Vreau si eu la cresa sau la gradinita !!

Vreau si eu la cresa sau la gradinita !! | Autor: okko

Link direct la acest mesaj

Salutare mamicilor si piticilor!
Vrem si noi sa intram in circuitul creselor sau al gradinitelor. Avem 1an si 6 luni. Ne primeste la gradinita cu program prelungit?
Dati-ne cateva sfaturi despre gradinite (daca indeplinim varsta si conditiile) sau crese, in Sectorul 1. Problema este ca noi abia peste o luna ne vom muta in Bucuresti, in Sect1 si nu vom avea buletin de Bucuresti. Este acesta un impediment pentru inscriere au pentru selectarea copilulu meu? Sunt dispusa sa il duc chiar si la o gradi sau cresa privata! Imi recomandati ceva anume? Sunt putin dezorientata deoarece in alte orase din tara nu este chiar asa de grea incrierea. Am auzit ca aici in Bucuresti numai pe relatii, spaga sau alte chestii de genul asta se primesc copii. ESTE ADEVARAT?. Okko mami

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

nu cunosc ce crese sunt in sectorul unu, dar daca cauti pe net ai sa gasesti!

la gradi de stat ii primeste de la 3 ani la cele particulare si de la 2 ani, nu trebuie sa ai buletin de bucuresti musai!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Cred ca pe Jiului este o cresa in sectorul 1,in Bucurestii Noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In sistemul de stat, gradinita e dupa 3 ani si cresa inainte. Asta daca gasesti locuri. S-ar putea sa te lovesti ca motiv al refuzului de faptul ca nu ai adresa de Buc, sau chiar de "arondarea" functie de strada.
In sistemul privat, gradinita e cam de la 2 ani, de cresa nu am auzit. Pana la toamna s-ar putea sa trebuiasca sa angajezi bona. Oricum va trebui sa gasesti o solutie pt perioadele cand se va imbolnavi (din pacate, datorita intrarii in contact cu copiii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Uite aici o lista cu gradinite de stat Dar ce-ti trebuie tie este o cresa. Asta daca gasesti loc. La gradinita dupa 3 ani impliniti. Si evident problema locului ramane valabila si acolo

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns okko spune:

ANDRONIX multumesc mult pentru "LISTA". Foarte documentata.
In toamna o sa avem si noi 2 ani si 1 luna. Deci ne incadram pentru o gradinita privata. Am vizualizat site-ul gradinitelor si al creselor din Bucuresti. Cele private sunt F scumpe, dar conditiile prezentate pe site sunt super OK si au transport propriu. Vin si iti iau copilul de la scara? Au insotitor de drum?.
La cele de stat nu se da nici o informatie in plus decat adresa si un nr de telefon. Intrebare: Merita banii gradinitele particulare fata de cresele/gradinitele de stat?
Este adevarat ce aud eu ca iti trebuie super relatii ca sa intri in acest "sistem"? Parca ii bagam pe bietii bb-i la FBI sau CIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns okko spune:

quote:
Originally posted by anya

In sistemul de stat, gradinita e dupa 3 ani si cresa inainte. Asta daca gasesti locuri. S-ar putea sa te lovesti ca motiv al refuzului de faptul ca nu ai adresa de Buc, sau chiar de "arondarea" functie de strada.
In sistemul privat, gradinita e cam de la 2 ani, de cresa nu am auzit. Pana la toamna s-ar putea sa trebuiasca sa angajezi bona. Oricum va trebui sa gasesti o solutie pt perioadele cand se va imbolnavi (din pacate, datorita intrarii in contact cu copiii).

Anya

by the way ... pentru perioadele cand se va imbolnavi. Exista bone pe perioade determinate? Cum gasesti o bona serioasa? Si poate si pe perioade scurte? Doamne ce complicatii sunt aici. In Rm. Valcea, de unde venim noi, cresa era la coltul blocului meu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La gradinita particulara ti-l primeste, bani sa ai, ca pe langa pretul de lista te mai taxeaza pt optionale si pt transport.
La cresa de stat e mai ieftin si daca te interesezi din timp (adica de acum) poti gasi una ok pt la toamna. In schimb nu ai transport. La 5.30 esti la cresa sa preiei copilul. Daca ai program pana la 6 iti trebuie clar si bona/ vecina binevoitoare.

Cel mai simplu ar fi sa gasesti o cresa aproape de unde vei locui si vre-o vecina care sa se poata ocupa de preluatul copilului de la cresa (mai tarziu de la gradi) sau de zilele in care e bolnavior si nu poti tu sa-ti iei liber.

Cat despre bone...vezi ca exista subiecte dedicate care te vor ingrozi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oriadam spune:

Gradinita Butterfly - sediu II in Aviatiei cu grupa minni(anteprescolari). Detalii pe www.gradinitabuttefly.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diaconuelena spune:

salut! fiul meu merge la gradinita din ianuarie(avea 1 an si 7 luni)la grupa baby. acum e tare bine...vorbeste si a inceput sa ceara la olita. invata tot felul de lucruri. e mai bine decat acasa cu bona sau cu mine. au un program stabilit, socializeaza si intra intr-un anumit ritma. la inceput imi faceam procese de constiinta ca l-am dus asa mic dar acum e ok si nu regret nicio clipa. noi suntem in sector 4, dar am cautat pe net si apoi m-am dus sa vad. mult succes.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mittzzi spune:

Buna. Eu am baietelul cel mic in varsta de 1 an si 7 luni la gradi. Merge de 2 saptamani si deja ii place foarte mult acolo.Este la gradinita "Arc en Ciel" de pe Matei Voievod (sct 2). Si primul meu baietel a fost dat la gradi la aceeasi varsta si a fost super OK. Personalul este de treaba, chiar iubesc copii, dotarea este buna mancarea este in sistem "catering" si chiar ii invata ceva pe copii nu doar ii supravegheaza. Oricum eu prefer gradinita unde stiu ca este in siguranta decat o bona pe care n-o pot controla cat sunt plecata.

Mergi la inceput