Reconditionat canapea, fotolii stil vechi....

Reconditionat canapea, fotolii stil vechi.... | Autor: claudia_a

Link direct la acest mesaj

Am primit o canapea si 4 fotolii stil vechi, in genul:
http://www.metropotam.ro/Locuri/2007/09/art3758903837-Locuri-Muzeul-de-Arta-Veche-Apuseana-Dumitru-Minovici/canapea%20si%20fotolii%20in%20stil%20louis%20al%20XV-lea.jpg (cam mica poza, insa nu am gasit ceva asemanator), cu marginile de lemn fost lacuit, actual dat cu vopsea de proprietar (care din lipsa consideratiei catre vechi si arta a gasit de cuviinta sa dea cu vopsea maro partea lemnoasa, care anterior pusese lacuita frumos, insa in timp s-a mai julit!)...
As vrea sa sterg vopseaua asta si sa ajung la un strat unde doar sa ii mai dau un lac si gata....
Se poate? cu ce se ia vopseaua asta? cum ramane lemnul dupa ce il curat? cum trebuie sa fac????
Ma puteti ajuta?

Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Cu smirghel!? Cam greu dar am vazut la cineva cum proceda. Intai cu unul dur si apoi cu unul fin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Hmm... nu e cam greu cu smirghelul? eu ma gandeam cu dizolvant!! Oare merge...
Chiar ni stiti cum se face?!

Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Ba cred ca e greu. Dar ma gandesc ca prin folosirea dizolvantului se poate pata lemnul si nu mai scoti pata nici cu smirghel.
Am vazut faza cu smirghelul la un tapiter care indeparta lac de pe mobila. Si din moment ce el indeparta lacul care e si transparent si subtire cu smirghel, ma gandesc ca stia el ce stia ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dooku3 spune:

Nu stiu daca te ajuta cu ceva dar in Bucuresti exista cateva firme care,pe langa vanzare se ocupa si cu consultanta si reconditionare de mobilier de anticariat.Este una,de exemplu,in incinta teatrului national.Cauta pe Google si sigur gasesti numarul de contact.Sunt sigura ca,daca trimiti foto si descriere,te pot ajuta chiar si prin telefon cu cateva info sau cine stie,iti pot da chiar solutia definitiva.

Mergi la inceput