maternitatea Ploiesti
Raspunsuri - Pagina 3
tamie spune:
Buna,Elena!
Am vazut ca tu esti cea mai noua care a scris si din pacate am observat ca nimeni nu ti-a raspuns.Sunt si eu noua pe forum si sunt tot din Ploiesti...Eu trebuie sa nasc in iulie,mai e putin,dar cu cat ma apropi cu atat mi-e mai teama.Ai putea sa ma ajuti si pe mine cu cateva raspunsuri?Cum a fost,ai nascut normal sau cu cezariana,care au fost preturile,ce ti-ai luat la tine,ce ai luat pt bb...stiu ca tie nu ti-a raspuns nimeni,dar daca ai putin timp,te rog....si daca ai ceva sfaturi sa-mi dai le accept bucuroasa...
merci mult
mamicafericita spune:
Tamie, ai nascut? Aceleasi intrebari ti le-as pune si eu.Eu nasc peste o luna, fac cezariana la Plo.
roxana c. spune:
Vad ca nu se inghesuie nimeni sa va raspunda, asa ca o voi face eu, cu toate ca ultima nastere am avut-o cu aproape 3 ani in urma, nu cred sa se fi schimbat ceva.
N-aveti voie cu nimeni in sala de nastere, fie ca nasteti normal sau prin cezariana. Am mai intalnit gravidute care aveau o ruda/cunostinta/prietena asistenta medicala, sau doctorita chiar, in cazul asta le-a lasat sa stea cu acea persoana. Alte persoane pot sta pe hol, in cazul nasterii prin cezariana, nu stiu in cazul unei nasteri normale, dar "cotizand" pe la intrare la gardieni.
Eu am o nastere normala si 3 cezariene, in 1997, 2002 si nov. 2006. Daca pana in 2006 nu se putea intra la reanimare sub nicio forma ( se intra greu, cu pile sau " cotizatii" babane), in 2006 se intra la ora de vizita, nu mai retin, parca intre 16-17, cand e ora de vizita si in restul spitalului.
Despre bagajul ptr spital...va trebuie tampoane( din cele externe), vata( va dau si ei, dar sa aveti si voi), o camasa de noapte sau pijama( o veti imbraca numai cat stati in salon, cand mergeti la bebe sau la sala de nasteri trebuie sa mergeti cu cea data de ei, cica-i mai sterila), o cana, glicerina boraxata sa va dati pe sani ,sa aveti bani marunti la voi, veti da la internare,cand mergeti la spalaturi...etc. si in rest periuta si pasta de dinti, hartie igienica, sa aveti o lama la voi, ptr orice eventualitate( daca i se pare aleia ca nu sunteti " tunse" bine), apa plata, papuci si capot...etc.
Ptr bebe va trebuie doar pampersi, 3/zi , imbracamintea va trebuie doar la iesire din spital.
Asistentele din sala de nastere si de la reanimare sunt in general dragute, daca le " ungeti", vor fi si mai dragute, , cele de pe sectie - de la etajul VI, de la cezariene- sunt de treaba si ele, nu stiu cele de la et V unde sunt cele cu nasteri normale. Asistentele de la copii....aici e problema, acum 3 ani erau 2 foarte dragute, restul ...niste ciufute, dar cu spaga de rigoare deveneau mai sociabile. Una singura era ...cea mai cea, o bruneta inalta, la vreo 40-45 de ani, arata f. bine, am ramas cu gura cascata cand am vazut cum a luat unul din cei 3 copii nascuti cu putin timp in urma, de-abia adusi de la sala de operatie, il spala rapid si deloc finut, si cu un animal umbli mai cu grija, i-a dat cu sampon sau sapun fara sa tina cont ca-i intra in ochi sau in gurita, apoi l-a trantit efectiv pe masa de infasat si l-a lasat acolo 2-3 minute gol, ud, pana s-a dus ea sa caute scutece. Nu mai m-am uitat daca cu scutecul cu care l-a sters de apa l-a si infasat, asta nu mai retin, ca mi se facuse greata si imi venea sa ma infig in parul ei, era greu sa ia intai scutecul si apoi sa spele copilul . Pe limba mi-a stat sa o intreb daca facea la fel si daca era al ei, dar m-am abtinut de teama sa nu-i vina nebunia pe al meu, cand nu eram acolo.
Intreba cineva de epidurala, ptr nasterea normala, pe mine nu m-a interesat subiectul, dar auzisem atunci ca venisera anestezisti tineri care faceau si epidurala, cu conditia sa fie in spital in momentul ala. Cel mai in masura sa va raspunda e medicul vostru, el trebuie sa stie.
Despre saloanele acelea in care stai cu copilul ma interesasem si eu si chiar daca aveai norocul sa prinzi o rezerva din aia, trebuia sa indeplinesti 2 conditii: sa nasti prin nastere normala(spuneau ca la cezariana te misti mai greu)si sa nu fie primul copil( adica sa ai si experienta in ingrijirea unui nou nascut). Asa era acum 3 ani, nu stiu daca s-a schimbat ceva de atunci.
Daca va mai pot ajuta cu ceva, scrieti.
PS: de scoruri nu va pot spune nimic, s-au mai schimbat lucrurile intre timp, oricum sunt mult mai mici decat la Bucuresti, asta stiu sigur ptr ca am mai vorbit atunci cu mamici din Bucuresti . Eu am nascut cu dr. Cernat, la toate cezarienele, la nasterea normala am fost pacienta dr. Fusu ( m-apuca nervii numai cand ii spun numele). De dr. Cernat am fost foarte multumita, altfel nu mai ma duceam la ea, plus ca nu spune un "pret", ca alti doctori, ii dai cat vrei si cat poti.
unombun spune:
roxana,multumesc mult.Eu sunt insarcinata in 29 sapt si imi sunt de folos informatiile.O sa scriu pe pm,sa te intreb ceva anume.Iti multumesc pentru grija.
roxana c. spune:
Cu placere, astept PM-ul.
Daca am omis ceva, repetati intrebarea.
Nastere usoara, fara dureri daca se poate, si sa aveti parte de copii sanatosi , asta conteaza cel mai mult.