HSG si histeroscopie (3)
Raspunsuri - Pagina 4
montytaiana spune:
buna seara
desi nu cred ca am scris la acest sub am citit cu mult interes ce s-a postat intrucat urma sa fac o HSG luna asta
si iat-o ca am facut-o
tin sa va anunt ca nu m-a durut absolut deloc, dar in prealabil dr meu ginecolog m-a pregatit in sensul ca am luat cu o seara inainte antibiotic 1 pastila de azitrox la ora 20.00, a doua zi dim la ora 8.00 am mai luat o pastila de azii trox si inainte cu 1h de HSG an luat 2 nurofen forte si un no spa (nurofenul inhiba nustiu ce nerv, glanda hipofiza) si astfel impulsul durerii nu mai este transmis la creier
seara am mai luat la ora 20.00 un azitrox
nu stiu daca a mai scris cineva despre tratament pt pregatire inainte de HSG dar eu din experientele prietenelor mele stiam ca doare destul daca nu chiar fff tare
iar eu m-am simtit ok
arinna spune:
Montytaiana, multumim pentru informatii, cu siguranta vor fi utile pentru alte fete care vor mai face HSG.
Mie (in Canada) nu mi-a dat nici antibiotic si nu a zis de nicio legatura cu alergiile, cum i-a spus Dr lui Elly, doar de paracetamol, si am luat doua, a fost OK.Nurofenul e si mai tare asa ca e si mai bun, banuiesc.
Elly, abia astept sa ne spui cum a fost...
KoraPop spune:
Fetelor am reusit sa fac histeroscopia cu prof. Marinescu.Am facut cu anestezie generala.Rezultatul e ok,totul sub aspect normal,in afara de orificiile tubare care sunt "par aglutinate" asa scrie acolo,dar asta nu ma intereseaza pt ca eu oricum fac FIV si stiu ca am trompele nefunctionale.Ma bucur ca am scapat si de asta si ca e totul bine pana acum.
Bafta tuturor!!!!
Kora
CARPE DIEM!
daro26 spune:
Astazi am facut HSG. Am avut emotii, dar a fost bine pana la urma, adica nu m-a durut decat ca la menstruatie, poate cateva secunde un pic mai tare. Am facut VSH si hemoleucograma luni la un laborator particular, dar oricum la spital mi-au luat analize la sange pt ca am uitat acasa rezultatele . Mi-au dat un supozitor cu diclofenac, pe care mi l-am pus dupa HSG. Daca mai trebuie, pot sa pun un supozitor cu indometacin. Mi-a zis toata lumea pe acolo (de la dr. la asistente) sa am grija sa nu racesc in perioada asta, probabil sunt mai sensibila acum.
Azi ma bucur de ziua libera, ura! si astept sa-mi zica dr. dupa-amiaza daca sa iau tratament sau nu, pt ca trompele, desi permeabile, sunt ingrosate spre final (spre ovare), semn de anexita. Ei, bine macar ca nu sunt infundate....
Elly si mult succes la laparo! Doamne ajuta!
O zi frumoasa!
danotino spune:
kora , ma bucur pentru tine ca ai scapat! cand ai facut?
cum ai reusi sa-l convingi sa-ti faca anestezie generala?
dupa rezultat pare ok, natural chiar nu se poate?
trimite-mi si mie detalii pe pm.
te pup.
danotino
elly_me spune:
Salutare fetelor.
Am scapat ff usor de interventie.
Luni dimineata 7.30 m-am prezentat la Giulesti la et 1 la Sterilitate sa-mi confirme pe biletul de trimitere ca am programare pt Histeroscopie+laparo.
Mi-au luat 4 eprubete de sange pt niste analize.
M-am dus jos la internari si mi s-a facut foaia de internare; apoi m-am dus la et 1 la d-na Viorica si m-a dus in salon.
Nu am avut voie sa mananc pana la interventie- doar apa luni; iar marti nimik.
Luni-pranz mi-au facut o colposcopie si papanicolau - dr.Puia (au iesit ok - col curat)
Luni- pranz mi-au dat vreo 10 carbuni pe care trebuia sa-i iau toti pana la ora 18.00.
Luni - seara mi-au facut clisma cu 2l apa+sare+ulei de parafina.
Dupa clisma trebuie sa astepti 10-15 min si apoi sa te duci la toaleta (criminal )
Luni- seara mi-au facut un anticoagulat in mana (nu doare deloc)
Marti- dimineata (ora 5.00_ mi-au facut spalaturi vaginale.
Marti- ora 11.00 m-au luat pt operatie
Prof.M nu era hotarat cum sa procedeze: sa-mi faca histeroscopie si daca nu reuseste sa-mi faca laparo sau direct laparo +histero.
M-a mai consultat inca odata si mi-a mai facut o eco.vag. si m-au dus la sala de operatii.
Nu-mi spusese ce-mi va face.
Acolo o asistenta mi-a pus o perfuzie, m-au urcat pe masa de operatii, m-au legat (maine,picioare) a venit anestezista si nu-mi mai aduc aminte nimik.
M-am trezit dupa 2 ore la reanimare cu niste dureri groasnice- nu putem misca nimik, ma durea capul si burta ingrozitor.
Am inceput sa .
Dupa 15 min am reusit sa ma intorc pe o parte dar nu puteam sa misc mainile sa vad daca m-a taiat si am reusit sa .
Dupa ce am mi-am revenit instantaneu- NU ma mai durea nimik, am rugat o asistenta si m-a dus in salon (ora 14.00).
Am mancat normal (in principiu trebuie sa bei doar ceai, supa, iaurt- dar mie imi era foame rau de tot).
In concluzie Prof M mi-a "reparat " uterul doar cu histeroscopia si nu a mai fost nevoie sa ma taie.
Miercuri m-a externat.
Acum sangerez (de ieri) si nu stiu daca este normal.
Cam atat.
A fost OK.
Cheltuieli mari NU am avut.
Prof.M nu ai cand sa-i dai bani- este tot timpul inconjurat de o armata de oameni si a incercat cineva sa-i dea nu si nu a luat.
Anestezistei NU am apucat sa-i dau pt ca m-au luat sa ma duca la consult, eco, mi-au bagat perfuzia iar banii erau in halat si halatul ramasese in reanimare.
Cand m-am trezit si am vrut sa-i dau banii mi-au spus fetele din salon ca nu are niciun rost sa-i mai dau bani, e datoria ei sa-si faca treaba.
Am dat bani doar la asistente.
Luna viitoare voi face inseminare (ma mut la capitolul inseminare).
Daca aveti intrebari cu cea mai mare placere va raspund.
Kora cand ai facut histero??
Nu cumva ne-am intalnit??
Elly
http://tt.lilypie.com/XGqRp2.png
gabri-ela spune:
Elly ma bucur tare mult ca ai trecut cu bine peste aceasta interventie si luna viitoare sa iasa cu ochisori
Multa bafta fetelor care urmeaza sa faca histeroscopii, laparascopii si HSG-uri
Pupici pt toate fetele
dorinut@ spune:
help!!!! :((
Salut! Citesc demult pe acest forum..dar nu am indraznit sa scriu..Insa acum m-am decis..
Am 29 de ani si de 8 luni incerc sa fac un BB..nimic
In ziua 14 a CM am facut un HSGsi tot in aceasi zi seara mi s-a facut a 3-a monitorizare pt ovulatie (deci a 3-a zi) ..si s-a constatat ca nu am ovulatie..dupa ce in ziua 9 foliculul a fost de 12, in ziua 14 era doar 14...
Problema mea: Eu in fiecare luna am remarcat ca am aceea secretie de ovulatie (albusul de ou, mai exact, cam de prin ziua 16, am un cm neregulat care poate fi de 28,29,30,31 si chiar 32). Nemultumita de raspunsul dr din ziua a 15 am inceput sa-mi fac teste de ovulatie, iar astazi in ziua 18 s-a pozitivat (liniutele au iesit perfect colorate, cu aceeasi intensitate). Intrebarea mea: Este posibil ca HSG sa-mi fi intarziat ovulatia? Acum am si scurgerea specifica ovulatiei si ma cam dor si ovarele (cel stang).Nu as vrea sa trag eu o conluzie, de aceea va cer parerea voastra obiectiva. Va multumesc si va pup!
elly_me spune:
Va multumesc frumos- acum incep sa ma documentez despre inseminare.
Elly
http://tt.lilypie.com/XGqRp2.png