E paranoia?

E paranoia? | Autor: bebita06

Link direct la acest mesaj

Mi-a frica sa imi las copilul cu straini. Cum sa duc eu copilul meu de 1 an si 10 luni la gradinita, sa il incredintez unor necunoscute si sa plec!!!!! Ce fac ele cu copilul meu? Daca fac parte dintr-o banda si fura copii? Ma duc intr-o zi sa o iau si gasesc usa incuiata, casa parasita si nimeni nu stie nimic????
Imi pun astfel de intrebari pentru ca:
1. am vazut prea multe filme si prea multe stiri;
2. am gasit o gradinita aproape de casa si cu conditii cat de cat decente, dar este infiintata de curand, abia sunt cativa copii, doua educatoare...
Pentru mine si copil este avantajos ca este aproape de casa, mai ales cat e copilul mic, dar parca m-as simti mai in siguranta la o gradinita de stat in conditiile acestea. Voi cum v-ati descurcat cu sentimentele acestea? Ma refer la cei/ cele care au dus copii la gradi particulare, dragute, dotate dar...cam ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Dar...cam...CUM?
Eu am baietelul la o gradi particulara, de care sunt ff multumita. Sunt supravegheati foarte atent, nu are acces in gradi oricine, plus ca au camere video si pot fi vazuti oricand. Nu mi-a trecut niciodata prin gand ca ar putea disparea copilul de acolo. Si nici nu am auzit de asemenea cazuri, sa dispara copii din gradi sau scoli.
Iti doresc sa gasesti cea mai buna solutie pentru puiutul tau.
Pupici,
Maadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

cu toate ca sunt putin exagerate intrebarile sunt firesti..si eu mi le-am pus cand avea Vlad un an si 10 luni si l-am dus la cresa.......

iar raspunsurile au fost urmatoarele:

1. Nu va sta in prapastie nu il las in apa il las pe mana unor oameni pregatiti sa lucreze cu copiii.
2. cand ma duc sa il iau daca din motive de siguranta usa este inchisa, sun.....!
3. Copilul va fi bine ingrijit ca doar pentru asta platesc si daca am ceva care nu imi convine spun si incerc sa comunic cat mai mult cu personalul in grija caruia este copilul meu!

Nu sunt prapastioasa.....pentru ca ii place intre copii chiar daca se imbolnaveste si va sta si acasa .......asa este in colectivitate in primul an tot ce e raceala viroza etc se lipeste si de el, dar asa invata sa lupte si organismul lui!

Si gradinita/cresa este un mediu pe care copilul meu isi doreste sa il cunoasca si se poate adapta daca eu il ajut si fac ce imi sta in putere sa nu ma simta ca am emotii dimineata cand il duc si il asigur ca ma voi intoarce si nu cedez la lacrimile de dimineta, cum voi iesi pe usa se va linisti si el.........RABDAREA e cheia!

Eu asa am facut cand l-am dus pe vlad la cresa la un an si 10 luni cu toate ca de emotii imi trenurau genunchi cand urcam dealul.

Acum are 4 ani si 3 luni este in grupa mijlocie si se adapteaza ff usor la orice mediu, nu are frica de straini e foarte sociabil si avid sa cunoasca cat mai multe!

nu se rusineaza cand intalneste o persoan noua nu se prinde de piciorul meu.......il ia practic la intrebari........si de la Da de ce? am ajunj la "Ce inseamna....?"

Bafta si curaj!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebita06 spune:

Si eu mi-am dorit o gradinita cu supraveghere pe internet, mare, cu multe cadre, cu paza etc.Nu banii sunt problema. Problema este ca eu voi fi cea care o duce si o aduce, nu am carnet iar fetita nu ar rezista intr-un taxi, e foarte zvapaiata, desi am plimbat-o mult, sute de km, face incredibil de urat in masina. Cu mijloacele de transport in comun iar nu se pune problema si, intrucat nu poate merge mult pe jos la aceasta varsta, am fost nevoita sa gasesc o gradinita aproape: care are datele de mai sus.
Tu cum te-ai fi simtit, Maadi, daca nu aveai supravegherea pe internet, daca usa de la gradinita era deschisa tot timpul, daca inauntru sunt maxim 5 copii si doua femei? Chiar ai fi plecat fara niciun gand dupa primele zile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

la cresa unde era vlad nu exista security la intrare si nu a disparut nici un copil!
nici cresa si nici gradi la care este acum nu au supravegere prin net si nu este nici o tragedie, iar doua educatoare la 5 copii e chiar foarte bine inseamna ca au timp sa se ocupe de fiecare in parte si sa raspunda necesitatilor fiecaruia dintre copii!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Bebita, initial am vrut sa-l dau la o gradi noua, tot particulara, unde erau putini copii, cam tot 5 intr-o grupa. Cum spunea AncaVlad, cred ca era mai bine asa, ca se puteau ocupa mai bine educatoarele de ei. Din pacat mi-am schimbat serviciul si chiar nu-mi era in drum deloc. Stiu ca sunt intrebari firesti, dar nu am auzit pana acum sa dispara copii de la gradi sau scoala. Chiar daca au sau nu paza la intrare.
Micuta ta crezi ca ar sta in school bus cu alti copii? Ma gandesc sa o dai la o gradi care asigura si transportul. Poate cu mai multi copii o sa suporte altfel drumul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

of, sunt ele intrebari firesti da's cam prea prapastioase, zau!

Si eu am dat vizigotu la gradi de la fix 2 ani dar niciodata nu mi-am pus problema ca as putea sa ma duc seara si sa gasesc casa parisita si banditii plecati cu copilul meu....asta poate fiindca gradinita la care mergem noi e in bloc... glumesc, nu va suparati pe mine. Atata doar ca nu sunt genul prapastios si incerc sa alung toate gandurile negre care-mi vin in cap.

Au dreptate fetele, faptul ca gradinita e infiintata de curand si sunt putini copiii e mai degraba un avantaj decat o problema fiindca:
- daca e infiintata de curand inseamna ca e mai curata decat altele pentru ca nu au avut timp acarienii sa se cuibareasca (tre sa am si io o ciudatenie nu? si e aceea ca orice casa, oricat de curata e, in timp aduna alergeni si acarieni)
- daca sunt putin copii inseamna ca timpul si atentia alocata de educatoare fiecaruie sunt mai mari. Ceea ce, mai ales daca ne gandim la minunata perioada de acomodare, nu e putin lucru. Daca vei avea parte ca mine de o luna de urlete vreau la mami, e mai usor de indurat daca stii ca educatoarea are putini copii si are rabdare sa stea cu al tau in brate.
- despre siguranta la gradinitele de stat...da si nu. Nu ma pronunt fiindca nu am studiat in detaliu problema, insa am auzit de gradinite de stat unde se intra la liber si nu te intreaba nimeni ce cauti acolo....pai e mai mare pericolu sa intre banditii asa decat sa fuga educatoarea cu copilul. Parerea mea...

La gradinita unde e Matei se da la inceputul anului lista persoanelor autorizate sa ia cupilul. Daca intr-o zi trimiti pe altcineva sa il ia, trebe sa anunti, altfel patesti rusinea.... De intrat in gradinita intra doar cine aduce sau ia un copil, si asta numai in vestiar. In clase nu avem voie.
Supraveghere video pe net nu au...cand am studiat io piata acu un an jumate nu prea se purta. Dar sincer nu prea simt nevoia...la ce? sa stau toata ziua cu ochii zgaiti pe net sa vad ce mai fac ei acolo? Maaaaare pierdere de timp ar fi pentru mine. Acuma na, recunosc ca pt un parinte care duce pt prima oara cupilu e un avantaj....
Deeeci, Bebita06, lasa gandurile negre, ca oricum vei avea parte de o perioada grea cu acomodarea. Alege gradinita care-ti inspira incredere si fruntea sus! A, si dintii stransi, ca daca cedezi la primul urlet nuuuuuuuuuuu vreaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuu la gradiiiiiiiiiiiii...greu dupa aia.
Avantajele sunt multe....cred ca orice bona, oricat de buna, nu ii poate oferi educatia si socializarea de acolo.

Va pup

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cred ca eu sunt putin defecta. N-am avut nici-o strangere de inima cand mi-am dat baiatul cel mare la gradi (la 3 ani). Nici macar n-am dat telefon sa vad daca e vre-o problema. Si abia astept sa faca si cel mic 3 ani (la toamna) sa-l dau si pe el la gradi. Mi se pare in ordinea firii sa faca acest pas. Cand se vor insura ce-o sa fac? O sa le zic s-o ia pe mami cu ei, in luna de miere, sa nu-i pape bau-bau?
Sa nu uit, il am la o gradi de stat, fara supraveghere video.

Mergi la inceput