alimentatie sanatoasa

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Deja au inceput exagerarile. Au interzis in gradinitele de stat serbarea zilei copilului. Mai exact, de ziua copilului, parintele nu are voie sa aduca nimic. Nu e voie tort (de la cofetarie, cu aviz de calitate), nu e voie suc, nu e voie cu bomboane. Copiii pot canta "La multi ani" stransi la un pahar cu apa plata.

Ca sa nu mai zic ca nu mai au voie sa faca gogosi (faceau 1 data /luna si erau asa de bune...) iar prajiturile fara zahar sunt de-a dreptul oribile (pana saptamana trecuta ma bucuram cand nu manca copilul prajitura).

La ei in gradinita mancarea era ok. In 3 ani nu a existat nici-o problema. Gateau zilnic mancare: ciorbita si mancare de carne cu legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Sa va spun cum procedez eu cu fetita mea.

Este mofturoasa la mancare si cand spun asa nu ma refer la faptul ca nu mananca ci la faptul ca mai intai examineaza sub toate formele mancarea care i se da.

Se uita sa ii placa mai intai culoarea, modul de prezentare in farfurie si mai ales mirosul. Baga mai intai nasul in farfurie si in lingura si abia pe urma gusta cu varful limbii si isi da ok-ul ca este comestibil.

Daca nu ii convine ceva, nu mananca. Asa incat, m-am invatat sa ii dau sa manance dimineata inainte sa o trimit la gradi. Mananca destul de consistent, bea un pahar cu lapte si nu pleaca fara sa manance si desert (de regula o tableta kinder). Asa elimin emotiile ca nu mananca nimic pentru ca nu ii place mancarea.

La pranz, le da o ciorbica din care sigur alege cartofii si soarbe putina zeama, felul doi cred ca il cam sare, iar eu cand o iau de la gradi o duc direct acasa unde sigur mananca cele 2 feluri de mancare.

Pe la 18,00 ii dau fructe in parc (iau caserola cu fructe dupa mine de cand era mica) si mai hranesc si alti copii.

Iar seara mananca iar de regula un sandwich, bea un pahar de lapte si desert.

Practic ea se cam fereste sa manance la gradi. Chiar si doamnele educatoare o cam cicalesc pe tema mancarii, dar eu nu insist sa manance daca nu ii place. Am insistat de vreo 2 ori cand era mai mica si apoi mi-a vomat si mi-a facut febra. Am zis ca stie organismul copilului ce face, asa ca nu o oblig sa manance de la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catinuta spune:

Nu am citit toate replicile la subiectul asta, am vazut ca sunt multe si ma bucura asta.De ce? pentru ca si eu sunt preocupata de ceea ce mancam si imi vine sa vomit cand merg la cumparaturi prin supermarketuri, prefer piata, desi si acolo ar cam fi de vb, dar mai putin.
Ok, deci..eu incerc sa am mare grija ce mancam in familie si cat pot controla, si in afara ei. Adica: in fiecare luni fac un meniu pe toata saptamana, pentru a nu ramane in pana si sa cumpar nu stiu ce nenorociri de la magazine iar la scoala ii dau fructe si ceva facut in casa, eventual; pentru ca mananca dimineata acasa si la pranz la fel; nu ii dau fetitei bani de buzunar sa-si ia cornuri si chipsuri niciodata.
Cand era la gradinita, de la 8-16, manca acolo pranzul si gustarea de dupa masa, dar a fost in Italia, la o gradinita particulara unde erau f. atenti la mancare: pranzul cu 2 feluri: paste sau orez cu parmezan, legume cu peste sau carne iar gustarea era paine cu ulei de masline, paine cu nutella, fructe sau tarta cu fructe; cand era ziua unui copil parintii nu aveau voie sa aduca tort si sucuri, numai tarta cu fructe si ceai, asta apropo de ce scria Anya. Mie mi se pare foarte bine asa pentru ca am grija f. multa de ceea ce mancam si nu-mi convine ca la scoala sa se indoape cu tort si sucuri acidulate, accept o felie de tort dar sa fie facut in casa de mama copilului, ceea ce nu prea am vazut ca e cazul in clasa fetitei mele.
Adica...sunt mame care nu au timp sa gateasca cina pt copiii lor si cand spun asta ma refer la acele mame care ajung acasa tot la 5 ca si mine, dar totusi spun ca nu au timp si atunci cumpara pizza, pate-uri, mancare pregatita gata, facuta din resturile de la supermarket.
Important e ce vad copiii in familie si de educatie pentru ca mai tarziu sa nu mai avem asa multi bolnavi de cancer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lia70

Si eu sunt de acord ca ar trebui sa existe o infirmerie, respectiv o sala destul de mare, ca cele obisnuite, pentru copilasii care sunt usor raciti, in care sa aiba parte de aceleasi activitati. Ar mai trebui multe. Nu vedeti ca ministrul Adomnitei acum o da intoarsa? Numai in tara asta poti asista la asemenea enormitati!

Nu dragelor, in nici un caz.Copilul bolnav sta acasa.In toate tarile civilizate.Altfel din 'infiemieria' asta ar rezulta un focar de infectie.Copilul cu gripa ar iesi din 'infirmierie' cu pojar si ala cu pojar ar pleca acasa si cu rubeola.Plus educatoarele/supravegetoarele poate au si ele copii acasa pe care nu vor sa ii imbolnavesca sau pur si simplu nu vor sa faca gripa de 3 ori pe luna.
Asa ca, cu parere de rau, nu sunt de acord cu ideea asta.Si cred ca nimeni nu este avand in vedere ca nu am auzit de 'infirmierii' din astea.Deci , ne luam concediu, asta e..

Lara
Erinn's mummy
[url=''http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink'']Wedding[/url]
[url=''http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink'']Erinn Kendall[/url]

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars[/b][/font=Script MT Bold][/size=3]http://forum.desprecopii.com/forum/pop_profile.asp?mode=goEdit#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris77 spune:

si eu am o fetita care in luna martie implineste 3 ani si am inceput cautarile pentru gradinita.
pt noi cel putin problema mancarii sanatoase este una cat se poate de serioasa. de ce afirm acest lucru? pt ca fetita noastra sufera de constipatie si ca atare ca sa nu ajungem frecvent la medic suntem "obligati" sa ii supraveghem mesele indeaproape. ma gandesc cu groaza la faptul ca (din ce am inteles din mesajele anterioare) la gradinita nu se dau fructe si nici sucuri naturale.de acasa nu ne lasa sa ii aducem , pai in cazul asta ce o sa facem?

Mergi la inceput