Contract ...de care?

Contract ...de care? | Autor: Ele

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am din nou nevoie de ajutorul vostru.
Incepand de pe 1 feb si eu si sotul lucram la o alta firma. Aici vom avea salarii f bune dar pe cartea de munca trecuta o suma doar ca sa fie. Sotul va avea la sfarsit de an si o cota parte din profit. Pentru siguranta ca ne vom incasa salariul cu care s-a inteles si partea de profit anuala se va semna un contract care ulterior va fi legalizat. Intrebarea mea este: ce fel de contract se va semna, ce va contine (daca exista un model cumva) sau e vreo anexa?? Daca ati auzit de astfel de cazuri pls help.
Multumesc anticipat!

Elena & Denisa
NOI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Nu am mai auzit de sintagma "vom avea salarii foarte bune dar pe cartea de munca o suma doar ca sa fie". Ce este pe contract pe acel lucu va puteti baza. Restul sunt povesti.
2. Pentru ca un salariat sau in general salariatii sa obtia cota parte din profit trebuie sa se intample urmatoarele lucruri care sunt incerte:
A. Sa se obtina profit ceea ce nimeni n garanteaza
B. Profitul sa fie suficient de atractiv ceea ce nimeni nu garanteaza
C. In statut sa fie prevazuta posibilitatea ca o parte din profit sa poata fi repartizata salariatilor - daca este prevazut ramane doar o posibilitate nicidecum o garantie.
D. Daca este prevazut si se repartizeaza nu scrie nicaieri si nu exista un procent anume.
E. Nu am auzit si nu cred ca exista vreun contract din care sa rezulte ca si efect obligativitate de a repartiza profitul realizat catre salariati fie el legalizat sau nu. Prevederile statutare pot gebera aceste posibilitati. Profitul este al actionarilor(asociatilor dupa caz) acesta este sensul investitiei lor, beneficiul de risc asa cum pierderile fac parte din acelasi joc. Nici profitul nci pierderile in principiu nu au fost suportate de salariati. dar cel putin teoretic repet exista posibilitatea legala ca o parte din profitul net sa fie repartizat salariatilor. Va fi insa o decizie a administratiei a proprietarilor de drept.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Marius merci de raspuns chiar daca ma asteptam sa existe o alta varianta care sa fie favorabila ambelor parti.
Acuma sub alta forma...daca avem o societate si facem contract intre societatea noastra si cea angajatorului , un contract de prestari servicii astfel incat valorile promise sa fie date pe baza de factura ...ne-ar acoperi in vreun fel un astfel de contract??


Elena & Denisa
NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ceea ce spui acum este cu totul altceva. Prima intrebare este chiar intrebarea pusa:
"Sa va acopere in ce sens?"

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Scuze ca ma bag in discutie, dar daca tu cu firma X inchei un contract fictiv de prestari servicii catre firma Y si in decembrie sa spunem facturezi o mie de lei de exemplu, firma Y nu plateste mia de lei ce faci? Intri in litigiu cu firma Y pentru mia de lei si trebuie sa demonstrezi ca ai avut un contract valabil - ceea ce nu a fost cazul, nu?

Plus ca...din aia 1000 de lei (presupunand ca ii incasezi) trebuie sa-ti platesti impozitele si apoi ii scoti din firma sub forma de dividende (deci mai platesti ceva si aici)...nu ramane o mie de lei...trebuie sa vorbesti cu un contabil sa-ti explice exact ce trebuie sa faci ca sa ramai cu o mie de lei...inca o data numai daca firma Y ti-o plateste.

Ce sa spun...bafta multa... cand intri in zona de munca la "gri" nu prea ai cum sa te "asiguri", mergi pe vorbe si pe incredere.

Andries

Mergi la inceput