Sezatoarea canadiana (82)
Raspunsuri - Pagina 14
Ina869 spune:
HAPPY VALENTINE'S DAY !
Magdone,cum o sa procedezi cu dormitul cind vine baby, o sa doarma sotul tau cu cel mare?
Lorelai bafta la intreviu!
Si eu i-am cumparat pat de fetitza mare, pe care l-a acceptat bucuroasa, insa dupa o luna si ceva au apucat-o fricile. A prins frica de o floare care aparea in BB Einstein ( este adevarat, destul de ciudata floarea aia, cum isi deschide oki si gura, si mie mi s-a zbarlit parul din cap ) acum nu ii mai pun dvd-uri, stam doar cu filmulete mici si dragalase ptr. Cca o jumatate de ora si cu multa muzica romaneasca pentru copilasi. Nu stiu de ce asa, dintr-o data, ii este teama, atmosfera din casa noastra este foarte calma si linistita,nu se tipa, nu se vorbeste tare, ii vorbim frumos intotdeauna, din "printesa noastra" nu o scoatem, o pup de cca o mie de ori pe zi, deci simte afectiune cit pentru zece copii. Chiar nu inteleg.
Maru, parpalak felicitari pentru reusitele cu job-ul!
Cge, faza cu “mami merge sa spele vasele” a functionat si la noi vreo citeva lui, cu succes. Ba inca, daca stateam mai mult prin camera sa-i aranjez lucrusoarele sau jucariile ma trimitea ea “du-te mami, la vase!” Eh, acum nu mai tine faza.
Try, multumesc, nu este nevoie sa mi le trimiti , ca te chinui prea mult, o sa gasesc alta sursa.
Lorelai, cu placere!
Multumesc mult pentru linkuri – ca de obicei, esti o fantana nesecata de info! - stiam doar de unul.
Fetelor care sint in cautare de case, le doresc mult succes!
o zi buna!
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
try spune:
Ica, citind linkurile lui Lorelaim, mi-am adus aminte precum Dori din Finding Nemo (P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydnay) ca site-ul ala cu povesti se numea noaptebunacopii, dar nu mai stiu terminatia. Am incercat si cu .com, .ro, .net, dar nu iese nimic.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
Magdone spune:
Happy Valentine's Day!
Maru felicitaaari si multa bafta! ai vazut ca s-a rezolvat pana la urma?
Ina869 buna intrebare si NU STIU e raspunsul la ea cel mai probabil cred ca o sa dorm tot eu cu Razvan si sotul cu baby. Daca ar putea tot el sa-l alapteze cred ca ar fi perfect Oricum mi-e cam groaza de ce va urma. Eu incerc sa-l pregatesc cat pot de bine.
In cartea pe care o citesc acum scrie ca pentru copil venirea unui fratior sau unei surioare e cam asa:
vine sotul la sotie si-i zice: Draga, te iubesc asa de mult incat vreau sa mai am o sotie ca tine, asa incat o sa-mi aduc acasa una in curand si apoi vom trai fericiti pana la adanci batranete. Sper ca o vei iubi pe noua mea sotie, o sa-ti tina tovarasie si o sa va distrati bine impreuna!
In alta ordine de idei, mai zic odata: daca stiti pe cineva care are nevoie de un job, e vorba de job-ul meu pe perioada concediului de maternitate, puteti sa-mi trimiteti cv pe mail la magdone2u@yahoo.com.
Pozitia e purchasing assistant, firma in Scarborough, detalii despre bani nu stiu, banuiesc ca o sa se discute la interviu. Data de incepere, cat mai repede, martie la inceput.
Ana bafta cu actele si casa!
Magdone 25+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
try spune:
Mai, am si eu niste amici in Ro si tocmai ce aflai de ei de la sor-mea ce si cum. Si acum sunt in mare dilema si nu stiu de unde s-o apuce. Iar eu acum ma chinui sa-i ajut cu ceva, daca pot.
Au aplicat pt emigrare in Canada (desi mototolii nu ne-au spus nimic, ca-mi vine sa-i iau la bataie, nu alta). Sunt acum in faza de asteapta sa ii cheme cu pasapoartele sa le puna viza, deci ultima faza. Numa' ca ei s-au apucat sa divorteze intre timp (asta fiind dupa interviu). Ea e aplicantul principal si au o fetita de vreo 5 ani. Acuma ea nu stie ce mare prostie a facut divortand pt ca amandoi vor sa ajunga in Ca. Motivul pt care ea a divortat a fost ca el a deschis mai multe imprumuturi la banci fara sa-i spuna ei si ei i-a fost teama ca asta sa nu-i afecteze venirea in Canada, asa ca a divortat. Iar el i-a spus ca ii va semna imputernicirea pt copil (sa-l scoata din tzara) atat timp cat aplica impreuna pt Canada si ajung amandoi aici.
Ea crede ca poate sa mearga pe shestache, sa nu anunte Viena despre modificarea lor de statu marital si ca nu le cere nimeni certificatul
de casatorie si ca odata intrai in Canada, vad ei ce si cum. Eu le-am zis ca nici vorba de asa ceva, ca poate nu le cere nimeni certif. de casatorie, insa aici la intocmirea actelor canadiene (SIN, PRC, health card) e imposibil sa nu le ceara certif. de casatorie - nu sti ula care acte, dar eu mi-aduc amitne ca am parca am arata pe udneva certif. de casatorie. Si sa zicem ca intra in Ca, dar odata ce se descopera ca ei nu mai erau casatoriti cand au venit incoace, nu-l trimit pe el inapoi in tara?
E clar ca el acum divortat fiind de aplicantul principal nu mai are drept de venire in canada, iar intr-o astfel de situatie el probabil va refuza sa-i semneze ei dreptul de a scoate copilul din tzara. Initial se intelesera sa vina aici si apoi fiecare cu pz. ma-sii, dar uite ca a aparut treaba cu imprumuturile si ea s-a pripit si a divortat. Ce solutie exista acum pt ei?
I-am zis ca trebuie sa mearga la un avocat de emigrari sa le descurce itzele ca nu e usoara treaba. Ei inca nu au anuntat Viena de noile schimbari (adica divortul) si spera sa poata aplica acum ca si cuplu aflat in comuniune consensuala, parteneri. Insa cine, pana mea, ii mai crede pe ei ca sunt in comuniune consensuala cand de-abia au divortat? Mi-e o ciuda de mor de ei ca n-ai avut un minim moment de inspiratie sa ne trimtia un email ca doar eram aici de 6 ani. El a fost f bun prieten cu sotul si cu mine, iar ea e buna prietena cu sora-mea (de fapt asa s-au si cunoscut, prin noi).
Orice pareri, info, divagatii sunt bine-venite. La cat sunt de furioasa pe ei, imi prinde bine orice comentariu despre treaba asta.
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
try spune:
parpalako, sa-ti fie de bine nou job.
Magdone, nu stiu pe nimeni ca inlocuitor. Dau si eu sfoara-n tara pe la cine cunosc.
Ina869 spune:
Magdone, poate s-o da pe brazda pina vine baby ( btw, stii ce-o sa aveti?). Sau poate ca la vederea surioarei/fratiorului se va maturiza putin si va accepta sa fie "baiat mare" ( asa s-a intimplat cu fina mea, care vroia sa doarma cu maica-sa seara de seara. dupa ce a venit surioara ei si i s-a spus ca trebuie sa fie intelegatoare, ca baby este mica si are nevoie de mai mult ingrijire, dintr-o data s-a maturizat, si-a preluat "responsabilitatile" cu multa dedicatie - adus pampersi, cantat la baby- si au rezolvat si treaba cu somnul de noapte-).
Iti tin pumnii sa fie si la voi asa!
Asa de repede iti iei mat. leave? ca anul trece repede si o sa trebuiasca sa te intorci la lucru cind baby va avea citeva luni (sau ai spatele asigurat cu mama ta sau vreo bona de incredere).
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
monicutza_bb spune:
Salutare fetelor
am cateva minutele libere pana sosesc "meseriasii" sa imi schimbe comptoarele la baie si bucatarie, printesa doarme si m-am gandit ca ar fi cazul sa mai dau un semn de viata.
Anul a inceput in forta pentru noi, cu dubla otita si pneumonie la Alex si cu nopti nedormite si supt din ora in ora la printesa mica. Sieu si sotul suntem obositi tare, ne stoarcem creierii cum sa facem sa ne redresam financiar, ca am avut multe cheltuieli in ultimele 3 luni si suntem cam pe minus.
Try eu cred asa despre prietenii tai: trebuie sa anunte orice schimbare la Viena, altfel vor avea probleme aici. Daca fac asta se vor anula CSQ-urile, deci implicit tot procesul de emigrare se duce pe apa sambetei. Vor trebui sa aplice din nou, separat sau impreuna (pot spune ca s-au impacat, dar inca nu vor sa se recasatoreasca, ca procesul de emigrare este dur pentru relatii in general, bla bla...). Dar din cate imi aduc eu aminte, este un punctaj diferit ca familie, si altul ca o singura persoana. Oricum vor face, toate asta inseamna bani si timp... Cam nasoala situatia. Poate pui intrebarea si pe montreal.ro, nu stiu daca il mai gasesti pe Hoidrag sa iti raspunda, poate iti da vreo idee.
Felicirati pentur joburi maru si parpalak si bafta fetelor care isi cauta casa.
De 10 zile m-am apucat de dieta montignac, pana acum am 2.5 kg date jos, dar am cam inceput sa am abateri si nu ma pot abtine sa nu mananc cate o prostie din cand in cand. Pana incep iar munca as vrea sa ajung la 58-60 kg. Am avut 72 kg cand am inceput dieta, acum am 69.5 deci mai am cale lunga. nici faptul ca inca alaptez nu ajuta, eu care am fost o slabanoaga toata viata, acum dau jos destul de greu.
Si eu am ceva de sarbatorit pe 17 februarie: 4 ani de la cununia civila cu al meu drag sot si 6 ani de cand functionam ca cuplu. Va fi o zi mare pe sezatoare
In curand o sa incep si eu sa va stresez cu cautatul unui job, nici nu stiu de unde sa o apuc dar revin alta data despre asta.
Cred ca au venit oamenii, incerc sa mai scriu later.
O zi insorita si (finally) fara ninsoare si Happy Valentine's day
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
Magdone spune:
Ina, aia sper si eu sa se mai schimbe putin, m-am inscris acum si la niste cursuri la spital : "sibling class" cica le explica acolo cum e sa fii frate mai mare, le arata un bebe nou nascut, mai fac niste jocuri cred si la sfarsit le da si o diploma probabil de big brother. Cica e fetita bebe. Nu ma mai intereseaza nimic decat sa fie sanatos/ sanatoasa.
si maternity nu-mi iau decat prin mai, dar sefu vrea ca noua persoana sa lucreze deja inainte, sa apuc sa-i explic ce si cum bine, ca sa nu mai faca el nimic dupa aia saracul s-a fript deja de doua ori ca tot asa 2 fete au plecat in maternity leave, dar n-au apucat sa stea cu noile angajate decat cateva zile ca au intrat in labor si de explicat nu prea a avut cine sa le explice cum sta treaba pe aici.
Magdone 25+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
CataD spune:
Happy Valentine's Day! la toata lumea
Am mai intrat si eu sa va salut, azi am timp ca stau acasa (din pacate suntem bolnave si eu si Laura, tusim la unison).
De cand mi-am schimbat serviciul nu am mai reusit deloc sa intru sa va citesc, d-apoi sa va mai scriu, mai intru seara din cand in cand sa trag cu ochiul
Maru, La Multi Ani si felicitari pt serviciu!
Magdone, din cate am observat eu la fratiorii mai mari, o sa fie o perioada de gelozie, nu prea ai ce sa faci. Eu tin minte si acum ca am fost foarte geloasa cand a aparut sora mea mai mica (mama ma tot citeaza cum zicea: "So o ia barza inapoi" :) Trebuie sa continui sa ii dai si lui atentie, sa ai timp sa stai numai cu el macar cate putin pe zi.
Mqqm, te-ai mutat in cartier la mine si nu ne-am vazut si noi! Well, poate cand vine vara ne intalnim in parc la iarba verde!
Acum ma uit sa merg in vacanta la mare, Dominicana sau Cuba, vrem sa mergem la inceputul lui aprilie. O sa merg la capitolele din urma, stiu ca ati recomandat hoteluri.
Sa fiti iubiti!
cge spune:
Magdone, o sa fie bine pana la urma cu fratiorii.
Si Victor are momente cand zice ca n-o mai suporta pe sora-sa (mai ales cand ii strica vreo macheta), altadata se iubesc de nu mai pot.
A, si daca e pedepsit unul, celalalt e in al noulea cer, si ii mai da si el cate o pedeapsa.
Editez, sa zic si eu :Happy Valentine's Day!
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005