Ce le da dreptul?
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
ellej spune:
XIO, daca gandim asa inseamna ca orice nemernic/a are scuza ca de, cine stie ce e in sufletul lui.
Spui ca "ce este cu adevarat important este ce hotaraste cel inselat". Dar cel inselat poate e slab, sau orb, sau la randul lui nu-si mai iubeste partenerul. Faptul ca ramane langa partener n-are de-a face cu iubirea. Si pana la urma, daca e sa vorbim de trainicia unui menaj, nu iubirea sta la baza unei casnicii indelungate si reusite (desi este importanta) ci compromisul, afinitatile, toleranta.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
miau-miau spune:
XIO are dreptate. E naiv sa crezi ca oricineva te va iubii o vesnicie doar fiindca a simtit asta odata, de mult, in fata unui popa.
Da, unii inseala mai mult sau mai putin dar isi iubesc in continuare nevestele/barbatii. Poti sa iubesti mai multi in acelasi timp.
In general mai intii te incurci cu altul/alta si apoi te desparti, din motive obiective.
Elise spune:
Inainte sa apara cineva nou in viata ta trebuie sa devii disponibil.
Din nspe motive: nu mai iubesti, nu te mai intelegi, etc.
Mi se pare normal ca momentul despartirii sa fie cel in care realizezi ca nu mai faci parte din cuplu. Nu cel in care ti-ai gasit "o noua jumatate". Asa cred ca e corect.
INSA nu sint sigura ca acest comportament ar provoca mai putine drame. Si ca i-ar fi mai simplu celui parasit sa inteleaga de ce e lasat asa brusc cu fundul in balta, si celalalt impacheteaza si pleaca. Suferinta ar fi mai mica? Sau ar fi la fel? De fapt, suferim pentru ca sintem inselati sau pentru ca nu mai sintem iubiti?
Conteaza faptul ca celalalt simte ceva fata de altcineva, sau ca nu mai simte nimic pentru noi?!
Daca nu ar avea pe altcineva, ar pleca pur si simplu, n-ar aparea aceeasi vesnica intrebare "dar ce ii da dreptul sa isi bata joc de sufletul meu, al copilului, etc..." ?!
Nu cumva aici nu e vorba de drepturi, ci de sentimente? Si nu iti trebuie absolut nici un drept - si nici o vina - ca sa simti ceva, sau sa nu mai simti?
Elise & BBLisa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Pe mine cel mai tare ma deranjeaza minciuna (si in general, nu pot suferi oamenii care mint).
Nu, nu cred ca ar durea la fel de tare. Iar aplicata la acest exemplu, atitudinea mi s-ar parea mai ceva de genul: fa-te frate cu dracu' pana treci puntea; negandindu-te ca "dracu' ala poate ar putea si el in timpul ala sa-si vada de viata si de treburile lui, si sa nu stea sa-ti spele sosetele (sau dupa caz, sa-ti plateasca cursurile de modelling) si sa viseze ca prostu' la cai verzi pe pereti, in speta la o viata in doi fericita pana la adanci batraneti).
dar sigur, e alegerea lui sa-ti spele tie sosetele, poate chiar e placerea lui, timp in care e rasplatit cu niste gogosi cu vanilie.
Elise a subliniat un aspect important: ca sa inseli trebuie sa fii DISPONIBIL.
Adina + Olivia Q1.04
![](images/user_man.png)
sterge spune:
"Poti sa iubesti mai multi in acelasi timp."
da, poti sa ii iubesti pe TOTI in acelasi timp.
tot regimentul 10 cavalerie, fireste. :-))
esti o sursa nesecata de umor involuntar, incepi sa imi inveselesti diminetile.
multumesc !
nu poti, fireste - daca stii sa definesti notiunea de iubire, sa iubesti decat un om. apoi, dar numai dupa ce ai incheiat relatia cu el, poti poate iubi altul.
in general, desi nu sunt de acord cu relatiile extraconjugale, am avut o data o asemenea experienta si a fost ingrozitor dupa aceea, remuscari, culpe, pur si simplu nu merita o noaptede placere pentru ani de remuscari, vroiam insa sa spun ca daca cineva ajunge sa fie inselat, trebuie sa isi caute adanc in propria ograda, caci cel care cauta in afara casei gaseste ceea ce i-a lipsit acasa, fie "secs", fieafectiune, fie intelegere, fie respect ori comuniune de orice fel.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by sterge
daca cineva ajunge sa fie inselat, trebuie sa isi caute adanc in propria ograda, caci cel care cauta in afara casei gaseste ceea ce i-a lipsit acasa, fie "secs", fieafectiune, fie intelegere, fie respect ori comuniune de orice fel.
![](icon_smile_big.gif)
Oricine isi cauta in ograda, inselat, inselacios sau foarte multumit de casnicia sa, va descoperi ca nu le are chiar pe toate si inca la maxim. Asta e o speculatie ieftina, un motiv back-up pentru fapta in sine.
Adina + Olivia Q1.04
Elise spune:
cind isi cauta in ograda eventual poate constata ca si-a populat ograda gresit :)
Sincer, in rolul de "victima" as considera ca singura mea vina este ca n-am stiut SA ALEG. Si pe asta, da, mi-as asuma-o. Dar atit.
Elise & BBLisa
mariaanna spune:
Eu chiar as vrea sa aflu de ce isi inseala barbatii sotiile?!
Nu ca al meu ar face-o, sper sa nu...dar asa, in general, de ce oare?
O amanta de ocazie sau una ,,personala" daca o pot numi asa e refugiul uni barbat...dar ce ce?
Ce ii lipseste acasa?
Ajung la concluzia ca unii o fac pentru distractie, pentru diversitate si nu pentru ca acasa ar fi ceva in neregula.
Un barbat inseala sau nu, in functie de cat de multa moralitate are!
MissParker spune:
quote:
Originally posted by Elise
cind isi cauta in ograda eventual poate constata ca si-a populat ograda gresit :)
Sincer, in rolul de "victima" as considera ca singura mea vina este ca n-am stiut SA ALEG. Si pe asta, da, mi-as asuma-o. Dar atit.
Elise & BBLisa
Elise, welcome back
![](pupic.gif)
Felicia
22+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elle_seb/Elle_seb.jpg)
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by sterge
in general, desi nu sunt de acord cu relatiile extraconjugale, am avut o data o asemenea experienta si a fost ingrozitor dupa aceea, remuscari, culpe, pur si simplu nu merita o noaptede placere pentru ani de remuscari, vroiam insa sa spun ca daca cineva ajunge sa fie inselat, trebuie sa isi caute adanc in propria ograda, caci cel care cauta in afara casei gaseste ceea ce i-a lipsit acasa, fie "secs", fieafectiune, fie intelegere, fie respect ori comuniune de orice fel.
.... si uite asa, incetul cu incetul, aflam si motivele pentru care "mama" a ales sa plece de langa neintelesu' si neconsolatu'.
![](icon_smile_big.gif)
Elle