Nu cu mult timp in urma am fost intr-un parculet si l-am lasat pe Mak sa mearga prin iarba ,dar a inceput sa
si sa ridice piciorusele in sus chiar tremura
Cind mergem la plimbare si vede iarba ocoleste acel loc
Oare de cepoate imi puteti da si mie un raspuns la intrebarea mea
Va multumesc!
Yurika&Mak
Si eu am patit la fel cu Vladut cand a inceput sa mearga, dar i-a trecut intr-o luna. Acum nu ii mai este frica de iarba, chiar ii place . Asa ca, rabdaaaaaaaaaaare.
Daaa! Rabdare! Nu il obliga sa calce pe iarba daca nu vrea, lasa-l sa o descopere in timp singur. Poti sa il asezi pe o paturica pe iarba, sa ii dai jucarii si sa il lasi sa se joace acolo. Pana la urma o sa devina curios si o sa inceapa sa studieze iarba din jur, si pana la urma o sa inceapa si sa mearga pe iarba - dar asta poate sa dureze o saptamana, o luna sau poate mai mult.
Nu iti fa probleme, cred ca toti copii trec prin faza asta! Gindeste-te ca pielicica de pe piciorutele lor e foarte fina si sensibila, iar iarba poate sa ii gidile sau sa ii intepe! Oricum, e o senzatie cu care nu sunt obisnuiti. Nu e la fel cu covorul, mocheta, parchetul, gresia, sosetelele sau pantalonasii pe care copii le cunosc. Prima data cind am lasat-o pe Andreea sa mearga cu piciorutele goale prin iarba a facut doi pasi, dupa care ridica cu disperare piciorutele ca sa nu mai atinga iarba! Dar i-a trecut dupa citeva zile. Important este sa il lasi sa descopere totul in ritmul lui. Daca il impingi prea mult de la spate s-ar putea sa ii fie frica sa mai incerce.
Sanatate,
Anca