alimentatie sanatoasa

alimentatie sanatoasa | Autor: monaraus

Link direct la acest mesaj

Iar sunt nelamurita... Chiar nu ne pasa ce mananca copiii nostri? Cumparam tot ce gasim pe rafturi in super/hipermarketuri? Cand am adus in discutie problema branzei topite la gradinita mi-au sarit toti in cap de la parinti pana la directoare... Si ne miram de ce sunt atatia copii bolnavi (si ma refer la boli grave) in Romania...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Si eu sunt f nemultumita ca primesc la gradinita, ca desert, Magura, Eugenia, croissant, biscuiti cu crema si alte porcarii. Mai bine le-ar da in fiecare zi cate un mar sau o banana si gata. Am vorbit cu directoarea si mi-a raspuns, amabil, ca nu au ce face, se incadreaza si ei intr-un buget,nu intotdeauna pot sa "inventeze" un meniu 100% sanatos. Corect.
Dar problema ramane. Cine controleaza la gradinite meniurile (ma refer la o autoritate sanitara din afara) ? Punem de o sesizare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

Eu m-am ingrozit cand am citit meniul de la gradi;zile in sir muraturi,desert oare nu le poate da un FRUCT??? ii indoapa cu biscuiti,cornuri cu zahar presarat etc.In plus am observat copilul meu nu bea lichide deloc ,ii pun in fiecare zi o sticluta cu ceai ,si tot asa plina o gasesc in dulapior.I-am spun educ.si mi-a replicat ca daca ii lasa pe toti in clasa cu sticlutele fac inundatie!!Pai ele ce fac ,nu-i supravegheaza>Sunt si eu f.nemultumita ,pt. ca eu l-am obisnuit cu mancare cat de cat in norme sanatoase,iar de cand e la gradi nu mai vrea paine neagra,ma streseaza cu biscutii cu crema ,si nu mai bea lapte.

Ar tb.si la noi (ca in Anglia)sa se instituie printr-un proiect de lege ,o anumita alimentatie pt. gradinite,camine scoli, dar Doamne cat mai e pana atunci!Si apropo am citit si de iaurtul de fructe(indiferent de marca) cat e de nociv ,m-am ingrozit

mamica lui David

Mergi la inceput

A ,da Lia ar tb. sa facem ceva.Eu am fost tentata sa merg la deputatu nostru sa propuna o asemenea lege,chiar o sa incerc sa vad ce parere are.Dar si noi mamele daca ne mobilizam si am apela la o Asociatie nonguv. si am cere ajutor ,sa se faca putina valva ,presa TV.ce ziceti? Nici nu ne dam seama cata putere am avea daca am ingrosa randurile.Toata lumea vorbeste la TV. de alimentatie ,o gramada de nutritionisti dau sfaturi dar nimeni nu are puterea sa schimbe ceva?

Cum facem?

mamica lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Facem, facem, sunt pentru! Chiar trebuie sa facem ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

am avut si eu probleme de aceeasi natura...eu printre altele am incercat f scurt la gradinita,insa am retras-o si unul din motive a fost cel al alimentatiei complet aiurea.

Micul dejun vazut de mine : sunca presata ,cred ca din aia cea mai naspa,era taiata in felii groase ...nici un copil nu manca.Mai bine ca nu manca oricum,dar ca idee de cat le pasa

Gustare cu fruct: juma de mar...zile si zile la rand...cati credeti ca mancau? a! si aceste jumatati de mere erau taiate si ele in 2 si erau si curatate si oxidate.Anyway aratau ca naiba pe farfuria aia ,ca nici un copil nu se innebunea sa manance,avand in vedere ca ei mananca si mai ales ghidati de aspect .Sa zici sa le mai dea o portocala o banana...nici vorba...din cand in cand suc de fructe: din ala din comert

apa,hidratare: nu cred ca bea o gura sau 2 in conditiile in care acasa am si eu grija sa ii dau ,dar bea si ea singura...acolo nu putea bea ca deranja ora! trebuie sa astepte pauza

De ce credeti ca se imbolnavesc atat in colectiv? alimentatie execrabila,si dezinteres: daca vine unul bolnav cu mucii in pamant este primit...e evident ca in 2 zile toti vor fi asa....Nu zic ca cei bolnaviori sa nu fie primiti,caci e greu sa iti iei liber de la servici,insa sa existe la fiecare gradinita ceva de genul unei infirmerii,unde cei bolnaviori sa stea si sa nu fie amestecati cu cei sanatosi

revenind la alimentatie: hai sa ne strangem cat mai multe si sa facem ceva...e strigator la cer ce se intampla in gradinite cu alimentatia.O lege care sa reglementeze ar fi exact ce trebuie

31 Ianuarie 2007+ Mimishoru'(07 aprilie 2004)

Mergi la inceput

Gata! Dar, haideti sa ingrosam randurile si ne interesam unde trimitem prima sesizare. Cine stie, totusi, ce autoritati sanitare controleaza gradinitele (Sanepidul etc.)? Protectia Consumatorilor poate fi sesizata de noi?

Si mai eram curioasa asupra unui lucru ce nu poate fi verificat: nu am acces in bucataria gradinitei, am inteles ca este o singura bucatareasa:
- daca e racita, continua sa faca mancare?
- oare se spala, oare poarta parul strans sub bereta obligatorie (fara sa-i iasa latele)de plastic si nu are unghii vopsite?
- se foloseste si vegeta la mancare?
- vasele copiilor sunt bine clatite cu apa?
- ce fel de ceai le dau, cumva negru?
- ce fel de cereale cu lapte, cumva de cea mai proasta calitate?
- carnea de gatit cum parvine gradinitei?
...si altele.

CINE CONTROLEAZA TOATE ACESTEA SI MULTE ALTELE IN CONDITIILE IN CARE NU MAI AVEM INCREDERE IN NIMENI DIN TARA ASTA?

Mergi la inceput

Si eu sunt de acord ca ar trebui sa existe o infirmerie, respectiv o sala destul de mare, ca cele obisnuite, pentru copilasii care sunt usor raciti, in care sa aiba parte de aceleasi activitati. Ar mai trebui multe. Nu vedeti ca ministrul Adomnitei acum o da intoarsa? Numai in tara asta poti asista la asemenea enormitati!

Mergi la inceput

De controlul si modul de preparare igiena etc.stiu ca au vizite de la Sanepid sau cum i zice ,caci e vb.de copii totusi.Dar apropo Lia de unde provin alimentele ?carnea si alte,ma gandesc cu groaza la o chestie:

sotul meu a lucrat la un depozit de lactate,stiti cefacea patronu:schimba etichetele cu term,de valab.branza care era aproape alterata o punea in cutii mari peste alte sortimente si le livra caselor de batrani din judet!! ca le facea macar.cu branza sau mamaliga!! Asta-i tara!

Cred ca va dati seama ca strangand semnaturi aici pe site nu facem mare lucru.In Anglia Jamie Oliver -bucatrul celebru ,a reusit dupa multa munca de lamurire ca Tony Blair sa se implice in schimbarea alimentatie in scoli.Dar A REUSIT!deci numai la nivel inalt avem o sansa.

Eu zic primul pas ,sa ne interesam cum putem sa propunem o asemenea lege,firul pe care trebuie mers,persoane influente (mass-media).

Haideti pt.inceput sa luam leg.cu moderatorii ei sunt mai bine informati.Ce spuneti?

mamica lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

De curand o amica s-a prins ca supa data la gradinita unde isi duce fetita era la plic. A facut sesizare la protectia consumatorului si acestia au chemat-o sa le povesteasca apoi s-au dua in gradinita si s-a dovedit ca avea dreptate. copilasii mancau supa la plic. A scris si la TV si au filmat-o cu spatele dand declaratie...deci se poate face ceva..insa trebuie sa o facem cu cap.

Este strigator la cer ce se intampla in gradinitele noastre. Azi dimineata la gradinita 208 se dadeau crenwursti. Le da un ceai pe care fim'iu care acasa bea destul ceai, nu-l gusta. Cred ca e din ala cu rom.

Nu stiu ce sa mai spun. Si eu m-am gandit de multe ori la aspectul acesta si nu stiu de unde sa incep...e inadmisibil.

Sunt intru-totul de acord cu Ana Alx.

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Ma repet, dar vreau sa va spun ca am ramas tablou la sedinta (de la renumita gradinita de unde ne-am si retras) cand am intrebat cum se poate sa primeasca copilasi de 3-5 ani branza topita, PARINTII au fost cei care mi-au spus: "invatati-va copilul sa nu o manance si gata"... de parca era doar problema mea, de parca copiii lor sunt imuni, nu se pot imbolnavi niciodata de la alimentatia proasta... "Cine mai mananca sanatos in ziua de azi, dna?" m-a intrebat atunci o alta mamica... Cred ca problema e mult mai grava, cred ca nici macar parintii nu-si dau seama de problema...

Mergi la inceput