Mancaruri din varza
Pls, dati-mi niste idei ce alceva s-ar mai putea face din varza in afara de sarmale,varza calita si varza a la Cluj....
Raluca
in asteptarea micutei Anais
Raspunsuri
daniella4 spune:
Am eu o sugestie: varza pane.
Reteta o scriu cu aproximatie, mama o face, eu inca nu am apucat, dar produsul finit e extrem de gustos.
Se ia o varza cruda si se opareste (se poate si fierbe) cca 5 min in apa cu sare si piper. Se pune la racit, se taie in felii grosute, se scurg si apoi se dau pe rand prin faina, compozitie de snitel si apoi pesmet.
Se prajesc in ulei incins.
Sunt tare gustoase.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by daniella4
Am eu o sugestie: varza pane.
Reteta o scriu cu aproximatie, mama o face, eu inca nu am apucat, dar produsul finit e extrem de gustos.
Se ia o varza cruda si se opareste (se poate si fierbe) cca 5 min in apa cu sare si piper. Se pune la racit, se taie in felii grosute, se scurg si apoi se dau pe rand prin faina, compozitie de snitel si apoi pesmet.
Se prajesc in ulei incins.
Sunt tare gustoase.
Daniella si Alexis 18 nov 2004
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
Interesanta idee, nici n-am auzit pana acum.
Am vazut odata o reteta de varza umpluta, a facut-o Radu Anton Roman. Dar n-am idee cum se face, stiu ca arata grozav, era ca o minge mare
Criss si Alex (11.05.2003)
Criss75 spune:
Eu obisnuiesc sa fac taietei cu varza, e o mancare delicioasa, in special primavara cand apare varza timpurie.
Se caleste varza in ulei, se pune sare, piper din belsug daca va place mai picanta.
Se fierb pastele (eu cumpar patratelele acelea mari) in apa cu sare, apoi se scurg si se amesteca cu varza calita.
Foarte simplu si gustos.
bubu05 spune:
Si eu tot taietei cu varza mai fac, super delicios! Fac varza calita cu piept de pui si suc de rosii, apoi eu fierb tagliatelle, taieteii aia lati si ii pun deasupra verzei, pun smantana si bag la cuptor vreo 10 -15 min. Miam...
Mai pun varza cand fac supa-crema de legume sau la ghiveci.
Si eu am auzit ca e buna varza pane, inca n-am facut...
Oana 28+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
Criss75 spune:
A, mai am o reteta foarte buna.
O varza mare, 1 kg.carne tocata, 2 cepe, o cana orez, bulion, smantana.
Calesc varza (varza dulce), o condimentez cu sare si piper.
Separat calesc cepele, peste care apoi adaug carnea tocata si orezul, sare, piper, marar daca va place.
Apoi, intr-o tava de yena pun un strat de varza, amestecul de carne cu ceapa si orez, din nou varza, peste care torn un amestec de bulion si smantana, pun la cuptor vreo 30 minute si e gata. Se serveste calda, cu smantana.
kid spune:
Dar din varza murata se mai poate face ceva in afara de varza la cuptor sau salata?
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
Poze Vladut
Filme Vladut
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
dulcetica spune:
Se pot face placinte cu varza.Nu stiu exact reteta ,dar banui ca in loc de brinza se pune un soi de varza calita.Cred ca in reteta autentica ies in din discutie foile de placinta cumparate,deci trebuie preparat un aluat de placinta simplu si intinsa foaie.Eu am mincat si ca o variatie sint bune. Cred ca e o reteta traditionala romaneasca ,neexploatata.
dulcetica spune:
Revin cu mentiunea ca banui ca se pune zahar. Poate intra vreo cunoscatoare.
Am dat cautare si am gasit:
http://www.retete-online.com/retete/_prajituri/placinta-varza-ro.php
http://www.eculinar.ro/reteta/?4840
bits spune:
eu mai fac oua cu varza:se taie varza fasii subtiri si lungi cam de 4-5 cm.intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei si 1 cana de apa,varza,se sareaza(pipereaza) si se pune pe foc cu un capc deasupra.cand varza este bine patrunsa se pun peste ea 3-4 oua se pune capacul si se tine pe foc pana cand sunt ouale facute.se poate adauga sos dijon sau ketchup.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by dulcetica
Se pot face placinte cu varza.Nu stiu exact reteta ,dar banui ca in loc de brinza se pune un soi de varza calita.Cred ca in reteta autentica ies in din discutie foile de placinta cumparate,deci trebuie preparat un aluat de placinta simplu si intinsa foaie.Eu am mincat si ca o variatie sint bune. Cred ca e o reteta traditionala romaneasca ,neexploatata.
dulcetica
Eu fac placinte cu varza, insa tot din varza dulce, calita. Si aluat ca de paine, insa in care pun 1-2 cartofi fierti in coaja si dati pe razatoare, si o lingura ulei. Astfel aluatul e mai fraged.
Asa arata placintele mele cu varza:
http://good-times.webshots.com/photo/2542081160102224540VzIaPP