Am nevoie urgent de raspunsuri

Am nevoie urgent de raspunsuri | Autor: nicoleta1234

Link direct la acest mesaj

Buna,

Sunt noua nouta pe acest forum. Sper ca este bine daca postez problema mea aici. Sunt insarcinta in 7 saptamani si ma confrunt cu niste probleme iar doctorii sunt reticienti in a-mi spune in fata adevarul sau poate am eu impresia ca imi ascund ceva. Am facut acum o saptamana o ecografie transvaginala si mi s-a spus ca bebe al meu are 2.9 mm dar ca am o zona de decolare de 5.5 mm , asadar trebuie sa stau cumintica, la orizonala, sa nu fac efort, bla bla bla...Normal, am vrut sa aflu parerea unui alt medic pentru ca doamna doctor la care fusesem nu m-a lamurile indeajuns. Toate bune si frumoase, ajung la cabinet, si domnul doctor vrea sa imi faca o a doua ecografie transvaginala, rezultatul: am un uter bicorn , intredevar am o zona de decolare care dupa spusele medicului nu este atat de mare si de grava, insa si acesta in recomanda marirea dozei de utrogestan, nospa si acid folic, mi s-a parut foarte reticient , fara mari sperante ca as putea duce sarcina pana la capat, in fine asa mi s-a parut mine, mi-a spus sa stau in pat cat mai mult, numai ca odata cu marirea dozei de utrogestan, am ameteli, ma simt slabita, insa asta nu ar fi o problema daca o fac pentru un scop destul de nobil. Sunt destul de derutata, as vrea sa cunosc riscurile, ce se poate intampla, tin sa precizez ca doctorul nu mi-a spus nimic de analize, ci mi-a spus ca daca ajung la 9 saptamani atunci se pune problema de analize, deocamdata sa stau linistita ca daca sarcina se opreste din evolutie atunci nu mai are rost sa fac analizele. Vreau sa stiu, dragi colegi, daca inradevar riscul este atat de mare incat eu sa nu pot duce sarcina la termen. Tin sa precizez ca imi doresc acest copil, eu si sotul meu ne dorim acest copil din tot sufletul. Multumesc si sper sa ma ajutati cu vreo informatie.

PS Bebelusul meu are acum 3,1 mm si are ritmul cardiatic prezent:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_gazi spune:

Buna Nicoleta,

Sunt o mamica de fetita de 4 ani si acum din nou insarcinata. Am avut o problema asemanatoare (dar nu uter bicorn) la prima sarcina -ou hipotonic si in perioada respectiva am luat o luna si ceva 5 si 4 utrogestan pe zi la recomandarea medicului si apoi am scazut treptat. Pentru a nu avea greata si ameteala 3 le puneam intravaginal. Intr-adevar, am avut si repaus la pat dar totul a fost bine pana la urma.

Referitor la analize parerea mea e diferita pt ca sunt si f patita si cred ca este bine sa stii dinainte daca ai diferite probleme (chiar inainte de a ramane insarcinata- gen cmv, toxoplasma, listeria, clamidia si alte boli care pot afecta bebelusul).

Daca esti din Bucuresti te-as sfatui sa mergi la Giulesti ei au multa experienta pe sarcini dificile si fixarea lor. Stiu ca exista medicamente mai puternice (eu nu am luat, dar am o colega care a facut nu stiu ce injectii pt fixare) decat utrogestanul. Iti doresc tot binele din lume, cu drag

Ioana

Mergi la inceput