Cresa sau bona?

Cresa sau bona? | Autor: nikole

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de parerile voastre!
Peste o luna jumate trebuie(daca nu castig la lotto) sa ma intorc la munca.4 zile pe saptamana.Asta fiind situatia, ar trebui sa-l dul pe Albstrel la cresa, sau ar mai exista varianta sa angajez o bona(daca gasesc asa ceva pe aici).Nu stiu cum sa fac, ce ar fi mai bine ptr copil.
Care ar fi avantajele fiecareia dintre optiuni?
M-ar interesa sfaturile voastre din proprie experienta.Cum se adapateaza un bebe de 7 luni la cresa?I-ar fi mai "usor" cu o bona?
Ma apuca groaza cand ma gandesc ca trebuie sa-l las pe mana altora, imi fac numai scenarii sumbre, ba ca plange si nimeni nu se uita le el, ba ca nu mananca, ba una, ba alta...
o alta problema ar fi ca aici e greu sa gasesti o bona, doar indience sau filipinezele ar fi dispuse sa aiba grija de bebei, si ma apuca si mai rau groaza sa aduc in casa pe cineva total strain, fara referinte, mi se pare f riscant.
Cum ar fi mai bine?
Orice sfat sau parere este mai mult decat binevenita

Nikole,mami lui albastrel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elizachichi spune:

Vreau sa itispun ca noi am ales cresa pentru fetita noastra.Cred cu tarie ca e varianta cea mai buna,chiar si pentru un copil mai sensibil.Exact cum ai spus,e foarte greu sa gasesti o persoana de incredere,in plus nu suport ideea ca cineva sa umble in voie in casa noastra,oricit de onesta ar fi,iar pentru copil e mult mai bine,socializeaza mult mai usor,se dezvolta frumos si in alt cadru.Ar fi multe de spus...cert e ca Anastasiei(fetitei noastre)i-a mers foarte bine si merge in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Cresa 100%, s-a scris mult pe tema asta.. sa citesti sa vezi...si sa alegi cresa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

noi am ales varianta bonei, dar am avut noroc sa gasesc o persoana placuta, care are grija de copil foarte bine. al meu are un an si patru luni si raminem pe sistemul asta pina face macar vreo doi ani. avantajele sint ca este singurul aflat in grija ei, nu e scos din mediul lui familiar, hotarasc eu ce si cind trebuie sa ii dea sa pape etc. Dar il scoate in parc zilnic, unde se intilneste cu alti copii, deci nu o las sa il izoleze... Pentru noi functioneaza bine varianta asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Noi tot varianta bonei am ales-o, Cristi avea atunci 1 an si 2 luni. Am fost multumita, se ocupa bine de copil.... singura chestie care ma enerva erau pretentiile ei financiare... dar asta e alta poveste. In legatura cu ingrijirea copilului chiar nu am ce sa-i reprosez. Cand a intrat Cristi la gradi, la 3 ani si 6 luni, am "luat" alta bona, pentru 4-5 ore pe zi si pentru perioadele de vacanta sau cand este el bolnav (cam des, ce-i drept ).
Eu una votez pentru bona.... daca este o persoana de incredere, pot sa spun ca eu am avut noroc in acest sens

Ingrid si Cristi 4 ani si 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu am votat cu bona. De la 7 luni.
Pe perioada imbolnavirilor nu as fi avut cu cine sa las copila.
La gradi am dat-o la program scurt, dupa care tot cu bona sta pana ajung eu home. Prima bona ne-a parasit pe neasteptate, cea de-a doua este extraordinara. Nu as schimba o pt nimik in lume.

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

parerile sunt impartite, eu am votat cresa fiecare cu experienta si norocul lui!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NIKA spune:

Eu am ales bona de cand avea Bianca 3,5 luni sunt de parere ca este cel mai bine pentru copil...avand in vedere ca la cresa sunt 20 si ceva de copii in grupa.....bineinteles in comparatie cu un copil de la cresa Bianca ( care are 3 ani) stie mult mai multe poezii si a invatat cum sa se poarte , etc. Una e cand este o persoana care se ocupa numai de un copil si alta cand sunt la gramada. In legatura cu socializarea ..pot spune ca Bianca a a "crescut" in parca asa ca nu avem probleme de adaptare. Acum mai avem un pic si mergem la gradinita...si este foaqrte nerabdatoare.
Oricum , intr-adevar conteaza foarte mult bona .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

cum o dau si cum o intorc, din punctul meu de vedere situatia sta asa: ori gasesc printre cunostinte pe cineva care sa stea cu fata mea, ori o dau la gradi. nu o las pe mana unui singur strain, asta e clar. plus ca la gradi sunt sisteme de supraveghere on line. bine, asta imi pot instala si acasa, dar mai e ceva: unei bone ii lipseste ceva f important, si anume colectivitatea. chiar daca asta presupune niste imbolnaviri initial, chiar cred ca e o solutie mult mai buna si mai putin riscanta decat sa o las complet pe mana unui strain.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinkerbelle spune:

Dragelor,va recomand cu mare caldura Acorns British Style Nursery.Au grupe de la 1 an(adica si Cresa-singura acreditata in noi).Azi am fost in vizita si am ramas f.f.f.f. placut impresionata de cei de acolo.E super!Poate e cam scump pte. anumite mamici(1300 ron)pe luna plus 340 ron dosarul de inscriere dar merita.Sunt 7 copii in grupa cu 3 educatoare,ii invata de toate,au control medical lunar la gradinita,baia e super curata,bucataria la fel.Meniul se trimite la inceputul saptamanii prin e-mail.Au program scurt sau lung(8am-6pm).Singurul incovenient este ca nu au transport.Nici contra cost.Cred ca accepta si mai mici.Eu cand am fost era un baietel de 9 luni.nici nu mergea in picioare.Jucariile se schimba lunar si vin din Anglia.Mergeti pe site-ul lor ACORNS.RO.sUCCES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

dragele mele multam fain pentru sugestii.
Eu am ales...barbatul!
In compania unde am lucrat inainte de sarcina se lucreaza non-stop(e un imens lant de resturante), astfel ca am am decis sa lucrez 3 zile/saptamana, noaptea(20.00-04.00) cate 8 ore,timp in care va sta al meu cu bebe.Nu ma lasa inima sa-l las la cresa, poate in tara ar fi fost altceva dar aici nu ma risc.Am hotarat sa avem noi grija de el asa cum vom putea mai bine...
Solutia cea mai bun ar fi fost sa ma fi ajutat cumnata-mea in care am deplina incredere ,insa ea locuind departe de noi, e imposibil.
Acum ne luptam sa bem laptic din biberon seara inainte de nani, ca sa il poata hrani al meu seara.

Nikole,mami lui albastrel

Mergi la inceput