Atitudinea originarului
Raspunsuri - Pagina 2
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by miereamara
...
PS: nu stiu de ce inca mai exista parerea asta ca invatatul capitalelor tuturor tarilor reflecta cumva gradul de inteligenta al unei populatii. Am avut o colega in facultate in Romania, care nu stia cum se numesc raurile care traverseaza Bucurestiul (Dambovita si Colentina), ei bine fata asta acum a ajuns senior account manager la una dintre cele mai mari firme de publicitate din Ro, crezi ca a influentat-o cu ceva faptul ca nu i-a placut geografia deloc?
....
QED (quod erat demonstrandum) draga Marius.
Nu numai ca nivelul bagajului de cunostinte generale este mult mai mic decat chiar si al generatiei mele (Doamne ce batrana ma simt) dar a avea cultura generala este considerat o notiune inutila in procesul de a ajunge cineva in ziua de azi.
E adevarat, din pacate si asta, la ce ne foloseste oare sa stim cine este Tony Blair (si asa numai e la moda), in ce continent e Sudan si ce-a invartit Dante Aligheri daca avem un post care se termina obligatoriu cu "manager" si salariu de cateva mii de euro. Nici nu am avea timp sa ne folosim de aceste informatii desuete, suntem prea ocupati sa facem bani si sa ii cheltuim.
mi_ro spune:
Probabil ca si asta o fi regizat. Inteleg sa spuna ca nu stie dar nu ca e intrebare stupida. Si castiga si bani!Mai mult decat un universitar.http://www.koreus.com/video/blonde-europe-pays.html
Cu drag M
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
viviana spune:
Pe mine ma fac sa rad clipurile astea. Rad pana imi dau lacrimile.
Nicidecum sa ma gandesc la gradul de incultura al unei persoane/popor.
Si daca stau bine si ma gandesc mi-l amintesc pe Buzdugan cu:
- scabia lui Mihai Viteazu'
- fustite deflorate
- himen din termopan
- insertia vaginala a plamanului la a treia coasta pe stanga
- seisme in urechi, pe sani si chiar in chiloti.
Si mai stiu ca este foarte greu sa gandesti limpede atunci cand ai trac. Caci este imposibil sa nu ai trac cand esti filmat si microfonul este tinut de o personalitate.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
marius spune:
quote:
Originally posted by Tzuni
Copii, nu va certati! E montaj de televiziune! Normal ca s-au ales cele mai stupide raspunsuri, ca sa amuze. Ca daca dadeau raspunsul corect, nu era fun , nu era rating, nu era publicitate...nu erau bani! Si-atunci din zeci de raspunsuri (sau cate au inregistrat) au ales stupizeniile.
La fel se poate face un material si la polul opus (si pun pariu ca din materialul brut pe care-l au filmat deja).
Asa putem face si in Romania: un material cu destepti si cu unii mai..."interesanti". Nu trebuie sa fii in America pt asa ceva! Si la Tv il dai pe ala care iti aduce bani!
Tzuni mic si drag si scump si MARIA
Corect!!
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
miereamara spune:
Dragii mei, exemplul cu persoana care nu stia geografie a venit ca reactie la videoclipurile lui Marius. Am vrut sa arat ca se poate si mai rau decat sa nu stii capitala nu stiu carei tari (fata locuia in Bucuresti de cand se nascuse). Dar, asta nu o clasifica automat ca fiind proasta, drept dovada a ajuns pe o pozitie foarte inalta si face ceva ce ii place foarte mult - marketing. Eu nu cred ca oamenii sunt prosti, nu vreau sa cred in cuvantul "prost", mi se pare foarte urat sa cataloghezi pe cinva ca fiind prost.Eu cred in cuvantul "Diversitate". Fiecare om se pricepe sa faca ceva mai bine ca celalalt, trebuie numai sa isi descopere acea aptitudine. Nu stiu de ce se simt unii oameni ofensati cand persoana de langa ei nu are cultura generala.
Genul acesta de persoane isi flutura "cultura generala" pe deasupra tuturor cu o aroganta incredibila! Am fost intrebata de multe ori unde este Romania si care este capitala. Cum ar fi fost sa ma umflu in pene, eventual sa ma inrosesc de nervi si sa ii intreb "Vai, dar nu stiti??? Deci nu degeaba am auzit eu ca americanii sunt prosti!", dar le-am explicat frumos unde este, cine ii sunt vecinii, cum se numeste capitala, fara aroganta, fara aerul acela de atotstiutor specific stiti voi cui ...
Referitor la sistemul de invatamant, aici se pune accent pe practica, si pe dezvoltarea capacitatilor dintr-un anumit domeniu fara a incarca programul scolar cu zeci de materii teoretice pentru “cultura generala”.
Din punctul meu de vedere "generalizarea e mama prostilor" si de aceea ma feresc sa generalizez, iar americanii chiar daca sunt "prosti" ne pot da lectii in ceea ce priveste mentalitatea.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
marius spune:
Dincolo de toate raman adeptul ideii de scolarizare si cultura indiferent de locatie geografica, origini sau specific zonal. Consider ca progresul umanitatii poate sa vina doar din cresterea nivelului de cunoastere.
PS
Mama ce filosof m-am facut, sau marxist?! Este un defect, mostenire de la tata si de la mama daca au fost 40 de ani cadre didactice..... ce sa faca progenitura lor? Huh?
Acum pe bune consider ca societatea este datoare sa faca de asa maniera incat sa ridice nivelul de cunoastere a membrilor ei. Daca ar fi dupa bine (acum voi fi catalogat ceausist) as reveni la ideea ca persoanele tinere sa urmeze cursuri cel putin pana la varsta de 18 ani fie ele profesionale, liceale dar decat aiurea pe strazi sau baruri, si apoi inculti mai bine in scoala fiecare dupa puterea lui. Nu toti vor fi fiind doctori docenti dar tine de bunul simt si de onoare sociala sa-i dai fiecarui membru din societate sansa sa devina cat mai pregatit. Maine ma inscriu la PSD?
Marius Pernes
Pagina legislativa
marius spune:
quote:
Originally posted by mi_ro
Probabil ca si asta o fi regizat. Inteleg sa spuna ca nu stie dar nu ca e intrebare stupida. Si castiga si bani!Mai mult decat un universitar.http://www.koreus.com/video/blonde-europe-pays.html
Cu drag M
Mihaela
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
Ma dau batut. Cu prima ocazie ma inscriu si eu acolo... oare ma vor fi primind? 25.000 dolari?!!!! whau.
PS de ce radea baiatul acela? Oare o fi clasa a V-a?
M-am razgandit. O trimit pe Ioana. Este exact clasa a V-a. Whauuuu ce suma!!!
Marius Pernes
Pagina legislativa