Mamici de iulie-august 2008 (31)
Raspunsuri - Pagina 7
marimar spune:
Vicky, nu stiu cum e in Franta si ce drepturi au mamele, daca exista un concediu de maternitate platit sau neplatit si cit de lung este....
Nu e numai frumos sa stai acasa cu copilul dar e si important, foarte important chiar pentru dezvoltarea lui. E important ca in primii ani din viata lui sa fie ingrijit de o persoana familiara, ideal mama sau bunica, care sa-l iubeasca neconditionat si sa-i ofere grija, afectiunea si educatia pe care numai in familie o poate primi.De la 2 ani poate fi integrat in cresa, gradinita .
Te inteleg ca zici ca ai innebuni sa stai acasa numai cu copilul, sa faci doar menaj si copil toata ziua pt ca asa gindeam si eu la 29 de ani cind l-am avut pe Matei. Intre timp m-am mai schimbat si mi-am dat seama de prioritati in viata...si nici intr-un caz nu ai nevoie sa faci doar menaj si copil sint atitea alte activitati pe care le poti face cu copilul: cursuri de inot de la citeva luni, playgroupuri cu mame si bebei de aceeasi virsta, jogging in parc, etc.
Mie mi se pare cel mai minunat lucru...
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
monalac spune:
la noi au oprit astia caldura,habar n am de ce,asa ca baiatul meu drag,care pana acum statea in puta goala,acum e in pat,cu pantaloni pe el si chircit de frig...dar bineinteles ca tot nu vrea sa l invelesc...o sa bag caloriferul electric...
azi noapte m am odihnit mai bine,desi tot m am trezit cam de 5/6 ori sa merg la baie,dar macar am adormit repede...in schimb,aseara ma luase o durere in partea stanga,,,vad ca mi a trecut...bebe misca noaptea intr o veselie,de fapt,face tumbe,eu asa simt,ca si cum s ar da peste cap..azi cand m am trezit,la fel,cred ca a miscat juma de ora incontinuu.
LORI si eu sunt dependenta de dc si mai ales de odiseea noastra...acum ma bat cu cris pe calculator,ca a descoperit gustul jocurilor,noroc ca azi e tati la serv si eu nu prea am rabdare sa stau sa i arat cum e cu jocurile...bine,ca daca ii accesez eu, a invatat sa se joace singur..
NATI,dar in farmacie nu se gasesc vitamine care se dau fara reteta?ca ma gandesc sa ti cumperi sg,doar n au ce rau sa ti faca...multa sanatate!
LA MULTI ANI KITY 2004!SA FII SANATOASA SI SA AI UN BEBE SANATOS!
SUN,ai dreptate,eu cu autoestimativul stau cam prost...mi se trage din copilarie...bafta la renovat apartamentul!si odihneste te noaptea,ca o stresezi pe galu!eu lui cris cand eram in burtica ii ziceam bulbii,nu stiu de la ce venea,dar asa am simtit sa i zic.. .pt bebe 2 n am nicio alintatura,dar ma mai gandesc eu..
ma duc sa l incalzesc pe cris,sper sa ma primeasca..
s a mai dus o saptamana...,abia astept intalnirea cu bebe..
21+ cu bebe codrin si mami de cristian
Mami de Cris
Poze Cris
MissJJ spune:
Vicky si eu innebunesc uneori numai in casa menaj bebeii si din astea dar imi face si placere. Dar si la noi sunt si circumstantele. Eu mi-am lasat scoala balta cand ama avut ocazia sa plec si mereu am vrut sa fiu o mama tanara si am vrut doi copii, ma bucur ca pot sta sa ma ocup de ei, nu e usor cu banii normal si sunt inca tanara cariera pot face si dupa 30 de ani daca vreau. Aici ai noroc ca poti sa studiezi linsitit chiar daca ai copii si oricum nu vreau sa ajung manager la o multinationala sau prim ministru, vreau sa am un job vreau sa fac ceva ce imi place. Cand am terminat liceul si am dat la facultate nu stiam nici ce vreau sa fac si nici ce as fi buna sa faca, ce skills am eu. Acuma am avut posibilitatea sa incerc sa vad cum e cu facultatea alea alese de mine am vazut ce si cum e cu fiecare si am ajuns sa imi dau seama cam ce as vrea sa fac exact in viata. Vreau un job bun normal cu un salariu cat de cat ok nu sa muncesc ca nebuna si abia sa castig cat face Flo intro sapt. Pt asta mai tre sa fac aici cateva cursuri si apoi pot lucra linistita.
Oricum eu sunt genul mai mult pt familie si mai putin catre cariera, nu vreau cariera in adevaratul sens al cuvantului ci vreau un job care sa imi faca placere sa fie ceva ce ma pricep si aici am ocazia sa urmezorice meserie imi face mie placere si in orice domeniu as face sa am sansa sa si castig bani din asta.
Si plus nu imi permit cu un sg salar sa trimit amandoi copii la gradi particulara full time sau sa angajez o dadaca pt amandoi ca dadaca cere cam 400 de lire pe sapt plus full boarding. DEci stau eu cu ei ca asa e mai ieftin pt noi si ma bucur si de progresele lor.
Inainte sa am bebe ziceam ei il las cu dadaca si gata, ei uite acuma mi-am schimbat parerea nu as putea sa o las, sunt genul care cred ca oricat s-ar stradui o persoana e tot straina si nu cunoaste toate semnele si etc si sunt sigura ca nu ar avea grija de ea asa cum am eu. Am lasat-o si anul trecut de 14 feb cu vecina mea care ea m-a invatat cum sa o cresc si etc si tot cu griji am stat si ma tot gandeam oare e ok oare e bine oare a baut tot lapticul oare doarme?
Acuma asa sunt eu, fiecare persoana e diferita.
Daca ramaneam de ex in ro da faceam facultate faceam cariera si copii si familia erau mai la coada ca altfel nu reuseam aici am cum sa le fac pe toate in ordinea in care vrem noi.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2
MissJJ spune:
Anna ms.
Mona ce nasol da de la ce au oprit caldura? Sper sa nu dureze mult ca tare nasol e fara.
Kity La Multi Ani sa fii fericita si sa ai o zi minunata!
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2
monysorescu spune:
Narcisa.s sunt bine acum insa toata luna decembrie mi-am petrecut-o intre pat si wc, vomitam intr-una, nu puteam manca mai nimic si am ajuns si de vreo 2 ori la spital pe perfuzii ptr ca am avut reprize de 5-6 zile in care nu am putut baga nimik in gura, nici macar apa. Acum de vreo 5 zile nu mai vomit deloc si au inceput sa mai imi treaca si greturile.
Tecky eu cred ca cel mai bine ar fi sa aduceti voi subiectul in discutie si sa ii luati cu frumosul sa nu se supere dar am vrea sa punem nasi pe....etc. Ceva de genul asta. Ptr ca daca vine de la ei subiectul mai mult ca sigur ca o sa se autoinvite sa fie nasii fetitei. Tin pumnii sa iasa cum vreti voi.
Kity2004 LA MULTI ANI!, multa sanatate si sa ti se implineasca toate dorintele..
Didi81 felicitari ptr fetita. Sa dea DD sa fie sanatoasa. In legatura cu placenta am vazut ca intre timp te-ai lamurit ce si cum insa asa cum ai zis iti spun ce scrie si la mine - la 16 saptamani scrie ceva de 0 (cred ca grad scrie inainte de 0 dar nu sunt sigura). Doctora mea ginecolog a citit ecografia si a zis ca e totul foarte bine.
Cristina 26 felicitari ptr caruciorul bleo cu bebe Mihai Daniel. Sa fie sanatos si sa va bucurati de el.
O zi buna fetelor!
bb strumf
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Monica&year=2008&month=7&day=18&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"[/url]
lcazangiu spune:
Dara d anul trecut a nascut o prietena de a mea acolo si am fost la ea in vizita, bine saracuta de ea a stat internata aproape 2 luni, din a 7-a pana cand a nascut. Vreau sa zic ca este un spital foarte curat si ranovat, eu am ramas placut impresionata, asistentele sunt ok, dct la fel, etc.
Daca vrei poti sa cauti pe google si sigur gasesti tot felul de link-uri de pe diferite forumuri referitoare la conditiile de acolo.
Eu una inca nu m-am interesat de preturi, pt rezerva etc, dar cand am sa aflu am sa-ti zic.
Si eu vreau sa nasc normal, dar sa vedem ce zice dc mea endocrinoloaga, pt ca eu acum 2 ani am fost diagnosticata cu Basedow Graves(hipertiroidie manifestata cu exoftalmie) si exista un anumit risc in acest sens, daca imi da unde verde e perfect, daca nu nu-i nici o problema.
Lori20+
locca spune:
Anka, iti doresc mult succes!
Anaxena, si eu zic ca retii apa. Mai ales daca zici ca mananci atat de putin. Ti s-au umflat maini, picioare?
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
Tecky spune:
Violeta daca nu te-ai operat de apendicita vezi sa nu-ti faca probleme tocmai acum ca am auzit ca de multe ori se declanseaza in sarcina.
Ankalaura sa ne spui ce rezultate ai primit de la Sanador.Daca vrei sa depunem o plangere eu te sustin pt ca nu vreau sa treaca si alte viitoare mamici prin ce am trecut noi.O sa-mi activez PM,sper sa ma descurc.
Pupici la toate mamicile de iulie
mcoca spune:
Marimar, aici concediu de maternitate (platit nu stiu dupa ce calcul dubios) e de 12 saptamani. Eu o sa stau cam 3-4 luni. Mama o sa vina sa mai stea cu el, dar vezi cum e in ro, nici eu nu vreau sa il lase pe tata singur cu lunile si nici noi nu vrem sa « parasim » copilul in ro. O sa-l lasam in vacanta de vara. Din ianuarie februarie poate prindem loc la cresa (aici e mare problema cu cresele pentru ca sunt super faine si deloc scumpe), daca nu tot mama, matuse-mea.
Mada, tu ai marele avantaj de a fi o mama tanara. Ai timp si de copii si de cariera. Eu din pacate am 32, deci trebuie sa impac si capra si varza .
_
Vicky 20+
Bebele casei
AndreeaOr spune:
Of of, cand vroiam sa scriu si eu un mesaj m-a lasat tastatura si mouse-ul , bine ca si-au revenit. Eu am fost mai lenesa azi m-am trezit mai tarziu, caci sotul a lucrat azi noapte si dorm tare rau si tare traziu cand el nu este, asa ca recuperez dimineata alaturi de el
La multi ani sarbatoritelor zilei, felicitari celor care au aflat de sexul bebeilor (vreau si eu...dar mai am de asteptat...)
Legat de TT cel putin mie, dr mi-a spus clar ca nu are incredere in nici un rezultat de la vreun laborator din Oradea si mi-a zis ca ma trimite la Debreczen in Ungaria...asta peste cateva saptamani...
In fine, o zi buna tuturor...
Andreea (Oradea)
13 saptamani