M-am hotarat.........adoptie(45)
Raspunsuri - Pagina 19
dariastoica spune:
Fetelor,referitor la articolul din RL, oare nu am putea sa facem si noi o lista cu semnaturi,o petitie sau nu stiu, ceva care sa-i faca pe cei de la ORA sa ceara schimbarea legii?Donna ai mare dreptate,daca parintii nu l-au vrut,rudele puteau sa faca toate demersurile timp de 9 luni pentru ca acel copil sa ramana la ei.Referitor la cautarea rudelor,imi spunea o doamna care a lucrat in sistem,ca la un moment dat,parintii acceptau copilul inapoi in familie doar pentru ca erau satui de vizitele celor de la Directie.Foarte multi dintre copii care se intorceau in familie,sfarseau vanduti tiganilor pentru bautura, pentru ca dupa reintoarcerea lor in familie nimeni nu se mai interesa de soarta lor.Este foarte trist ce se intampla,dar mai trist este ca cei care au puterea sa faca o schimbare stau in birouri luxoase si vin cu declaratii gen doamna din Romania Libera,in Belgia,Franta etc,dureaza pana la 5 ani uitand ca noi suntem in Romania unde copii abandonati sunt in numar foarte mare.Scuze ca m-am intins dar sunt revoltata ca natiunea noastra nu vrea progres.
Ali-clau spune:
Dariastoica,sunt si eu de aceeasi parere cu tine ,chiar m-am gandit la treaba aceasta.Particip si eu daca se aduna semnaturi.Tare mi-e frica ca vom ajunge si noi in situatia femeii prezentata in articol ,iar cei de la Directie vin cu aceeleasi raspunsuri : nu sunt copii ,dureaza procesul ,etc.
cons spune:
Nu prea am mai scis pe forum, dar am avut nitica treaba. Am citit si eu articolul din Romania liberea. Este foarte interesant. Si cred ca daca am aduna ceva semnaturi poate am realiya ceva.
Sa va spun ceva interesant.
La tribunal, cand am fost pentru a primi acel certificat cum ca copilul va fi al meu, a trebuit sa vina cei de la DPC cu dosarul meu si al copilului. Dupa o saptamana si ceva mi-a venit acea hotarare prin care mi se instinta faptul ca copilul este al meu. Inasa, am observat ca prenumele copilului nu a fost schimbat, asa cum vroiam. M-am gandit ca nu este o problema si ca acest lucru va fi la schimbarea certificatului, adica la primarie. Acolo, surpriza, mi s-a spus ca problema se rezolva la tribunal si ca trebuie sa ma adresez cat mai repede. M-am dus la tribunal, si.....ce sa fac? Cui sa ma adresez? In viata mea n-am avut legatura cu tribunalele> Am intrebat un avocat. Acesta mi-a spus sa revoc hotararea si sa cer schimbarea de prenume.
Asa am facut. Am asteptat sa-mi vina citatie sa ma duc la tribunal cu schimbarea de prenume. Nimic. A trecut 2 saptamani si nimic. Dupa trei saptamani, m-am dus sa ma interesez. Am aflat cu stupoare, ca acest lucru nu s-a mai judecat pentru ca nu aveam dreptul de revocare sau cam asa ceva. Adica prenumele copilului nu se va schimba. Il lasam asa dar nu vroiam pentru ca il boteyasem la biserica cu alt nume.
Pe strada ma intalnesc cu jurista care ma reprezentase la tribunal si-mi zice>
,,De ce ati facut revocarea aceea, a iesit asa un mare scandal,,
Eu> Pai am vrut sa schimb prenumele si v-am spus asta de ce nu ati scris in acte?
Ea> Pai trebuia sa-mi spuneti in sala?
Eu De unde vroiai sa stiu ca tu nu ai scris in acte.
Oricum treba cu schimbarea prenumelui a mai durat.
Ceea ce a fost important, a fost faptul ca de atunci, la dosar s-a mai facut o procedura prin care se specifica daca parintele adoptiv vrea sa schimbe si prenumele copilului si care este acesta.
Oricum greseala lor mi-a amanat cu inca doua luni scoaterea certificatului de nastere al copilului. Rezolvarea a fost calea administrativa.
dalv spune:
Buna-seara dragele mele, vad ca sunteti pe drumul cel bun spre bebicii vostrii;eu sunt foarte dezamagita de sistem,pot sa spun chiar ca sunt foarte sictirita de acesta;pentru noi cei care dorim din tot sufletul un copil ni se tot pun bete in roate;se invoca ca familia naturala este pe primul loc???!!!nu inteleg dragoste cu forta nu se poate; daca nu vrei un copil si il abandonezi cum poti sa nu lasi pe altcineva care isi doreste din tot sufletul sa-l adopte?de ce ni se pun atatea bete in roate? de ce atatia copii stau pititi la maternale si nu pot beneficia de dragostea noastra? domnii guvernanti ce fac?cat o sa mai toleram aceasta lege?
nusica
ioanaalice spune:
cons, noi am avut procedura de adoptie definitiva in iunie 2007. Cand au facut dosarul, cei de la DPC ne-au intrebat direct daca vrem sa-i schimbam prenumele din certificatul de nastere. Iar in sala de judecata, judecatoarea ne-a intrebat, din nou, daca prenumele se schimba.
Prin urmare, procedura exista - dar exista niste scapari, din neatentie.
Asa ca, fetelor, daca vreti sa schimbati si prenumele copiilor vostri, sa stiti ca trebuie sa anuntati si DPC-ul cand face dosarul final si in momentul cand se pronunta sentinta definitiva.
ioana, mama lui Mihai
donna79 spune:
Buna dimineata! Chiar daca nu sunt inca implicata in problema, incep sa inteleg chinul adoptiilor si va sustin si eu daca decideti sa lansati o petitie.
Sa semnam pentru o procedura de adoptie CU ADEVARAT IN INTERESUL COPIILOR!
Va pup pe toate,
Donna
miha74 spune:
Buna fetelor!
Si eu sunt pentru semnarea unei petitii. Citeam la un moment dat, ca s-a incercat infiintarea unei organizatii a "parintilor adoptatori", cu personalitate juridica. S-a intamplat acest lucru?
cons- eu cred ca este important sa ne impartasim aici si bunele si relele, acum dupa povestea ta, este clar ca vom stii sa fim mai atente...sa nu mai existe scapari Sa inteleg ca tu ai reusit in final, nu?
daria-. Ai reusit sa depui atestatul si la alte DPC-uri?
dalv- mda- sunt o groaza de intrebari care raman fara raspuns...poate facem ceva sa le trimitem unde trebuie.
[red][b]nicoll- gata cursurile?
Eu nu am alte vesti...am incercat sa sun eu la DPC...dar imi suna ocupat de fiecare data.
Va pup pe toate fara exceptie si bafta multa!
Miha
http://tt.lilypie.com/ybP9p2.png
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
Ali-clau spune:
Cum spuneati, fetelor ,cat de mult se incearca integrarea copilului in familia naturala ....Pot sa spun aici povestea unui copil abandonat de mama in maternitate ,mama care nu a vrut si nici nu vrea sa isi vada copilul.Acesta se afla in spital la 5 luni ,va dati seama acel copil nu a iesit afara ,nu a fost plimbat in atata timp ,cu atat mai mult sa i se ofere dragoste sau cele necesare .Iar legea spune sa se astepte pana la gasirea rudelor pana la gradul patru sau pana la gasirea unei familii compatibile....... Cand ii vezi asa mici si neajutorati si nu are cine sa lupte pentu ei ...
Si cate cazuri din acestea nu sunt .....
nicoll75 spune:
Dragele mele,sant si eu de acord cu petitia.Se pare ca in tara asta doar asa ne facem auziti(sau cu presa).
Miha-am terminat cursurile si astept sa ma sune pentru ancheta.Daca saptamana viitoare nu am nici o veste merg eu la DPC(ca nu cumva sa ma uite).
Este teribil sa astepti si sa nu se intample nimic.
toate fetele.
claudia72 spune:
Buna seara fetelor,
Si eu sunt deacord cu aceasta petitie deoarece ne usureaza noua drumul spre a putea sa adoptam mai usor. Trebuie sa avem un tribunal al copiilor care se poate ocupa numai de copii abandonati, nu sa avem parte de judecatori de divorturi, care se ocupa de furturi, crime si alte pbl. de ordin juridic.
Cred ca ar fi in interesul copilului, ca noi mamele si tatii care dorim sa adoptam un copil sau doi sa facem ceva. Este clar ca din moment ce mama il abandoneaza in spital atunci inseamna ca nu il doreste.
Daca cunoaste cineva cum se poate modifica legea si daca poate face o petitie sa o conceapa .
Claudia