Mamici de mai-iunie 2008 (35)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Alysh, te-ai mai gandit la locul de intalnire burtici? Ca nu stiu eu cum ramasese, stiu doar data. Eu am o rugaminte de burtica cu mers de ratza:sa fie pe langa o statie de metrou, sa nu mai schimb un al treilea mijloc de transport in comun. Daca ar fi venit Gabitzul, poate ma lipeam sa ma ia si pe mine la "ocazie", dar stiu ca e ziua lui mami a ei in weekendul ala si nu stiu daca poate veni. Ma rog, asta e in cazul in care nu ati fixat deja ceva.

Lori 24+ asteptand un bebe Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_g spune:

Fetelor...voi luat carut cu tot cu landou?Ma gandeam ca o sa nastem in vara si scoica este suficienta ...cred ca sta destul de bine acolo.Asta din ce am mai vorbit si eu cu alte d-ne ca nu prea stiu.Fara landou am vazut si eu unul dragut de la chicco...9 milioane.Mi se pare rezonabil,arata si bine si pare destul de solid asa ca structura .
Dar de patut...nu ziceti nimic?Am gasit un patut ...ma tot gandesc daca sa-l luam sau nu de la gracco...10 mil....senzori,nebunii dar ma intreb cat imi vor folosi toate nebuniile astea?Il poti face si tarc,are doua nivele ...frumusel...

Mergi la inceput

Elena si eu am aceeasi dilema: n-as vrea cu landou, tocmai pentru ca e vara si pentru ca pe ala il folosesti doar cateva luni, oricum. Dar nu stiu daca poti sa-l pui pe bebe in carucioarele alea ca care scrie 0-nu stiu cate luni, alea care se ridica. Eu astept multe dezbateri aici , de la voi. La fel si cu patutul, daca e mai bun lemn sau din ala cu plasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_g spune:

LORICH...mi mi se pare ca sta destul de bine in scaunelul ala..ca doar nu il pui in carutul sport.Cat desre patut...noi am optat pt .cel cu plasa....am scris de el ..este unul la gracco...999 lei....imi pare destul de sigur,nu se poate lovi,se mai si leagana,se face tarc.Dragut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Neatza burtici vorbaretze :)

Miss Parker - si noi suntem incepatori :( si am primit cam aceleasi sfaturi: carutz solid dar usor Acum, eu cu al nostru ne-am jucat de vreo 3 ori pana sa ne hotaram: e usor, intr-adevar (eu nu am deloc forta in maini si e esential pt mine), scaunul de masina nu mi se pare greu... Si se face mic - incape fara probleme in masina. Din pacate nu am acum o poza cu el strans, dar sigur poti gasi pe internet, sa vezi si tu :) Am o prietena care are carutz maaare, cu niste roti de cauciuc zdravene - e super, dar e asa de greu de manevrat ... eu nu as putea, si in plus nu incape ca lumea in portbagaj de Ford Focus, trebuie sa ii dea rotile jos. In Romania cred ca as fi luat un carutz mai solid, acolo chiar trebuie, dar aici... am fost ieri in parc si nu sunt probleme. Sunt multumita de al nostru - sper sa fie suficient de rezistent, are toate accesoriile, pana si masa de infasat mobila haha ... Si daca se strica peste un an ... ghinion, la al doilea o sa stim mai bine :D

Patutz - noi ne-am hotarat pt un patutz de plastic, adica nu de lemn - e mai ieftin si mai practic, si vedem noi cum evolueaza situatia in timp. In cel mai rau caz, nu sunt multumita de el ca patutz si il fac tzarc de jucat Preconizam un 50 de euro - daca vrem ceva cu fitze o sa dam in jur de 80 - 100 max (dar nu cred ca e cazul). Voila ;)

Cleo- sper ca bebe Robertzel sa fie un cuminte :) desi in burtica... tare saltaretz este In fiecare zi ne iubim din ce in ce mai tare, deja nu mai da in mine, ci se alinta asa, se freaca de mine hih... e clar, miscarile au evoluat, ma mangaie acum Si o sa il cheme Robert Andrei :) ma hotarasem la numele asta dinainte sa stiu daca e baietzel :)

Esme - merci mult ca imi porti de grija :) M-am inscris si eu la maternitate, a venit confirmarea + lista de preturi Haha fetelor, am ales sa nasc in cel mai scump spital din Belgia... asa mi s-a spus cica ar fi echivalentul unui spital privat si aici sunt cei mai scumpi doctori ... Ce sa zic, aici am nimerit, aici raman. In legatura cu mutuelle-ul, nu am facut nici o declaratie oficiala - in orice caz, si eu, si sotul i-am intrebat pe indivizii respectivi ce trebuie sa fac in cazul meu si au zis: nimik... Cat despre costui efectiv - ce nu acopera mutuelle-ul o sa acopere asigurarea de spitalizare a sotului. Si tot o sa mai platim pe langa Dar asta este, noi sa fim sanatosi :) Mi-e un pic greu sa inteleg si sa accept ca aici nu ai niciodat acoperire 100%, desi dai bani in stanga si in dreapta la tot felul de asigurari... macar calitatea serviciilor este jos palaria (ma rog, va voi confirma asta in mai )

Va pup pe toate burticile - din pacate trebuie sa fug, ma cam chinuie astia la serviciu

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

In legatura cu carutul,nu va faceti griji..eu am avut la Mariuca un Graco din acela 0+,a stat super bine..nici macar scoica nu am folosit....cele la care scrie peste 3,6 etc luni nu sunt bune..restul da.
Alysh,nu poti sa le sugerezi sa-ti dea banii tie si sa alegi tu???
Lilly,lipsa de magneziu zici???maine daca merg la medic,intreb..
Acum am vazut ca in Aprilie va fi baby expo..si eu care ziceam ca in Martie iau carucior..mai astept,ce sa fac?

BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Buna dimineata!

Noi suntem bine...ne agitam la mami in butik de numa'! Tumbe facem pe acolo!

Andreap intre 27-30 martie este Kidex. Poate asa rezolvi doleanta cu luna martie!
Mie personal mi-a placut mai mult Kidex decat Baby Expo.

Ina

pana ne vom strange in brate ...adica lui mami si a lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzii spune:

Din cate am inteles eu, nu e nici o problema sa folosesti scoica imediat de la nastere. Pentru inceput, are o pernuta reductoare care ajuta copilul sa stea mai bine intins si care se scoate pe masura ce bebe a crescut. Dar, nu e bine sa tii copilul in scoica mai mult de 1 ora, 1 ora si jumatate.
Inca ceva, scoicile pe care le-am vazut eu se fixeaza in masina cu centura de siguranta (nu Isofix), cu spatele la directia de mers. Ma gandesc cat de complicata o sa fie operatiunea asta.
Nu se foloseste un scaun de masina pozitionat cu fata la sensul de mers pana cand copilul nu poate sta in sezut fara ajutor.

Codificare scaune auto:
Grupa 0 - nou-nascut pana la #8776;9 luni (0-10kg.)
Grupa 0+ - nou-nascut pana la #8776;12 luni (0-13kg.)
Grupa 1 - de la 6 luni pana la #8776;4 ani (9-18kg.)
Grupa 2 - de la 3 ani pana la #8776;8 ani (15-25kg.)
Grupa 3 - de la 6 ani pana la #8776;12 ani (22-36kg.)
Grupa 0+/1 - de la 0 luni pana la 4 ani (0-18kg.)
Grupa 1/2/3 - de la 1 an pana la 12 ani (13-36kg.)
Grupa 2/3 - de la 4 ani pana la 12 ani (15-36kg.)

In concluzie, noi ne gandim pentru moment la varianta 0/0+ si apoi 1/2/3.

In ceea ce priveste patutul, am vazut si eu unele foarte interesante cu vibratii, dar sunt ~ 1000 RON si le folosesti pana la max. 3 ani. Nu stiu daca chiar se merita, asa ca o sa cautam ceva la max. 300 RON

Intrebare pentru burticile din Bucuresti: stiam ca in Mag. Unirea, la ultimul etaj, sunt o gramada de magazine de copii. Voi ati fost pe acolo, se merita ceva? Eu chiar nu stiu de unde sa incep cautarile.
Pe de alta parte, ce parere aveti de o vizita la Viena pentru cumparaturi? S-a mai gandit cineva la varianta asta? N-ar fi o problema de spatiu, pentru asta ne-am cumparat masina break, hihihi
Cel putin in Germania, am gasit carucioare cu cel putin 100 EUR mai ieftin decat in RO.

Pupici,
Mihaela 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzii spune:

Oops, am facut o prostie, dar nu stiu sa editez mesajul anterior.
Pun inca o data grupele de scaune auto:

Grupa 0 - nou-nascut pana la 9 luni (0-10kg.)
Grupa 0+ - nou-nascut pana la 12 luni (0-13kg.)
Grupa 1 - de la 6 luni pana la 4 ani (9-18kg.)
Grupa 2 - de la 3 ani pana la 8 ani (15-25kg.)
Grupa 3 - de la 6 ani pana la 12 ani (22-36kg.)
Grupa 0+/1 - de la 0 luni pana la 4 ani (0-18kg.)
Grupa 1/2/3 - de la 1 an pana la 12 ani (13-36kg.)
Grupa 2/3 - de la 4 ani pana la 12 ani(15-36kg.)

Mergi la inceput

Mihaela-Buburuzi! Ia-ma si pe mine la Viena
Stiu ca stau cu sotul meu si ne gandim ca unde sa plecam, incotro s-o intindem dupa ceva mai avantajos, chiar ne gandeam la Bulgaria, si acolo sunt mai ieftine, ideea e ca n-avem masina (inca) si trebuie sa ne lipim de alte perechi insarcinate. Am tot auzit pareri ca in Romania e mai scump ca oriunde, iar in general la Unirea e mai scump decat in Romania, dar recunosc ca n-am fost inca sa vizitez ultimul etaj.

Mergi la inceput