut.
ha ha ha ...asta e chiar tare....ar trebui sa le facem cunostinta si lor fetelor...ca doar sunt toti varsatori...nimic nu e intamplator inseamna in ce priveste si intalnirea noastra
La multi ani Adriana si pentru sotul tau...sa iti traiasca si sa fiti fericiti si impliniti atat pe plan profesional cat si personal
Nu am avut azi timp sa comunic mai mult cu voi...poate de acasa...e o nebunie pe aici ...
pup pe toate...vb mai pe seara
------------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)
MamiLili spune:
La multi ani sotilor Lilinei si Adrianei!
Roxana - Lulla (libelula), m-ai distrat. Aprilie la anu', da?
Roxana01, cred ca ti-e greu dar in curand va veni acasa ajutorul tau de nadejde.
Roxana (Beatrix), ce-ti face nepotelul? Dar Crisa? Despre conditiile de la cresa/gradinita din Belgique, n-am cuvinte, chiar nu ma asteptam! Cat despre copiii din vest, i-am vazut si eu imbrcati exact cum ai descris tu si-am facut niste ochi . Uite, asta primavara cand am fost in excursie cu M prin Europa, desi-l imbracam subtire, mi se parea extrem de infofolit fata de celilalti copii (fetite fara ciorapi la sub 12-14 grade).
Cred ca m-am adresat tuturor Roxanelor...
Lexi, sper ca v-ati rezolvat problema cu caldura. Sa stapanesti sanatoasa masina de spalat! Si nu uita: "masina de spalat traieste mai mult cu Calgon!"
Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)
GETY spune:
Adriana_mica, La multi ani si sotului tau. Ma bucur ca a scapat Dudu de febra.
Roxana01, acum tu faci ce crezi ca este mai bine pentru fetita ta, mai scump sau mai ieftin, nimeni nu este in drept sa judece.
Si eu m-am interesat de crese particulare si am aflat, cel putin la noi in Iasi, ca pot sa ai probleme cu ele cum ai si cu cele de stat. Acum bafta iti urez sa gasesti cresa parfecta.
Eu am facut cezariana, ce sa-ti zic, pe mine m-a durut mai tare circa o saptamana, mi-era f. greu sa ma dau jos din pat primele 3-4 zile, de prins s-a prins foarte bine (s-a mirat si dr. atunci ce bine se prinsese cand m-am dus sa-mi scoata firele. Mai rau e ca ramai cu cicatricea respectiva, care la mine a inceput din roza sa se faca alba, pe portiuni.
Asa creste Maria Diana
Greutate: "X" (1,60 m); Deadline: 1 martie 2008; Target: 3 kg.
MamiLili spune:
quote:
Originally posted by itzy-bitzyquote:
Originally posted by Roxana01
al meu e pe 21 februarie nascut.
ca doar sunt toti varsatori
Fina mea e nascuta pe 21 feb si e peshte. (nu pimp ) Ia zi, Sephoro, esti varsatoare sau peshtoaica?
Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)
microbu spune:
Buna seara!
Am recuperat si eu, in sfarsiiitt. Va anunt insa ca nu am citit nik din 14feb, am refuzat pur si simplu sa aud de inimioare, cadouri, cine romantice, etc ("bergenbier, prietenii stiu de ce" ).
Itzy, Lilina si Adriana sotilor!
Lili, cred ca e pestoiaca Sephora. Stiam ca pe 19-20feb incepe zodia pestilor.
Sephora , pe unde ai umblat ieri si azi, nici o postare nik? Sper ca te simti mai bine.
Despre Ruxa ce sa va zic? Sunt cam botoasa ca a facut febra ieri 39, habar nu am din ce motiv. Sper sa fie vreo maseluta pe drum, pt ca luni tre sa facem Priorixul. Parca e un facut, cum stabilesc cu pediatra data/ora vaccinarii Ruxa mea face ba febra, ba muci, stranuta sau tuseste . Ea care pana la 1an nu a avut nici macar o raceala, nu mi-a facut febra decat dupa vaccinul de 4luni si atat. Offff.
Intrebare intrebatoare: de ce trebuie facut Priorix pana la 16luni numai?
Este vreo Bucurie nevaccinata ROR?
ANDRA si gargaritza (10oct2006)