ati face un copil pentru un prieten?
Raspunsuri - Pagina 2
marcellinna spune:
Nu cred ca as fi in stare cu toata intelegerea ce as avea-o fata de prietenii mei.
pitzinuca spune:
Cam cu usurinta vorbeste sotul despre donarea unui copil, in schimbul binelui primit.
Prietenii ti-au spus si tie de asta? sau este initiativa sotului? sau a sotilor?
Sotul tau mai bine sa caute pe cineva care ar putea face treaba asta pt bani, mi se pare f crud din partea lui in masura in care stie ca mai vrei un copil. Iti va parea rau toata viata, daca nu vei suferi un traumatism emotional...
b
mistral spune:
Ma alatur si eu celor care considera gresit "serviciul" pe care sotul tau vrea sa il faca prietenilor vostri.Sa te gandesti doar ca vei vedea acel copil permanent crescut si ingrijit de altcineva....eu cred ca ar fi un sentiment sfasietor.Din mesajul tau inteleg ca nu esti hotarata.Cat despre parinti si baiatul tau poti sa le ceri parerea,dar conteaza ceea ce iti doresti tu.
Va doresc numai bine si sa luati o hotarare inteleapta.
Mindy spune:
quote:
Initial creeata de OCTAMI
.Sotul meu mi-a lansat ideea de a face un copil pentru ei -(le suntem foarte indatorati deoarece ne-au ajutat candva sa ne schimbam destinul)prin fertilizare in vitro cu ovulul meu si sperma de la acest prieten ,eu sa fiu si mama purtatoare -sa-l nasc si sa il adopte ei imediat;
Sunt bulversata ,ma gandesc la toate implicatiile si mai pun si raul in fata-am 36 ani-si as vrea sa va impartasesc asta...Ce ati face?
pe de alta parte gandesc ca un astfel de gest m-ar innobila si ar fi ceva exceptional sa ii ajut in felul asta ,dar,greu de decis ..
Ma gandesc si la parintii mei si la baiatul meu ,ar intelege?
Prea usor vorbeste sotul tau.. Si cu tine cum ramane? Cu ce te-ai alege dupa toate astea? Dupa ce treci prin toate ingrijorarile/problemele sarcinii si a nasterii, dupa ce ii auzi inimioara la ecograf si il simti cum se zbenguie prin burtica..
Vei ramine cu un gol imens care nu va trece usor si te va macina o viata. Ai fi o mama a doi copii, atita doar ca unul nu va fi linga tine pentru ca l-ai 'donat' unor prieteni.
Oricum noi speculam aici, voi ati discutat asta cu prietenii vostri? Poate ca lor li s-ar parea aberanta ideea.
miriama spune:
NU! Nu as putea sa ma despart de copilul MEU! Categoric! Fara drept de apel! Ma infioara gandul sa imi port copilul in pantec 9 luni, sa ii duc grija si apoi sa il dau. De ce? Cadou? Mai bine muncesc toata viata pentru cei ce m-au ajutat dar copilul nu mi-l dau. Tu ce fel de sentimente materne ai?!
anca_vlad spune:
am citit de ieri si m-am gandit, daca mi-ar cere sora mea asa ceva, cu toat dragostea care i-o port, nu NU AS FACE ASA CEVA.
nu as putea suporta psihic ar fi prea mult m-ar demoraliza, m-ar darama nu as putea face asa ceva sub nici o forma, pentru nimeni si pentru nici o datorie!
Nu stiu ce a facut pentru tine si familia ta, dar pretul.......cerut nu este prea mare!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Gabi_K spune:
Dincolo de implicarea sufleteasca, legal copilul ar fi al tau si al sotului tau. Si s-ar putea sa te trezesti obligata (legal sau sentimental, ca nu stii cat de mult te atasezi de copil) sa cresti copilul conceput de tine cu sotul prietenei tale... Tie ti-ar conveni? Si familia ta ce-ar zice??? Cum ai explica asta baiatului tau?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
sorana spune:
Eu sunt la jumi-juma.
Adica as dona ovul dar nu as putea purta copilul.
O prietena de-a mea, in situatia prietenei tale (dar ea putea purta sarcina, problema era cu ovulele) m-a intrebat daca as dona un ovul si raspunsul meu a fost DA.
Explicatia ei (asta apropos de donator anonim) a fost ca ea crede in mostenirea genetica si ca ar prefera sa fie ovulul meu, al unei persoane pe care o cunoaste si ii cunoaste si familia decat al unei necunoscute.
Deci donare de ovul - da, as face-o pentru o prietena buna.
In schimb purtarea sarcinii nu as putea sa o fac. Un ovul parca e impersonal, nu il vad ca pe copilul meu. Dar un copil crescut in mine, nascut de mine e parte din mine si nu as putea sa il dau. Mai usor mi-as dona un rinichi decat copilul din burtica.
Sorana si Monica (5 ani)
mariaanna spune:
O intrebare bizara, raspunsuri controversate!
Parerea mea nu conteaza, draga Octami, pentru ca nu suntem la o emisiune cu sfarsitul votat de telespectatori!
PAREREA TA CONTEAZA!
Conteaza ceea ce simti tu!
Cum poate sotul tau sa-ti ceara asa ceva?
Lui ii este usor, acum.Dar daca peste catva timp va avea alta parere?Daca tu vei avea alta parere?
Daca prietenii vostri isi vor schimba atitudinea?Daca, daca, daca....
Nu stiu cat de bine va intelegeti, atat de bine incat sa le oferiti un copil...E un copil totusi!E un suflet si trebuie sa va ganditi bine la asta.
Ramane la decizia voastra, dar eu, una, nu cred ca as face asta.
Am fost insarcinata de doua ori.Primul copil e mare, are 5 ani. Al doilea, o fetita, nu mai este.Stiu ce inseamna sa nu mai ai ceea ce ai purtat in pantec 9 luni...Gandeste-te ca nu va fi al tau, ca nu vei putea sa-l alinti, sa-l saruti, sa-l strigi,sa-l ai langa tine.Vei putea trai toata viata stiind ca acel copil este al tau, dar, totusi, NU E?
Mariaanna, mami de Alex nazdravan
cāteva poze
Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra
adi_dalma spune:
Nu stiu ce sa ti zic.Pentru tine ESTE ULTIMUL TREN DE A AVEA UN COPIL!!!
Esti dispusa sa pierzi acest tren???Bani nu vom avea niciodata... dar retine un copil in familie vine mereu cu noroc !!!
Sotul tau sunt convinsa ca a nu a vorbit serios. Banuiesc ca i ai 'saracit' prea tare pe respectivii si ti ai aratat recunostinta prea mult si a vrut sa ti prezinte situatia intr un mod brutal...S au poate te ai plans de bani motivand astfel lipsa curajului de a avea propriul vostru copil nr 2??!!!
Si citind postarile de mai sus..da cred ca ideea donarii unui ovul nu e atat de rea.
Si apropos sa nu te simti rea si nemernica vinovata si nerecunoscatoare daca refuzi categoric !!! -asta in cazul in care ti se va cere in fata lucrul acesta- Parerea ema este ca daca ai face acest lucru ai simti URA profunda la un moment dat. Fata de toti si toate...
Asa ca mai bine recompenseaza te fata de indivizi tinand post negru miercurea si vinerea, mergand la Liturghie si rugandu te sa fie sanatosi si sa le dea Dzeu 3 perechi de gemeni!