Prajitura din copilarie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Am facut budinca dupa reteta postata de gudinde . A iesit o minunatie . Dar cum am uitat sa cumpar esente, am pus cocos razuit si a iesit f buna.
Si in loc de zahar am pus indulcitor (asta ca sa ma simt mai putin vinovata ).
Ce sa mai, e un desert minunat si f usor de preparat.
Multumim, gudinde


Gabi, mami de Davidush . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Whether you think you can or you can't,
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">_JURNAL DE STRUMF_ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . either way you are right.(Henry Ford)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Vivela inainte de a-i multumi lui Gudinde trebuie sa recunosti ca am avut dreptate; ma obseda prajitura aceasta si pt. ca nu era apreciata de toti ai mei nu o m-ai gustasem de cand...biata mama o facea.
Alina a sa inteleg ca la voi se face asa cum ne-a dat gudinde reteta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Vivela,

Spune tot despre indulcitor!!!!!
Ce tip ai folosit, ce marca, in ce cantitate?
Ai avut ceva probleme digestive dupa indulcitor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

b.nica,

In caz ca nu sti eu sunt prima generatie din familia mea nascuta-n Bucuresti ... dar tot ardeleanca ma simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

b.nica, gudinde .

Despre indulcitori: nu e cine stie ce de spus, eu aveam prin casa pastilute de sucrazit (in niste tubulete mici, luate din supermarket). Am pus din oki vreo 7-8 pastile (in laptele care fierbea, ca nu se prea dizolva in lichide reci).

N-am avut efecte adverse de niciun fel (nici macar remuscari ), dar din cate stiu eu, nu e prea sanatos sa mananci in fiecare zi cu indulcitori. Odata la nu stiu cat timp, merge...

Eu am mai facut budinca asta si in felul urmator: cu aceleasi ingrediente: am batut ouale, am amestecat cu grisul si mirodeniile si am pus peste laptele cald. Apoi am pus pe foc mic si am lasat sa fiarba, amestecand continuu.
Iese, normal, ca un gris cu lapte, dar are un gust mult mai bun, din cauza oualor.




Gabi, mami de Davidush . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Whether you think you can or you can't,
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">_JURNAL DE STRUMF_ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . either way you are right.(Henry Ford)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

O stiu si eu din copilarie. E super!!!
Reteta pe care o stiu eu e aproape identica, dar cu un singur litru de lapte.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

pare foarte apetisanta. cred ca o voi incerca in acest weekend. cu toate ca sunt la cura de slabit.

gogosel, mamica lui rares-mihai (11.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

V. Erica,

Cred ca depinde si cat de mult lapte iti "cere" compozitia. Eu am facut prajitura astazi si cred ca am scapat un pic mai mult gris caci dupa ce am adaugat cei 2 litri de lapte mi-am dat seama ca pandispanul ar mai absorbi lapte. Asa ca am mai fiert jumatate de litru.
In plus mie imi place ca pe langa prajitura sa mai ramana un pic de lapte si cand pun in farfurie cate o felie adaug si un pic din acest lapte care "a prins" din dulceata si esentele puse in pandispan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by Luna75


o prajitura asemanatoare de origine araba

Basbousah

Ingrediente

200 g.unt topit,150 g.zahar tos,2 oua mai mici,400 g.de gris fin,1 lingurita praf de copt,1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,250 g.iaurt gras
Pentru sirop se fierb 300 g.de zahar tos cu sucul de la o lamaie mare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa,se aduga untul,grisul,coaja rasa de la doua lamai,praful de copt si bicarbonatul,iaurtul.La sfarsit se aduga albasurile batute spuma.
Se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina (in strat nu foarte gros),iar dupa 20 de minute se coace la foc potrivit.

Dupa ce s-a copt blatul se varsa siropul rece pe deasupra,se pune nuca de cocos si cate o jumatate de fistic.
Dupa ce s-a racit se taie in patratele (fiecare patrat avand un fistic la mijloc)



Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.





Reteta asta e suuuuuper.
Vecina mea de origine turca, a facut-o odata si de atunci o fac si eu mereu. Se face atit de rapid si e tare gustoasa.
Iar nuca de cocos e febletea mea:-)




Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

quote:
Originally posted by gudinde

V. Erica,

Cred ca depinde si cat de mult lapte iti "cere" compozitia. Eu am facut prajitura astazi si cred ca am scapat un pic mai mult gris caci dupa ce am adaugat cei 2 litri de lapte mi-am dat seama ca pandispanul ar mai absorbi lapte. Asa ca am mai fiert jumatate de litru.
In plus mie imi place ca pe langa prajitura sa mai ramana un pic de lapte si cand pun in farfurie cate o felie adaug si un pic din acest lapte care "a prins" din dulceata si esentele puse in pandispan.





Ai dreptate. Si eu mai adaugam uneori. Laptele ala trecut prin budinca e delicios!

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput