Piticodromul de Sept - Oct 2005 (200)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Bianca sa raspund si eu la intrebarea cu raul de masina. Eu una am "suferit" de asa ceva pina cind mi-am luat carnetul de conducere.
In schimb Alberto seamana cu taica-su din acest punct de vedere neavind deloc probleme cu raul de masina ba e chiar mare fan mers cu masina. Nepotelul meu a avut si el probleme cu raul de masina dar numai pina pe la 5-6 ani, acum are 7 ani si jumatate si nu mai are astfel de problema deloc ceea ce dorim si lui Milan sa scape cit mai repede de acest inconvenient.

O seara buna tuturor,
Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Va multumesc pt incurajare...parca insa nu imi vine sa cred ca va fi asa mereu, la fiecare drum. Asta este...trebuie sa schimbam stilul de condus. Poate asta l-ar mai ajuta....

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Bianca mie mi-a trecut raul de masina la 19 ani si 2 luni, cand m-am urcat prima oara la volan la scoala de soferi. N-am mai avut timp sa ma gandesc ca mi-e rau, trebuia sa fiu atenta la drum. Ma ajuta mult sa stau intinsa pe bancheta din spate, cu ochii in plafon. Sa nu-l certi niciodata. Ma apuca in capatul strazii, in fata portii bunicilor si mereu ma luau cu "nu puteai sa mai astepti sa mergi la baie? cat mai aveai, 20m?" Nu era intentia lor sa ma supere, doar se mirau in gura mare cum de nu mai rezistam inca putin. Daca as fi avut vreun control, nu mi-ar fi fost rau deloc, nu?
Tonnia stiu ca sunt datoare cu un raspuns, ma scuzi ca n-am avut timp sa ma documentez.
Ruxandra si mie imi place Petru . Una din mamici (chinezoaica) s-a oferit sa ne deseneze pe hartie de bambus numele copiilor nostri. Numele Peter/Petru/Petre si toate traducerile derivate au acelasi semn ca pentru "imperial" , vine de la tzarul Petru. Plus ca semnul arata si frumos

Diana si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Nu il cert, ca stiu cum e...nu ma deranjeaza pe mine, ma supara doar ca ii e lui rau...in timp ce s-ar putea bucura de drum...

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Si mie imi era rau cand eram copil, momentul cand varsam era cel mai usor fata de ce era inainte. Nu aveam nicio problema daca stateam in fata, in masina mica sau autocar.
Mi-a trecut insa pe la 12 ani.
Imi aduc aminte ca ma oripila mirosul de hrana rece cand mergeam cu scoala in excursii cu autocarul, si acum cand ma gandesc am o senzatie nasoala, copane de pui in pungi, branzeturi si alte chestii, brrr, parca ele erau declansator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

ruxandra iti multumesc mult ,am inceput sa le salvez pt ca sint singurele poze de cind era mic antoine , restul le_am pierdut le_am aruncat din gresala tot dosarul de poze la cos am mai strans de la familie de la prieteni

codruta bafta maine la vaccin

dana bravo lui Alberto ,sa ii spui ca poate trce sa il invete si pe antoine

sa nu radeti, dar eu si acuma am rau de masina si vad ca Antoine seamana cu mine daca merge cu masina mult deja da la rate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Mda, un subiect sensibil asta cu raul de masina...Eu am niste amintiri ingrozitoare, mergeam cu ai mei la Iasi, la Radauti si nu va mai spun cat de rau imi era..umpleam punga dupa punga...; tin minte ca-i spuneam tatalui meu fix in curba sa opreasca, dar in secunda aia sa opreasca; si daca nu oprea, punga se umplea.
Am scapat tarziu, pe la 14-15 ani dar nu de tot, si-acum pe serpentine nu ma simt bine...cheia succesului e sa conduc eu, e singurul mod de a scapa de starea de rahat. Ma concentrez asupra drumului si e ok.
Aaa, si inca ceva, eu nu suport sa stau culcata in masina, pe bancheta, imi e si mai rau...stau cu privirea atintita in fata, nu tu stanga, nu tu dreapta...
Ana mea a vomitat si ea de vreo 2 ori, o data la drum drept si intins, spre Vulcana, si o data prin Spania pe niste serpentine unde-am deversat amandoua, barbatu-miu era disperat.
Codru, bafta la vaccin!!! Fara reactii, asta-i regula!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Raul de masina...brrr. Si acum daca stau in spate am probleme. Iar in fata trebuie sa ma uit pe geam. Daca ma intorc 2 minute la copii sau trebuie sa studiez vre-o harta...oprim urgent. Cand eram copii, si eu si fratele meu "presaram" drumul cu opriri de urgenta. Pana la Sinaia opream de 4 ori (2 pt mine, 2 pt el) ca evident ca nu ne "apuca" deodata.

Din cei 2 copii ai mei, Matei (cel mare) a mostenit raul de masina. Cand mergem la drum am 2 variante - il leg cu centura, pe inaltator si atunci e clar ca trebuie sa-l asigur cu vre-o 2 pungi sau il las liber (ceea ce nu e nici legal sici safe) si nu are nici-o problema. A facut Dealul Negru sarind si topaind. Am observat faza cu legatul in scaun dupa ce binevoia sa se umple si sa umple si scaunul de masina, motiv pt care nu-l mai puteam pune in el pe ultima parte a drumului. Acum a inceput sa fie mai rezistent si sa-si dea seama cand "ii vine", motiv pt care am reusit sa ajungem in Germania si inapoi fara evenimente.

Calin n-are nici-o treaba. El se plictiseste si comenteaza ca-l "doae tundu".

Ca modalitati de prevenire/tratare a raului de masina am folosit metoclopramid luat inainte de drum, rontaieli de uscaturi, centura mai larga sau fara, culcat pe bancheta, geam deschis, opriri dese si cel mai rentabil: obosit bine copilul si mers pe perioada de somn.

Tonia, eu nu suport snitzelele reci (Am fost in tabara pe la 6 ani si am uitat snitelele in cutia de mancare o saptamana. Cand sa plec acasa si le-am vazut..."muscau")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Salut, schimb capitolul.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput