Mamici de iulie-august 2008 (33)
Raspunsuri - Pagina 9
MissJJ spune:
Camy uff nasol moment pt asa ceva. Ce sa zic cel mai intelept ar fi sa consulti un avocat sa fii sigura ca nu faci ceva si iesi in pierdere ca un avocat cunoaste mai bine toate cotloanele si smecheriile, plus tu esti si gravidutza si nu e bine sa te stresezi prea tare cred ca nu e placuta situatia dar cum au zis si fetele tre sa te gandesti si la bebe cel mic. Multi pupici si incearca sa fii cat mai calma posibil si sa meditezi bine asupra fiecarei decizii si consultate si cu un avocat. Parerea mea.
Noi suntema laturi de tine.
Bujo felicitari pe caruciorul albastru!
Ms de urari
.
Anna deci te inteleg perfect asa eram si eu sarcina trecuta ca e normal e prima oara nu stii cum ii tot citesti despre nasteri si naturale si cu cezariana si etc. Acu eu iti zic cum a fost la mine eu eram si eu super pro cezariana vaii e mai usor vai durerea de la nasterea naturala nu am sa fiu in stare cautam motive ca si mica is ingusta in bazin am pb de gine etc. Moasa imi tot repeta stai calma va fi bine fii open minded relaxata gandeste rational nu te lasa dusa de val, eram suparata ca astia nu fac cezariana electiva si etc. Acuma nu stiu cum sa le mutumesc, sincer vb. Deci nu credeam ca am sa fiu in stare sa nasc natural nu stiam la ce sa ma astept mai ales ca nu fac tare frumos la durere si uite ca nu am avut un travaliu f usor cum a zis si Ruxandra contractiile au inceput sambata noaptea pe la 11 rare dar regulate pe la 10 min apoi la 9 apoi la 7 normal de grija si emotie nu am dormit, mare greseala, bine nici nu reuseam duminica am fost pe la pranz la spital sa ma controleze le-am zis de contractii etc m-a controlat a zis ca si numai 2 cm dilatata sa merg inapoi acasa si sa vin cand nu mai suport durerea sau daca is f dese contractiile, am mers acasa aveam contractii incontinuu tot destulde rare dureroase da dar aveam timp intre sa ma relaxez pana venea urm nu insuportabile dar dureroase. respiram ca asta e f imp am aflat si eu dupa prima experienta eu am facut greseala ca stateam intinsa nu stiam ca va merge mai rapid daca ma misc, la 9 seara am mers iar la spital cu bagajul facut ca nu mai suportam durerea nu eram mai dese de 7 minute dar erau dureroase si imi era si frica ca na fiind prima sarcina de unde sa stiu eu ce urmeaza ma uitam mereu dupa dop dupa apa nimic nici o urma contractii gramada si atata. M-au internat m-au controlat a zis ca is numai 3 cm dilatata daca nu ajung la 4 nu ma poate tine peste noapte ca sunt altele care saracele nasc si eu ocup o camera aiurea cand puteam sa stau si acasa ei e normal. Acuma ii inteleg. Ok a zis ca sa ma misc mereu sa ma plimb prin camera si daca pana la 12 nu se schimba situatia ghinion ma trimite acasa. Ei eu disperata cum sa ma trimita acasa eu ce ma fac, din nou prima sarcina teama de necunoscut, am bagat ture in jurul patului de am facut sant creca Flo a ametit de cat m-am invartit pe acolo trebuia sa ma tin de ceva la fiecare contractie sa nu cad ca na e durere si ti se cam taie picioarele respiram la greu si ajuta exact cum vezi in filme puf puf numara pana la 10 si tot asa, si au inceput sa fie contractiile la 5 minute apoi la 3 apoi la cate un minut ei deja nu mai aveam timp de relaxat intre ca venea una trecea pac urmatoarea, deci inca o data da doare nu se moare de la durere se poate suporta, trust me, si eu ziceam ca vai am sa mor ei uite-ma vie si asteptand al doilea bebe
, asa si vine ma controleaza zice ok tre sa incerc sa iti rupa apa ei asta da a durut mai tare decat contractiile decat orice asta a fost super nasol va zic adevarul, dupa trei incercari in care m-am pus pe bocit efectiv ca un copil mic, creca radea moasa de mine, ei in momentul ala putin imi pasa, ea saraca stia ce si cum si zicea sorry sorry inca oleaca sorry sorry f calma eu in gandul meu o injuram de numa, saraca femeie, doare nu ma chinuia aiurea, si in sf dupa a treia incercare bingo s-a rupt si apa nu a curs deodata cum am vazut la tv ci tot picura mai schimbam absorbantul mai curgea si tot asa, mi-a dat si o minge din aia ca la pilates sa ma batai pe ea a fost buna m-a ajutat da mai bine era cand ma miscam forta gravitationala ajuta si aia mult. Bun si era deja ora 1 am zis ca nu mai suport durerea gata vreau si eu ceva si mi-a facut petidina sau cum s-o chema in romaneste injectie in coapsa m-a schimbat si in haina din aia de spital avem chilotii pe mine ca a zis ca voi trebui sa stau intinsa ca ma va ameti injectia aia asa a fost m-a mai lasat durerea da tot simteam destul si eram si ametita de ziceai ca is drogata se cam invartea camera cu mine, si apoi pe la 4 dim s-a dus si efectul de la injectie si i-am zis la doctorita ca eu nu mai pot de oboseala si sa imi faca ceva bine capul meu obosit si indurerat zicea cezariana doctorita zambitoare a zis stai asa facem epidurala vedem cum te simti si pe urma ok? na ce era sa zic nu? A venit medicul anestezist era o tanti f dragutza tot nu eram dilatata complet mi-a facut epidurala a stat sa treaca contractiile a vb f frumos nu sa ma bruscheze sau ceva si eu am incercat sa o ascult ca stie ce zice si am stat cuminte si apoi m-am intins in pat mi-au pus centura sa poata monioriza inimii fetei m-au pus pe o parte intr-o pozitie ca sa prinda bine bataile inimii fetei si simteam numai sf contractiei nu mai simteam durerea dar eram constienta ca am o contractie ca la sf simteam senzatia aia faimoasa de a impinge efectiv ca atunci cand iti vine sa mergi la toaleta pt treaba nr 2. Si intre contractii mai atipeam ca eram obosita moasa era colo mereu langa mine tot nota in caiet ce si cum si pe la ora 8 dim imi zice gata mamico esti dilatata complet trebuie sa impingi dar nu aiurea cand simti contractia si senzatia aia atunci impingi au scos partea de la sf patului mi-au suit picioarele in pod ziceai ca fac yoga, m-au ridicat si pe mine mai sus s-a instalat si doctorita pe un scaunel sa vada mai bine si sa poata prinde bebitza. Din cauza ca fata se intorsese cu fatza in sus a durat trei contractii sa o intoarca invers cum fata in jos cum trebuia am impins cum mi-au zis nu intre contractii ci numai cand trebuia deja aveam doua moase venise si aia din tura de dim sa o schimbe pe tipa astalalta dar a zis ca ea mai sta sa nasc sa vada bebeul pe care l-a pazit toata noaptea si veam doua moase care ma incurajau plus doctoritza si Flo care ma tinea de mana. Mi-a zis doctoritza ca scad bataile inimii lui bebe si sa nu imping sa stau sa pun ventuza e o chestie mica de diametrul unei mingi de tenis de camp a fixat-o si mi-a zis ok acuma impinge si am mai impins inca o data si acu scos-o pe fata. Na apoi mi-a facut o anestezie locala sa ma coasa ca m-am rupt putin cat doctoritza facea asta moasele si-au predat hartiile a ramas aia din tura de dim fata era pe masa ii dadeau oxigen medicul neonatolog si moasa ca sa respire a respirat a inceput sa si planga apoi au si am ramas cu moasa care a sters fata a canatrit-o si doctoritza a terminat de brodat ruptura mea, apoi am ramas numai cu moasa a imbracat fata mi-a dat-o mie sa ii dau biberon sa pape ca era obsoita si infometata, ea m-a curatat m-a schimbat in alta camasa curata si mi-a facut un fel de chilotzel dintr-un patrat din ala care se pune sub tine sa nu uzi patul a zis ca e mai eficient decat absorbantele ca oricum curge mult apoi ea s-a dus sa faca hartiile cat noi am luat mocul dejun in camera si dupa a venit ne-a pus pe mine si pe bebe la mine in brate in scaunul cu rotile Flo a luat toate catrafusele ce le aveam cu noi si ne-a mutat la sectia de maternitate.
Na cam asta e cu nasterea dupa eram obosita si umflata si arca ma dureau toate dar nu nemaipomenit de tare am fost ok m-am plimbat pe picioarele mele am fost si la toaleta cam cu emotie a usturat oleaca dar a fost ok. Si deja a doua zi eram mult mai bine nu ma mai durau asa toate.
Deci dupa ce am trecut printr-o nastere naturala nu tocmai usoara ca a durat mult cu destula durere ca deh e nastere sincer nu as alege cezariana decat in caz de urgenta extrema asa ca tot natural vreau sa nasc sunt mandra de mine ca am reusit nu ma credeam in stare.
Asa ca ce sa zic doare da dar nu imposibil de tare dar trece odata ce ai nascut durerile inceteaza pe cand la cezariana abia incep ca e totusi o operatie destul de majora te taie destul si organismul se reface mai greu zic eu decat la o nastere normala. Deci dupa mine daca nu e caz de urgenta nasteti natural sau daca nu sunt alte pb care sa impiedice nasterea naturala.
---------------------------------------------
Mada 
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
danangie spune:
MADA felicitari pentru fetita sa fiti sanatoase si frumoase!
BUJO felicitari si tie pentru baietel. Cred ca sotul nu mai poate de bucurie!!
CAMY e incredibil ce ne spui........imi pare tare rau pentru tine..........prietena mea s-a despartit de sotul ei.....si stiu ca mai intai s-a adresat unui avocat. Mai stiu ca la departajare s-a tinut cont si de cat au castigat sotii pe perioasa casatoriei. Adica....cat castioga sotia si cat castiga sotul. Aici prietena mea a avut castig de cauza. D-ne cat de rau imi pare. Oricum incearca pentru binele bbului sa fii cat mai nepasatoare. Stiu ca e ceva imposibillllll. Dar trebuie sa incerci. Nu te merita. Nu va merita. Imi pare tare rau.
mult asteptat
MissJJ spune:
Dana ms.
Bujo am pus caruciorul la listutza.
Pai pana acum
-
17-13.![]()
Mada 
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
estrella80 spune:
Felicitari Bujo pentru baietel!
Pana acum, parerea mea e ca sunt in top fetitzele, nu?
http://bd.lilypie.com/q8lVp2.png
Tecky spune:
Mada tare impresionanta povestea nasterii si a travaliului prin care ai trecut,esti o persoana puternica,demna de respectul si admiratia tuturor.
Anaxena inca nu ne-ai pus poze cu noul tau look.In capitolul trecut te-am intrebat daca ai cumparat body-urile pozate de tine din Romania sau din strainatate.Mi-au placut foarte mult si m-am uitat pe la noi prin magazine dar nu am gasit nimic interesant.Daca nu vrei sa-mi zici te inteleg,pt ca fiecare mamica vrea ca puiul ei sa fie unic.![]()
baby_r7 spune:
fetele care aveti parola, va rog sa imi scrieti si mie langa nume:
dr. Florin Strajan, spital Elias, Bucuresti.
am reusit sa mai citesc un pic din urma......
Mada felicitarii pentru carucior.........
Camy imi pare rau ca treci prin asta......sper sa fii puternica pt. tine si puiutul tau 

Dana ma bucur sa vad ca te simti bine..

ROXANA
+14 de
Stefan Alexandru
MissJJ spune:
Tecky ms mult.![]()

Mai asta a fost experienta mea si sincer nu ma credeam in stare de nici o culoare sa trec prin asa ceva da uite ca am trecut si sincera sa fiu, fara sa ma laud
, da eu sunt tare mandra ca am reusit si ca am fost in stare de asa ceva.
Baby ms.
Am trecut doctorul si spitalul la listutza.
Mada 
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
baby_r7 spune:
multumesc pentru promtitudine.................cine a modificat la mine asa repede.......

ROXANA
+14 de
Stefan Alexandru
Ralu79 spune:
Fetelor, eu nu am mai intrat de ceva timp, dar citesc in fiecare zi. Din pacate nu pot sa tin minte ce s-a scris pe mai mult de 2 pagini (si neuronii mei tot in concediu..![]()
Mada- felicitari pt. fetitza!!! O sa vezi ce frumos or sa se joace printzesele! Am citit si povestea nasterii si mi se pare extraordinar!
Bujo- felicitari pt. baietzel!!!
Monalac- am reusit sa citesc si eu povestea nasterii lui Cris. Doamne, prin ce ati mai trecut!! Te admir mult pt. cate ai putut indura. Sa dea Dumnezeu sa nu mai ai alte incercari in viata asta ca ai dus cat altii nu isi pot macar inchipui!
Camy- sper sa se rezolve asa cum e mai bine, indiferent ce inseamna asta. Trebuie sa fii tare pt. bebelash

Bafta tuturor care merg azi la doctor sa isi vada comorile din burtici!
Pupicei tuturor
Ralu
17+
Miruna
AnnaBaby spune:
Mada orice femeie care naste natural merita toate laudele. Bine asta nu inseamna ca cele care fac cezariana nu merita, doamne fereste, dar parca e mai mare realizarea daca reusesti tu singurica sa aduci pe lume o viata! oricum tu meriti sa fii felicitata! Doctorita mea mi-a spus ca si ea a nascut natural si stie exact ce inseamna, in Bacau fiind doar ea si inca o alta dr, toate celelalte facand cezariana. Mi-a placut ca mi-a zis ca ea e in perfecta cunostita de cauza, ca nasterea pana la urma e suportabila avand in vedere ca de cand e lumea si pamantul femeile nasc, si ca cezariana nu s-a inventat ac sa scape femeia de dureri ci ca metoda de urgenta in caz ca ceva nu e in regula. A fost foarte sincera cu mine si mi-a spus ca pt ea e mult mai usor sa ma taie - in ziua programata, la ora programata, dureaza mai putin etc. si costa si mai mult. Dar ea ma sfatuieste cum e mai bine pt mine. Si exact cum spuneai tu, sa am optiunile deschise, sa nu ma setez pe ceva ca dupa aceea sa fiu dezamagina sau mai stiu eu. (cunosc o tipa care toata sarcina s-a pregatit moral pt cezariana si pana la urma a nascut natural impotriva vointei ei - a fost ingrozitor pt ea ca nu se pregatise psihic, ba chiar a avut si o repulsie fata de BB catva timp). Tocmai de aia incerc sa ma obisnuiesc cu ambele idei!
Anna
17+ cu
Maria
AMR 23
vinebarza
bebe
poze