ajutor
Raspunsuri - Pagina 2
danutza72 spune:
deci fetelor mi-au iesit analizele:
estradiol:60
LH:46.78
FSH:50.11
TSH:1.45
FT4:0.95
T3:1.27
sper ca le-am zis bine ca mi le-a dat telefonic....oare mai am vre-o speranta la BEBE?..

sandaa spune:
Danutza in ce zi ti-ai facut analizele? Acestea si primele. Fsh din cate stiu are anumite valori in functie ziua in care le-ai facut.
Mie mi se pare ca fsh tau este mult mai mic decat la primele analize dar totusi mare. Trebuie sa-ti iei tu analizele ca sa vezi care sunt valorile normale deoarece la fiecare laborator analizele sunt diferite si apoi sa le compari apoi iti vei da seama cum sunt.
Sperante exista intotdeauna nu trebuie sa disperi.
iti doresc succes si sa ne mai tii la curent.
fancy_face la ce doctor esti? Alti doctori la valorile mult mai mici care le spui nu le mai baga in seama pe paciente.
Unde ai facut apucuntura?
Mai am niste intrebari. Ce este HGH? Ce sunt hormonii antimulerieni?
Multumesc.
Iti doresc succes!
danutza72 spune:
primele analize le-am facut a doua zi dupa CM mai exact pe 13ianuarie
ma-m dus la control sa si mi-a dat sa le repet si astea azi mi-au venit rezultatele.....acum doctorul a zis ca imi face nu stiu ce injectie si dupa 10-15 min imi recolteaza sange sa vada nu stiu ce la ovare....dupa aia imi face o tomografie sa vada sa nu am tumoare la glanda hipofiza....de aia sunt asa speriata ca nu stiu ce sa mai cred ce sa mai zic...doctorul a zis ca nu mai pot sa fac bebe dar eu tot sper nu se poate sa nu mai existe inca o a doua sansa ca prima a fost acum 16 anisori....nu imi pierd speranta....oricum vreau sa va multumesc ca in astea 2 zile ati reusit sa ma inbarbatati mi-a prins foarte bine raspunsurile voastre....nu am sa mai plec dupa forumul asta stau ca scaietele lipita de voi....poate cu voi am noroc....nu la un bebe la 2...(cer cam multe in situatia mea)....

gudinde spune:
Danutza,
1.Analiza care este concludenta in ceea ce priveste rezerva ovariana reala la femei este inhibina B.
2.Nu ai spus nimic de prolactina. Cum este? Este cumva marita? Pt ca prolactina marita poate inhiba ovulatia si asta ar fi si unul din motivele care sa-l determine pe dr tau sa ceara o tomografie. Prolactina marita poate fi determinata de mai multe cauze: un dezechilibru estrogen-progesteron daca este usor marita si mergand cu cauzele pana la un prolactinom (tumoare la hipofiza) in cazul unor valori f mari ale prolactinei. Prolactinomul este de obicei asociat cu dureri de cap, scaderea acuitatii vizulale etc.
Nu trebuie sa te sperii si sa crezi ca gata ai o tumoare la hipofiza. Poate dr tau a cerut tomografia doar pt a exclude aceasta varianta. Este posibil sa vrea sa faca un set complet de analize.
3. Sa inteleg ca dr nu ti-a pus inca un diagnostic clar al problemei tale. Este foarte important sa afli exact diagnosticul, cu ce te confrunti pt a sti exact cu ce lupti.
4. Repet ce am mai spus. Nu dispera! Vorbeste cu dr tau, afla un diagnostic, vezi ce spune si daca ai dubii sau pur si simplu vrei sa auzi o a doua opinie, mergi si la un alt medic. Afla a doua, a treia, a "n"-a opinie. Este dreptul tau!
5. Psihicul este foarte important. Nu te deprima! Mai ales ca inca nici nu ai facut toate analizele cerute de medic. Nu ai inca un diagnostic.
Hai, capul sus ca batalia-i lunga si n-ai voie sa te deprimi dupa prima suta de metri.
danutza72 spune:
multumesc din suflet nu credeam ca am sa gasesc atata prietenie aici si atat bine....diagnostic?...ovarele nu mai secreta ovule ceva de genu....adica menopauza scrie pe fundul meu....
koral2003 spune:
Salutare la toata lumea. Am stat in tacere si am citit cat am putut de mult in speranta ca o sa gasesc ceva si pentru problema mea.. dar uite ca nu am gasit.
Incercam de 3 ani sa facem un bebe si acum 2 ani am pierdut o sarcina foarte mica. De atunci nu se mai intampla nimic. Am fost cu sotul si am facut toate analizele iar lui i-a iesit motilitate scazuta si 62% sperma viabila. Eu am o problema cu mucoasa vaginala. Am citit pe N site-uri ca in preajma ovulatiei ar trebui sa se ingroase si sa fie mai multa. Eu nu am avut niciodata asa ceva; am reusit sa o stimulez cu un medicament naturist american dar nu sa ii dau si vascozitatea de care se vorbeste. Am fost la 2 inseminari artificiale si dr m-a chemat , bazat pe nivelul hormonal din sange. De 2 luni am renuntat sa merg la dr si am inceput tratamentul Liviei si eu si tratamentul indicat pt barbati, sotul meu. Am cumparat si teste pentru ovulatie si mi-a iesit negativ toata perioada... Sunt cu moralul jos si nedumerita si suparata si nu mai stiu ce... Cum sa imi stimulez secretia in timpul ovulatiei?
Partea proasta e ca nici nu mai am napraznic la indemana pt ca ce mi-a fost adus din Romania e pe gatate. L-as intrerupe si reincepe odata cu urmatorul ciclu.. Dar e OK???
Astept sfaturi , sugestii.. orice.
Oana_B spune:
quote:
Originally posted by koral2003
[...] Eu am o problema cu mucoasa vaginala. Am citit pe N site-uri ca in preajma ovulatiei ar trebui sa se ingroase si sa fie mai multa. Eu nu am avut niciodata asa ceva; am reusit sa o stimulez cu un medicament naturist american dar nu sa ii dau si vascozitatea de care se vorbeste. [...]
Buna koral, bine ai venit pe

Te rog mult, spune-mi si mie cum se cheama produsul naturist american
. Mercic
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta

I love
pink!
fancy_face spune:
Candva mi-a fost teama si mie de menopauza prematura. L-am intrebat pe dr si a zis ca menopauza se instaleaza treptat si ca atunci ovarele isi micsoreaza dimensiunile, de aceea la fiecare echo se masoara ovarele si se compara valorile curente cu cele precedente...
fancy_face spune:
Sandaa - eu merg la dr aici, in tara care m-a adoptat... 
Valoarea FSH-ului se refera doar la UNUL dintre ovare. Luna urmatoare poate fi vorba de acelasi ovar sau de celalalt. Mai multe luni la rand FSH-ul poate arata situatia aceluiasi ovar...
De aceea, pacientele cu FSH f mare repeta analiza la fiecare ciclu, pana "prinde" dr un FSH bun. Aici se face IVF cu FSH pana in 15.
De exemplu, la ultimele 3 cicluri, valorile mele au fost:
3dec2007 - FSH 9
31dec2007 - FSH 12,ceva
4febr2008 - FSH 8,6
Acupunctura o fac tot aici, bineinteles, la o dr chinezoaica...