alimentatie cresa-gradinita Paciurea

alimentatie cresa-gradinita Paciurea | Autor: angelli

Link direct la acest mesaj

As vrea sa il inscriu pe Andreas la cresa din Paciurea.Imi place acolo, din ce am citit de pe forum, personalul e in regula, am doar o mare nelamurire de fapt am si uitat sa intreb de mincare.Noi nu mincam mezeluri nici acasa nici brinza topita si parca nu as vrea sa inceapa de pe acum.Are cineva copilasul acolo, ce imi puteti spune?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adib spune:

acum citeva minute am discutat cu cineva de acolo, in acelasi sens, sa-mi inscriu fetita. mi s-a spus ca au acelasi meniu cu gradinita: dimineata (ora 8.30)piine, unt/margarina, mezeluri, gem, ..., iar la prinz (ora 12) trei feluri de mincare: cu fasole, varza, ... (de toate)
fiica mea are 1 an si 9 luni.
copilul tau ce virsta are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

tot n-am inteles: nu are voie un copil de 2 ani sa manince varza sau fasole?(intreb asta cu riscul de a lua niste rosii in freza)
fata mea a facut si cresa acolo(in vara si fratele ei va merge tot acolo), acum e la gradi tot acolo si vreau sa spun ca acasa nu maninca mai nimik, acolo rade si cite doua portii de mincare, si felul I si felul II. da, se maninca si varza, si fasole (si verde si uscata),si mazare, si conopida, si macaroane cu brinza, smintina si stafide, si friptura de pui, vita din cind in cind si porc, si salata de varza, si salata de sfecla rosie, si tocanita de cartofi, si supe si ciorbe. si cereale cu lapte, si piine cu unt si cu miere, si gem, si gris/orez cu lapte, si da, rar salam.
si fructe sau cozonac sau placinte.
am intrebat de retete ca sa fac si eu la fel, in vacanta, dar degeaba, fata imi spune ca nu e bun ca la gradi, plus ca eu acasa nu gatesc in fiecare zi altceva, si trei feluri de mincare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Adib, Andreas are acum 1 an si 6 luni,pot sa il dau din primavara, dar prefer din toamna cind va avea 2 ani si un pic. Ce te-a determinat sa alegi cresa de pe Paciurea?
Katik ohooooo ce meniu, e buna mincare.Eu nu am nimic cu legumele mie nu imi plac mezelurile si brinza topita, asta e nu am ce face.

Mergi la inceput

angelli
prefer acea cresa pentru ca este aproape de traseul meu zilnic (in principal).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

E aproape si de mine.Din cite am citit este una din cele mai bune si m-am dus glont acolo, nu am mai vazut si alte gradi, adica am tot intrebat dar pentru mine paciurea suna bine, dupa cresa apoi il dau la gradi.Mi-a sarit toata lumea in cap ca de ce nu il dau la particulara, ca nu sunt dotari ca ingrijitoarele au salarii mici nu se ocupa etc.De particular nu poate fi vorba acum, din cauza veniturilor si sincera sa fiu, un pic de disciplina pentru rasfatatul meu nu strica, sta lipit de mine parca e siamez.Eu am fost acolo, si mi-a placut era cald, lumina si mirosea bine, curat.Ca nu sta cineva cu Andreas in brate, pai sa faca un pic de armata cu el!

Mergi la inceput

angelli, este adevarat, poate nu sunt dotarile ca la particulara, poate ca "nu-i cauta in coarne" dar eu zic ca este rezonabil. eu nici o clipa nu m-am gindit la particulara. plus ca sunt mereu asistente de serviciu, copiii sunt sub observatie permanenta, bucataria la fel.
deci, vom fi colegi!!!!!

Mergi la inceput

nu stiu sa fie crese particulare in zona.
despre dotari, eu am fost si la cresa de la palatul copiilor. e aprox la fel, doar cladirea parca e mai darapanata, dar pare ok. am stat de vorba si cu asistenta (cred ca sefa) si parea foarte de treaba. copii sint si acolo supravegheati permanent. problema este cladirea care se afla in proces de retracedare, mi s-a spus.
la cresele particulare, pe linga pretul incomparabil, nu stiu daca personalul este mai calificat decit la cele de stat. singurul avantaj ar fi ca exista o ingrijitoare (asistenta/educatoare) la mai putini copii. dar... la virsta asta nu cred ca asta e un mare avantaj. poate mai tirziu cind incepem sa invatam, cind vor fi programe de invatare, ...
noi avem si ceva "probleme". nu mincam prea bine singuri, nu am scapat de pampers,... voi cum stati?

Mergi la inceput

adib, asta nu este o pb la cresa! noi la faza olitza stam tare prost, si, ce-i drept nici nu m-am agitat prea mult cu asta. fii-mea a scapat de pampi de peste zi la peste ani, la citeva luni de la inceperea cresei, de cel de noapte mai tirziu, pe la ani, poate mai mult. cit despre mincat singur, da, dar cu mina, cu linguritza e cam greu. fii-mea a invatat la cresa, dupa vreo luna de cresa nu mi-a mai dat voie sa pun eu mina pe linguritza! eu zic ca este vreme inca!!!!
da, si cresa de pe narciselor e buna. aveam si varianta aia, am ales paciurea ca la gradi este si bazin, si sera etc....plus curtea mare!

Mergi la inceput

gradinita unde este?
ca intrarea la cresa mi s-a parut atit de sinistra. curtea atit de neingrijita!
la gradinita zici ca au si bazin? interesant!!!

Mergi la inceput

gradinita e in aceeasi cladire numai ca intrarea e pe partea cealalta, mergi pe alee si te duce chiar in fata. in curtea din fata e chiar frumos, ultima data cind am fost tocmai o curatau.
bazinul este inauntru, cumva chiar in mijlocul cladirii.

Mergi la inceput