Celule stem!!!
Sunt insarcinata in 35 saptamani, mai am fosrte putin , la 38 saptamani avem programata cezariana si dorim sa recoltam celule stem la nastere.Problemele sunt , ca sunt si probleme, eu sunt purtatoare sanatoasa de virus hepatita b si pe deaspura am si rh-ul negativ si sotul pozitiv.
Intrebarea mea sau mai bine spus intrebarile mele sunt pentru cine ma poate ajuta cu mai multe informatii urmatoarele:
1.Cate banci de sange-celule stem sunt sau care sunt ele?
2.Care sunt costurile recoltarii de celule stem si procedurile??
3.Pot sau au vreo valoare aceste celule avand in vedere problemele mele prezentate mai sus?
As dori raspunsul cat mai repede posibil avand in vedere ca mai am putin pna la nastere, vreu sa-i contactez cat mai repede in cazul in care reusesc prin intermediul vostru sa ma documentez in aceasta problema.
Va multumesc anticipat!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iluca_me/my_photos
Raspunsuri
ILUCAE spune:
Nimeni nu ma poate ajuta cu niste raspunsuri???????????????
Chiar nimeni nu a recoltat celule stem????????????
mcoca spune:
Ilucae, uite, iti dau eu un raspuns, dar nu exact ceea ce doreai tu.
Cand am ramas gravida eram PRO celule stem. Nici nu imi trecea prin cap sa privez copilul de asa ceva, pentru 1000 de euro amarāti. Tot citisem prin presa romaneasca diverse chestii extraordinare si eram tare incantata.
Am inceput sa imi pun ceva intrebari cand colegele mele gravide habar nu aveau despre asa ceva. Imi intreb doctorul de familie : el ma intreaba are bebele ceva ?, Nu ii zic eu. Pai atunci ce rost are ? Buun, imi zic ca astia sunt niste inapoiati. Imi intreb ginecoloaga (care nu e si obstetrician) si ea imi zice, ca o sa vorbeasca cu obstetriciana despre acest lucru. Mai, din ce in ce mai in ceata.
Ma plang la vara-mea (ginecolog in ro), care imi zice : mai mi se pare mie ca voi ati trecut peste faza cu celulele stem, si acum astia si-au gasit la noi piata grasa. Mi-a promis ca se interseaza pe larg pentru mine. Ne apucat amandoua de cercetari paralele. Concluzia : nu are sens sa recoltezi daca bebele e sanatos :
1. celule recoltate sunt bune pentru un maxim de kg (so, prietenei mele, i-au zis aia de la banca, ca celulele recoltate de la bebele ei sunt ok pana la greutatea de 9 kg ! ! ! ! !) Nici vorba de utilizare la maturitate.
2. inca nu se stie exact daca pot sa fie pastrate mai mult de 3-5 ani
3. in Franta se recomnada donul de celule stem pentru copii in dificultate
Aici este un comunicat al asociatiei ginecologilor si obstetricienilor din franta care atrag atentia acestui fenomen. Din pacate este in franceza. Eu zic ca or avea ei dreptate, si poate chiar mai multa decat bancile, care au ca scop profitul!
http://www.cngof.asso.fr/
si
http://www.magicmaman.com/,don-du-sang-de-cordon-ombilical-mefiez-vous,365,18651.asp
_
Vicky 19+
Bebele casei
ILUCAE spune:
mcoca, iti multumesc mult, e foarte bun si raspunsul tau, de fapt orice raspuns care ma lumineaza putin e ok.
Sunt la a doua sarcina, mai avem o fetita de 3 anisori care slava Domului este sanatoasa, O IUBIM DIN TOT SUFLETUL.Acum 3 ani nu era aceasta verva cu celulele sstem, si acum stiind despre ele nu putem sa trecem cu vederea ca poate odata si odata vor fi folositoare, asta e de fapt problema, cu toate ca speram din suflet sa nu fie nevoie de ele, nici la noi nici la altcineva, asta daca ne hotaram sa recoltam.
Multumesc din suflet si sarcina usoara si un bebelus sanatos!