alimentatie sanatoasa
Raspunsuri - Pagina 2
tanima_i2002 spune:
Eu abia ce l-am inscris pe fi-miu la o cresa de unde va incepe sa mearga din sept. Pana atunci sper sa am puterea sa merg mai departe cu aceasta decizie. Colectivitatea este f importanta ptr copil, insa problema mesei ma sperie si pe mine f tare care am avut grija tot timpul ce ii dau sa manance. Chiar vreau sa discut cu directoarea, cu asistenta si cu cine mai trebuie despre aceasta problema, insa temerile mele sunt ca vor minti cu nerusinare ca nu vor da aia si ailalta, ca au meniul cutare si cutare. Iar daca ma razvratesc oare ce am rezolvat. Cam nimic, imi retrag copilul si vine altul. Ei fara copii nu raman ca este bataie pe locuri. Este o problema f serioasa pe acre nu stiu cum sa o abeordez inca, dar pana in septembrie sper sa reusesc sa fac ceva, macar sa vad cat de cat care este meniul zilnic. Din cate stiu eu sunt obligati sa afiseze meniul, iar eu ma gandesc chiar la varianta de a ii pune in saculet de acasa dulciuri facute de mine si fructe si sa vb cu asistenta sa i le dea pe acelea, dar nu cred ca va accepta asa ceva pe motiv ca nu pot sa faca asta la fiecare copil din grupa.
O alta problema legata de cresa/gradinita/camin o am in ce priveste televizorul. Acum in activitatile zilnice intra mai putin jocul si mult prea mult vizionarea desenelor la tv. Oare asta nu poate sa o faca si acasa? Pai mai bine il inchid acasa in camera si gata.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007
Lia70 spune:
Da, cred ca sunt si parinti care nu sunt preocupati de ceea ce mananca ei insisi, care nu se framanta ca noi (sa le dam lactatae sanatoase, fructe, legume, mancaruri sanatoase, nu ca pe vremea strabunicilor cu transhumanta).
E greu sa faci mancare sanatoasa pentru familie, vad la mine. Dar nu ma las, si-mi impun sa fac tot ceea ce pot eu pentru ca al meu copil sa mamnce ce trebuie. Nu inseamna ca nu mai mancam uneori si porcarii, dar f rar.
Nu am stiut despre ce a facut Jamie Oliver (ii admir mult talentul), dar e extraordinar. Stati putin, voi ziceti de proiect de lege si astia isi bat capetele acum cu votul uninominal, cu summitul NATO si, mai la vara, cu alegerile.
Despre proiectele de lege care vizeaza INTERESUL NATIONAL, mai pe toamna probabil.
Dar trebuie sa incercam!
Ana_Alx spune:
HELP!
moderatorii sa ne dea o mana de ajutor!!!!
31 Ianuarie 2007+
Mimishoru'(07 aprilie 2004)
mcm spune:
Pai branza topita si sunca sunt delicatese pe langa varza cu carnati, chfiftele, si tot felul de chestii prajite indelung si in acelasi ulei servite la pranz copiilor care merg la gradinita din cartierul unde locuiesc. In prima luna unii copii au facut de 2 ori enterocolita. Apoi au inceput sa se obisnuiasca cu meniul.
Asta e unul din motivele principale pentru care nu am dat copilul la gradinita dar am avut si alternative.
Pai daca a disparut CNSAS-ul credeti ca or sa apara institutii care sa controleze alimentele din gradinite? Eu ma indoiesc.
www.articoledepetrecere.ro
anca_vlad spune:
EU CITESC SI MA MINUNEZ, SI VLAD A FOST LA O CRESA DE STAT, INTADEVAR AVEAU SI VARZA SI FASOLE VERDE SI MAZARE IN MENIU SI CIORBITE, DESERTUL ERA FACUT ACOLO, CHEC, GOGOSI, COZONAC-RAR PRIMEAU NAPOLITANE, BISCUITI SIMPLI DA, DI FRUCTE IN FUNCTIE DE SEZON INTODEAUNA FRUCTUL INTREG...
LA MICUL DEJUN NU AM VAZUT BRANZA TOPITA, DAR AM VAZUT PASTA DIN GALBENUS DE OU, GEM, SI SUNCA DA ERA SI SUNCA, UNT, ETC
PRIMEAM SI IAURT LA DESERT ADICA ACASA CAND PLECA COPILUL ACASA SI NU PLATEAM MAI MULT 4.5 RON PE ZI!
CARNEA ERA IN SPECIAL DE PUI, NU AM VAZUT CHIFTELE SAU SARMALE SAU CARNATI, DOAR FICATEI DE PASARE CU MAMALIGUTA!(DIN CHEC SI GOGOSI SI COZONAC AM GUSTAT SI EU SI ERA CHIAR FF BUNE)
CAND A MAI CRESCUT A STIUT SA IMI PSUNA CA II PLACE MANCAREA LA CRESA LA ANI!
EU CRED CA OMUL SFINTESTE LOCUL SI CA MENIUL IL STABILESC CEI DIN INSTITUTIE!
CAT DESPRE PACHET DE ACASA EU SPUN CA NU E NORMAL, SUNT COPII AI CAROR PARINTI POATE NU AU POSIBILITATI SI ATUNCI S-AR CREA DIFERENTE
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Ana_Alx spune:
varza cu carnati nu,dar varza cu niste carnita de pui sau de vita ce nu e sanatoasa? eu as vrea sa o pot convinge pe fiimea sa pape si varzica dar nu o pot convinge...
si sarmalutele le acccept atata timp cat nu se pun condimente si cat carnea nu grasa,ca se pot face si din carne de pui sau se amesteca vita cu porc....Nu am nimic impotriva ca li se mai da din cand in cand si un snitel,o chifteluta;hai sanu exageram...Insa fara braza topita,fara iaurt cu fructe,fara deserturi cumparate gen eugenii,Magura,napolitate si biscuiti de tot felul.Eu cand fac gogosi,placinta,cornulete in casa,o las pe fiimea sa manance cat vrea,fara restrictii,caci e facut in casa si e altceva.Insa la deserturile cumparate primeste f putin si nu cat ar vrea ea.
Nu ar trebui sa se dea mezeluri ,nu ar trebui sa se dea suc de fruncte din comert.Ar trebui gustarea de fruct sa contina mai multe fruncte si mai diversificate
Imi zicea o educatoare ,prietena de a mea ca la gusarea de la ei de la gradinita li se da vreo 2,3 felii de portocala si 2,3 rondele de banana!!!! Asta e bataie de joc...si v-am zis mai sus la gradi la fiimea zile la rand le dadea juma de mar oxidat si vai de el...
31 Ianuarie 2007+
Mimishoru'(07 aprilie 2004)
roxannna spune:
dar ce parere aveti despre cornul cu lapte dat celor din ciclul primar?eu am baietelul in cls a II a si a venit o data acasa cu cornul mucegait la mijloc,ce-i drept nu f mult ,dar totusi era!!
ce se intampla fetelor,pana unde se poate ajunge?
stau si ma gandesc in ce conditii se prepara mancarica asta pt copiii nostri....
mamica lui mario(8 ani)
miflore spune:
Sunt total de acord si cred ca moderatorii ne-ar putea ajuta.
Sunt slabe sansele, doar traim in Romanica si modul de viata al copiilor nostri in ochii mai marilor e pe locul 15 mii. Dar merita incercat. 
Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
monaraus spune:
Nu stiu cat de mult ne-ar putea ajuta moderatorii. Aceste forumuri pe internet sunt foarte avantajoase pentru autoritati deoarece multe din probleme nu ajung la ele si nu trebuie sa se confrunte cu ele. Intra omul pe un forum (asa cum am deschis eu acest subiect) si isi spune of-ul....asa se descarca si se simte mai bine... Cine vrea citeste, cine nu vrea nu citeste. Dar omul si-a spus of-ul si simte ca a facut ceva. A aflat cine trebuie de problema pe care o am? Nu. Doar cativa parinti care au acelasi of. Eu am ridicat problema chiar la gradinita in cauza, dar, v-am spus, sunt considerata nebuna pentru ca vreau sa imi hranesc copilul sanatos. Asteptam totusi un semn de la moderatori. Cu multumiri,
tzucaiul spune:
Este ff important sa ti alimentezi copii bine. Ei invata despre alimentatia corecta in familie, si de aceea familia trebuie sa adopte un regim alimentar sanatos.