*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (144)*
Raspunsuri - Pagina 19
creata2008 spune:
Seamana cu niste cosuri, cand sunt mai mari, dar cosurile par a avea cap de puroi. Astea par toate facute din puroi... nu stiu cum sa-ti explic. Mariuca nu mai are, ca iti faceam niste poze.
Ce pot sa te sfatuiesc... daca aplici tratamentele de care am zis eu pe alte bube decat piodermita, nu se intampla nimic nociv. Dar daca e piodermita, scapi rapid de ea. Asa ca eu zic ca nu strica sa aplici oricare din variante sau chiar amandoua.
quote:
Originally posted by cornilia
Creatza, cum e dermatita aia de care spui tu? Alma are punctulete albe pe fata, nu stiu cum sa explic...cum avea bunica-mea si si le intzepa cu acul. Doctorul a zis sa nu dau cu nimic, dar vad ca nu trec.
docdecap spune:
salut si de la mine!
A venit Mariuca de Shose Shosetica!!

felicitari mami, refacere rapida si laptic din belsug!!
Cornelia, imi pare rau sa aud de problemele pe care le ai!
Sper ca macar fizic ti-ai mai revenit, psihic e mai greu, daca-mi spui ca te-ai si intors la serviciu... obositor!
apropo de cusaturi:
si eu am deasupra capetelor mai umflat inauntru, am intrebat medicul inca din spital, mi-a spus ca am 2 cusaturi, una pe piele si una pe uter, si nu sunt suprapuse, ci decalate un pic. asa ca tu simti cealalta cusatura. mi-a spus ca se vor mai resorbi pe masura ce se resoarbe firul
eu am avut -si inca am- umflatura deasupra cusaturii, ca un 'colacel' de grasime, mi-a spus ca e din cauza pozitiei ghemuite pe care am avut-o 2 zile la spital -paturile erau ingrozitor de joase, ziceai ca stau pe vine pe marginea lor. io zic ca e si de la cap -colega de salon nu a avut nici o problema, tot cu ceza, tot cu dr. mea.
maine ma duc mai devreme de 6 sapt la control, sa-mi spuna daca e de drenat ceva sau de facut vreo interventie. n-as vrea, sincer, sa ramana asa toata viata -sau pana la urmatoarea sarcina. Iti scriu maine ce mi-a spus.
Laurici D, oooof ooof, pupam mami sa treaca toate repede si sa te refaci sa poti avea grija!!
si alina , si tie multa putere sa treci peste toate, mami viteaza!!
irinouka , apropo de ce spuneam ieri de emotii si sentimente, chestiile astea o sa ne foloseasca si mai incolo cand vor creste copiii, si pentru noi, dar si pentru ei: sentimente si emotii opuse nu sunt incompatibile si pot exista in acelasi timp. adica pot iubi pe cineva si in acelasi timp sa fiu suparata/furioasa pe el. asa bine mi-ar fi prins daca imi explica cineva asta atunci cand eram mica...
pupici!
Monica mami de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/" target="_blank"> poze de tot felu'
creata2008 spune:
1. auzi, da si fiul tau cafeaua aia? Ca daca noi doua n-am apucat inainte de nastere, macar cand implinesc galustile o luna sa faca si Rares cinste!
2. esti beton ca te descurci cu carutul...
3. cate marii, atatea palarii, dar iti spun ce mi-a spus pediatrul meu: copilul trebuie sa ia 750 grame de la greutatea avuta la nastere, in prima luna. Deci peste 1 saptamana, onor domnu' Rares ar trebui sa aiba 4,100. Adica te incadrezi in media de aproximativ 200 grame pe saptamana.
4. a doua palarie - in "Mama si copilul" scrie ca doar in carti copilul ia 750 grame in prima luna de la greutatea avuta la nastere, si ca, in realitate, ia in jur de 500 grame. Si ca 750 grame ar fi cu tot cu pierderea fiziologica.
Una peste alta, eu zic ca stati bine, ca nu e obez, dar nici subnutrit. E taman cum trebuie!
quote:
Originally posted by irinouka
ma simt grozav!
1. am facut azi prima iesire cu caruciorul, in parc. sunt stangace rau la manevre dar am reusit sa il bag in lift, sa il car pe scari, sa alea-alea fara sa dau cupilul afara din el. iar in primele 5 minute de dat cu nasul de aerul rece, palugelul a adormit, ceea ce face si acum. superba inventie, iesitul afara. pt somn. poate o sa incerc si in noptile cu circ, hahaaaaaaa!!!
2. l-am cantarit si are 3,920 kg. la 3 saptamani. greutatea asta o raportez la ce? la cea cu care a iesit din spital, nu (3,200 kg)? nu la cea cu care s-a nascut (3,350 kg). oricum, mi se pare ca a luat bine. poate prea bine. hmmmmm! copilul meu pe care-l credeam subnutrit e cumva obez? :-)))))))))))))) GLUMA!
irinade bebe rares
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
irinouka spune:
cretz, cafea, inka, apa plata, ce-o fi...fi-miu da, ca e generos, de felu' lui. :-))) tare mi-ar placea sa ies din barlog cand o face el o luna. si sa ne cinstim galustile asa cum se cuvine. mai ales ca-s anscute in aceeasi zi. nu s-a brodit cat am fost noi gravi, las' ca facem acum sa se brodeasca. da' sa ne gandim cum si pe unde.
prima iesire mai smechera mi-am programat-o pt sambata asta. va sta mama cu bebe iar pe mine ma scoate prietena mea la papanasi. tre' sa ii fac cinste, am pierdut un pariu acum muuuuuuuulte luni, cand ea spunea ca sigur bebe dn burta e baiat iar eu credeam ca e fata. e ceva timp de-atunci. :-) da' jur ca, in general, imi onorez promisiunile. :-)))))))
btw, mi-am luat mama si copilul a doua zi dupa ce-am vb ultima oara la telefon. cu cantarul a mai durat, dupa cum ai remarcat.
ange, felicitari pt coafor, cred ca acum te pregatesti. la mine-a venit mama si m-a vopit acum cateva zile dar tot am fost extrem de feritica si am simtit ca am facut ceva pt mine. face extrem de bine la moral, da-i bice!!!
monica doc...iar zici bine, ce sa mai comentez...
tinna, saru'mana, stiu ca nu e obez, dar ma alint. acum imi vine sa rad de grijile pe care mi le-am facut cu mancatul, dar nu e rasul meu...ca tare m-am mai ofilit in perioada aia...
irina
de bebe rares
IrinaL spune:
Oooof! Sunt un pachet de nervi! Aia mica doarme bustean de vreo trei sferturi de ora, si as fi putut sa ma odihnesc si eu cu ea, in schimb nu mai vrea sa doarma deloc astalalt mare! N-a tinut nici cu suzi, nici cu leganatul, orice as face sau as spune imi replica "Nu vrei!" si nu am ce sa-i fac!... Asa ca il pazesc sa nu faca zgomot si ma umplu de nervi, ca mi-e somn si nu pot sa dorm.
Macar va mai citesc pe voi...
Irina, mami de
Ileana si
Tudor
IrinaL spune:
miri,n-are moasa ta niste sfaturi despre cum sa te porti cu un tanc de doi ani, care nu vrea sa faca nimic din ce-i propun parintii? Nu vrea sa se spele, nu mananca, nu vrea afara, nu vrea sa doarma... Imi vine uneori sa-l trosnesc sa nu se vada... Oare o fi rau sa-i lipesc o scatoalca din cand in cand? Pur si simplu nu mai comunica cu noi...
Edit: acum il aud in camera cealalta ca se vaita: "Am imbatranit si nu mai pot..." (a auzit-o probabil pe soacra-mea)
Irina, mami de
Ileana si
Tudor
irinouka spune:
irina, imi pare rau ca tudor e dificil in perioada asta. tin minte ca si alina023 a avut unele probleme cu luca al ei, o perioada, dupa venirea acasa cu ana mica. daca-l iei in pat cu tine nu reusesti sa rezolvi problema? nu stiu, intreb.
ca sa vezi ca viata e nedreapta...eu as avea toate conditiile sa dorm, ca bebe doarme de aproape 2 ore. da' nu pot. poate facem schimb de locuri. :-)
irina
de bebe rares
IrinaL spune:
Nu am rezolvat nimic! Eu sunt lasa, cum dau de o greutate, cum cedez
. Imediat ce a inceput sa bazaie l-am luat la mine in pat! Zic sa evit istericalele... A ascultat linistit Capra cu trei iezi si, cand am terminat si il credeam adormit, s-a ridicat frumusel din pat si a plecat la el in camera!
quote:
Originally posted by irinouka
irina, imi pare rau ca tudor e dificil in perioada asta. tin minte ca si alina023 a avut unele probleme cu luca al ei, o perioada, dupa venirea acasa cu ana mica. daca-l iei in pat cu tine nu reusesti sa rezolvi problema? nu stiu, intreb.
ca sa vezi ca viata e nedreapta...eu as avea toate conditiile sa dorm, ca bebe doarme de aproape 2 ore. da' nu pot. poate facem schimb de locuri. :-)
irinade bebe rares
Irina, mami de
Ileana siTudor
Ven spune:
Lala, as scrie eu mai des, de multe ori ma asez la PC, dau 'reply' si ori urla nr.2, ori ma striga nr.1
Si acuma sunt cu bebe in brate...Stii si tu cum e cu 2. Plus ca Markus, care s-a intors sambata de la bunici, e bolnav, avem pb. mari cu amigdalele, i-au crescut asa de mari incat nu mai poate respira, se sufoca noaptea in somn, l-am pazit vreo 3 nopti cu randul....ma rog, nasol de tot. Va trebui probabil sa le scoatem (sau macar una), dar nu prea e indicat pana la 7 ani.....ufff, nush cum o vom rezolva. Anyway, ziua e si el mai marait, la gradi n-avem voie cateva luni cred....pana se rezolva pb. cu amigdalele....iti dai seama ce distractiv e cu amandoi acasa.
Dar de citit citesc tot, DC e una din putinele mele 'distractii', ca sa zic asa...
V-am admirat la ski, super familie ai, sa-ti traiasca baietii ![]()
Kristina, si eu merg maine dimineata la coafor
- abia astept, cred ca-mi trag si niste suvite discrete, simt nevoia unei schimbari, fie ea cat de mica. Pt. ca tocmai ma "admiram" azi dimineata in oglinda ce cearcane adanci si maro inchis am, si ma gandeam ce naiba, ca nici dupa nastere n-am avut asa ceva.....si am avut revelatia imediat: sunt la CM, azi e a 9 zi, si de 2 zile curge ca la robinet
- grrrr, sper sa nu fie tot asa de lung si de acum incolo, ca nu ma mai joc.
Miri, da, CM. Fix cand a implinit cupilu 6 sapt. Am alaptat 2 sapt. si ceva. De aia probabil. Si la Markus mi-a venit la fel de repede. Abia astept sa treaca, sa pot merge la nenea ginecologu, sa ne dea verde la prostioare
si sa ne indice ceva metoda contraceptiva, pana la vara cand pot pune steriletul.
Mai, Sacha iti seamana ceva de speriat, manca-i-ar mama lui falcutele grase....
Iar Bruno e adorabil! 
Shose, felicitari!
Mathias creste vazand cu ochii!
Markus e baiat mare!
doniro spune:
IrinaL, ce diferenta e intre copiii tai? Scuze, sigur ai mai zis, dar eu intru f rar pe la voi :) Te intreb pt ca dupa cum vezi la semnatura, am si eu tot unii mici (doar un an jumate intre ei).
Si, fetelor, am si eu un stres: ce fel de biberoane/tetine folositi voi? (cele care dati si completare, desigur). Eu am biberoane de la Avent, cu tetine nr 1 si bb Victor papa ff greu din ele. Am largit gaura si tot asa... Am incercat Chicco anticolici si e gaura prea larga si mi-a vomat 
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE