Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (150)
Raspunsuri - Pagina 16
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by dianarus78
ce mai vreau sa fac eu pt mine... sa trec la un regim alimentar echilibrat (monti) si sa merg sa fac ceva miscare, organizat, la o sala. sunt anchilozata, sedentarismul mi se citeste pana si in mersul leganat... mananc ce ramane de la copii sau retete rapide pt adulti. nu junk-uri cumparate dar... hrana calorica si atat. ce vreau eu cere timp, zi de zi. timp pe care nu-l am. timp pe care trebuie sa mi-l rup din timpul copiilor! si ma simt extraordinar de vinovata, inca inainte de a incepe! asta ma macina de vreo 3 zile,...
Diana NU tb sa te simti vinovata ca ai face ceva numai pt tine!! Undeva, citeam intr-o carte, ca unul din lucrurile importante pe care le poti face pt copiii tai => este sa ai, macar din cand in cand, grija de tine, sa te rasfeti un pic si sa te iubesti mult. Asta include un masaj, o iesire in oras cu fetele, o ora de inot, etc.
Baietii tai vor avea mai mult de castigat avand o mami puternica si relaxata, care e drept.. nu sta 100% din timp cu ei, doar 85%.. decat una mai obosita si la capatul puterilor, dar care e nedezlipita de ei. Normal, numai parerea mea.
Cat despre a impaca si capra si varza.. si a reduce sentimentul de vinovatie => pai cum ziceam (tot eu aia.. cu pasarica mea ) poti incepe prin a iesi toti 3 la plimbare sau sa va jucati pe-afara.
edit: despre cartea www.dol.ro/Produse/Carti/Filozofie_Psihologie/Psihologie/Secretul_copiilor_fericiti_Vol_II_Steve_Biddulph_YOO00020/index.asp" target="_blank">asta era vorba; acu nu mai stiu daca in vol 1 sau 2.
Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)
ruxandra_sb spune:
quote:Neeee. Inseamna ca in 2,5 zile imi pot pipai si mirosii puii. Basca barbatul .
Originally posted by Dbunnyquote:AMR inseamna intarziere a ciclului?
Originally posted by ruxandra_sb
AMR 2,5 zile
Uau Marani.. 10-12 ore de somn neintrerupt?! Esti sigura ca povestim de bubamara??
Si un apel disperat.. ca vaz ca profita de lipsa mea si trage chiulu:
Roxanicaaaa?? uhuuuuu!!
Donia spune:
Dianarus, nu mai stiu nici eu... dupa atatia ani de Y&R nu mai stiu... cert e ca acum Christine lipseste din serial, de vreun an n-am mai vazut-o... ultima oara parca, parca, tocmai se despartea politicos de Paul... sau asta era Lauren? Sau Lauren se despartea de Paul si Christine de Michael? Te-am bagat in ceata da' daca vrei iti zic cu cine e Paul acum... si Michael...
Spune-mi si mie ce ai hotarat sa faci cu tine, ca am nevoie de idei si de suturi ca eu ma urnesc mai greu...
Chiar ma gandam dimineata la tine, tot nefumatoare, da?
Si legat de garnituri, hai sa iti spun si eu. Daca fac gratar atunci pun pe gratar si ciuperci, ardei, conopida, poate si morcov, asparagus... ce se gaseste pe langa casa omului.
Altfel fierb foarte putin, cam 10 minute morcov, broccoli, conopida, fasole verde, boabe de porumb (proaspete sau congelate)... Daca am chef sa imi fac de cap, dupa ce le scurg pun putin unt si patrunjel, daca nu le mancam asa, doar fierte putin... de fapt mai mult inabusite, ca raman tot crocante.
Aseara de exemplu am mancat peste cu legume, am fiert cartofi (ca in mod obisnuit pestele il mancam cu cartofi natur), fasole verde si morcov si le-am facut cu unt si patrunjel... un deliciu! Acum vreau sa incerc sa pun niste parmezan si eventual usturoi... nu stiu daca deodata sau pe rand... experimentez.
Si de cand suntem aici mancam mai deloc paine la mesele astea...
Yagmur, hai si tu pe marginea butoiului, stii ce fain se vede lumea de aici? Daca ai chef mai dai o tura prin butoi, daca ai chef dai o tura pe afara... e un loc bun, din cate vad
anateo, imi pare rau ca n-ai primit vesti bune... poate reusesti sa iti invingi aversiunea fata de laptele de soia... laptele e important datorita a ceea ce contine, nu datorita sursei...
Asta zic si eu, ca e bine ca am pereche, astfel Roxana e fetita pe care o iubesc cel mai mult si Cristi e baietelul pe care il iubesc cel mai mult... si vad ca Roxana se simte foarte impacata asa... ei, o rezolvam noi cumva si daca era altfel.
marani, ma bucur ca dormiti bine! Ah, ochii aia frumosi, pup tare bubamara!
Ruxandra, felicitari pentru Matei, bravo lui, voinicutul! rosu-albastru-rosu-albastru parca si vad cum vedea portile alea in viteza.
Vad ca tu traiesti viata din plin, ai avut o vizita tare faina.
Ma uitam pe site-ul cu spectacolul si am avut pentru cateva momente senzatia ca ma uit la spectacolele alea ceausiste de pe stadioane... din cate stiu impuscatul s-a intors acasa cu ideea asta dintr-o vizita in Coreea de Nord sau China, nu mai stiu exact, si astia s-au inspirat probabil din dansurile lor traditionale... De abia astept pozele... da pui si explicatii, da? Adevarata culturalizare.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Donia
din cate stiu impuscatul s-a intors acasa cu ideea asta dintr-o vizita in Coreea de Nord sau China, nu mai stiu exact, si astia s-au inspirat probabil din dansurile lor traditionale...
Mda, asa-i.. Dupa o vizita in Coreea de Nord l-a apucat nebunia.. .
lizzy spune:
donia, da o pagina in urma, am scris mic-mic ce STIU ca imi va face bine. numai sa ma impac intai sufleteste si apoi sa ne organizam (a se citi sa pasez copiii lui tati)
ruxandra, joaca e in 3 mereu, iesitul afara la fel. dar nu putem sta mult, marc are un program incarcat, (papa-joaca 1h-somn-papa-joaca 1h-somn-papa-joaca 2h-papa-somn) nu pot iesi cu ei in oras, in jurul casei (pe strada e noroi pana la gat) iar in propria ograda nu prea avem ce face, inca. de abia astept primavara...
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
Donia spune:
saryta si eu simt ca invat de la voi, mereu gasesc idei bune. Plus ca imi dati imboldul sa fac mai mult, mai bine...
dianarus, sa nu-ti fie rusine... sa stii ca nu esti singura, si eu am ocazii in care nu ma recunosc, nu ma pot controla, tremur de nervi si simt ca imi vine sa ma arunc de pe acoperis (mare scofala ) Ba chiar azi dimineata m-am aprins de la un rahat...
Stii ce cred? Ca toate energiile aste negative trebuie refulate cumva, daca le negam nu dispar de la sine, ci se aduna si erup, asa ca trebuie sa le canalizam altfel, sa le exprimama altfel...
Asa ca eu te inteleg foarte bine... si mi se pare chiar on topic, pentru ca ajungem aici tocmai pentru ca vrem sa facem totul pentru copiii nostri, dar avem si noi limitarile noastre... daca ne-am multumi sa le facem cu jumatate de masura probabil ca am fi mult mai linistite si mai relaxate...
Dbunny, am uitat de cartof, m-am ramolit de tot... lasa ca vezi tu dupa al doilea copil
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
ruxandra_sb spune:
M-am conversat cu Cristinelu.. tralalala... adica il auzeam prin tel.. pan ce s-a suparat ca i-o monopolizez pe mami si mi-a trantit telu'n nas. La propriu!
Donia spune:
quote:
M-am conversat cu Cristinelu.. tralalala... adica il auzeam prin tel.. pan ce s-a suparat ca i-o monopolizez pe mami si mi-a trantit telu'n nas. La propriu!
Un tip hotarat! M-a surprins si pe mine, a fost rapid ca gandul...
dianocica spune:
quote:
Baietii tai vor avea mai mult de castigat avand o mami puternica si relaxata, care e drept.. nu sta 100% din timp cu ei, doar 85%.. decat una mai obosita si la capatul puterilor, dar care e nedezlipita de ei. Normal, numai parerea mea.
sunt de acord cu tine. bine, poate nu cu aia 85, io-i vad mai spre 95-97 dar asta e alta poveste. dar mie una imi e greu sa recomand asta, ca principiu general. (si acum nu vb de diana ). pt ca stiu mame care au inceput asa cand bb era f mic, care aveau nevoie de o pauza mica dupa prima lunaa, de una mai mare dupa inca o saptamana..si incet-incet proportiile s-au schimbat si copilul a cazut pe locul 2, in spatele nevoilor personale. ori pt mine asta nu e in regula.
nu vad un singur lucru pe lumea asta care sa fie mai important decat copilul meu. de asta l-am facut, de asta il iubesc, de asta ii acord toate resursele mele. ca sa il cresc si sa ii fiu alaturi ORICAND are nevoie de mine. si pt mine asta inseamna ca il las pe el sa decida cand nu ma mai vrea atat de aproape. sa fie el cel care pleaca de langa mine si eu cea care sa scap o lacrima si nu invers.
si daca ne-am multumi sa facem cu jumatate de masura...atunci am fi nefericiti...si neimpliniti...si..si..
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
almo spune:
am intrat sa va spun ca nicole e bolnavioara, rosu in gat, febra 39.6 azi noapte. ce voiam insa sa va pove e ca am dus-o ieri la doi medici, unul i-a prescris antibiotic si tylenol pt febra iar al doilea a zis sa nu ii dam antibiotic doar tylenol. asa ca azi am fost sa mai consultam o opinie la pediatrul nostru, care a zis ca nici vorba de antibiotic, ca ce medic e acela care scrie antibiotic la un copil mai mic de 2 ani si sa ii dam doar tylenol cand face febra si daca nu e mai bine pana duminica sa o ducem luni iar la el.
saracuta asa bolanavioara nu a mai fost a si vomat laptele si de manacat nici vorba, cred ca nu poate sa inghita.
sper sa se faca bine cat mai repede.
in ro medicii sunt adeptii antibioticelor? si acum sunt la fel?
Album
http://picasaweb.google.com/adrian.alb