Ce este lemon curd si cu ce seamana la gust?
Am vazut azi intr-o revista clatite cu mascarpone si lemon curds. Zau ca nu stiu ce este si cu ce aduce (lemon curds). Cu serbetul de lamaie, cumva?
"Doamna iarna-n goana trece,
In calesti de vijelii-" (poze)
Raspunsuri
Andrada spune:
custard, budinca
(tocmai am incercat eu simbata si am failed lamentabil),
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ML spune:
Hmmm... nu ma asteptam. In revista sta deasupra unui borcan intr-o lingurita, arata cam ca serbetul din copilarie. Multumesc!
P.S. Oare serbet bun exista aici?
"Doamna iarna-n goana trece,
In calesti de vijelii-" (poze)
Balbina spune:
ML, io-te aici. Special pentru tine am scotocit reteta in subiectul meu:
quote:La consistenta este cam ca un gem.
Crema de lamiie (Lemon curd)
E foarte populara atit in State, cit si in Europa. O crema ce se face din suc de lamiie, zahar si unt. Se poate face pe aragaz, dar si la microunde. Personal, am preferat a doua varianta, ca fiind mai rapida si mai simpla.
Pentru 450 g de crema:
75 unt taiat cubulete
3 oua
225 g zahar
coaja rasa si sucul de la 2 lamii
Pe aragaz:
Intr-un vas se amesteca ouale, zaharul si sucul de lamiie. Se tine la bain marie, amestecind continuu, pina se ingroasa (cam 10-15 minute). Se inchide focul, se adauga untul si coaja rasa de lamiie. Se amesteca pina la topirea untului.
La microunde:
Se pune untul intr-un vas potrivit pentru microunde si se tine la putere maxima 50-60 secunde, pina se topeste.
Se bat spuma ouale cu zaharul si se toarna peste untul topit. Se adauga sucul si coaja rasa de lamiie si se baga din nou la cuptor, la putere maxima, pentru 3 1/2 – 4 minute, pina se ingroasa, scotind la fiecare minut si batind un pic cu telul.
Crema gata preparata se toarna in borcanele si se pastreaza la rece pina la 2 saptamini.
Merge perfect la clatite, inghetata, torturi, prajituri. Se poate amesteca cu frisca batuta.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
ML spune:
Natalia, esti draguta, multumesc mult pentru reteta si poza. Oare merge si in gogoselele de la profiterol (chouxuri, eclere...) sau e prea grea/grasa? Ce crezi?
"Doamna iarna-n goana trece,
In calesti de vijelii-" (poze)
Balbina spune:
quote:
Originally posted by ML
Natalia, esti draguta, multumesc mult pentru reteta si poza. Oare merge si in gogoselele de la profiterol (chouxuri, eclere...) sau e prea grea/grasa? Ce crezi?
"Doamna iarna-n goana trece,
In calesti de vijelii-" (poze)
ML, nu e grasa deloc crema, dar e cam moale. Eu as bate niste frisca si as incorpora niste lemon curd in ea.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda